در گزارش كاروخدمت مطرح شد؛

دستمزد کارگران مطابق با تورم نیست

دستمزد کارگران مطابق با تورم نیست به گزارش کاروخدمت رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی اظهار داشت: بیم داریم که در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت مضاعفی بر روی کالاهای اساسی و مصرفی وارد شود و به این ترتیب قدرت خرید کارگران و بازنشستگان کاهش پیدا کند.



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، از فروردین ۱۳۹۷ که دلار ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی پا به عرصه اقتصاد ایران گذاشت، بیشتر از سه سال می گذرد. مروری بر تجربه بیشتر از سه سال برقراری این ارز در جریان تجارت خارجی و بازار داخلی کشور نشان داده است این ارز، به علت اختلاف قیمت و رانت خیز بودن، مشکلات گوناگونی را نه تنها برای فعالان اقتصادی درگیر در جریان تجارت خارجی و تولید داخلی بلکه حتی برای مردمی که هدف حمایتی این ارز بودند، بوجود آورده است.
با این حال، با عنایت به این که تخصیص این ارز به اقلام خوراکی مورد مصرف آحاد جمعیت کشور است، فعالان جامعه کارگری نسبت به حذف ارز ترجیحی، مواضع دیگری دارند و معتقدند حذف بدون برنامه ریزی این ارز، می تواند سفره جامعه کارگری را کوچک تر از قبل کند.
حذف ارز ترجیحی باعث افزایش قیمت کالاهای اساسی می شود
در این رابطه، فتح الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه حذف ارز ترجیحی در معیشت حقوق بگیران بخصوص جامعه کارگری تاثیر می گذارد، اظهار نمود: سبد معیشت و نرخ تورم دو آیتم اصلی برای تعیین دستمزد هستند، اساسا حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی تاثیر مستقیمی بر سبد معیشت خانوارهای کارگری می گذارد چونکه در این صورت از جانب دولت یارانه ای به کالاهای اساسی پرداخت نمی گردد و نرخ این اقلام افزایش می یابد.
بیات اضافه کرد: حقوق و دستمزد بنا به نرخ تورمی که در بازار است و تورمی که در سال بعد ایجاد می شود، افزایش نمی یابد. ما همیشه حقوق و دستمزد را بر مبنای تورم سال قبل تعیین می کنیم؛ یعنی تورم سال ۱۴۰۰ را مبنای تعیین دستمزد سال ۱۴۰۱ قرار می دهیم. در واقع در تعیین دستمزد هم از لحاظ زمانی، یک سال عقب هستیم و هم دستمزد سالی یک مرتبه تعیین می شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار بود بنا به افزایش قیمت کالاها، دستمزد هم افزایش می یافت مشکل چندانی ایجاد نمی شد، اما قیمت اقلام لحظه ای تغییر می کند و در مقابل دستمزد هیچ تغییری نمی کند و ثابت می ماند که همین مساله باعث فاصله گرفتن با سبد معیشت شده است.
بیات اظهار داشت: ازاین رو بیم داریم که در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت مضاعفی بر روی کالاهای اساسی و مصرفی وارد شود و بدین سان قدرت خرید کارگران و بازنشستگان روز به روز کاهش پیدا کند و سفره این قشر تهی تر شود.
دولت باید کالاهای اساسی را به دست اقشار کم درآمد برساند
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی باید ارز ترجیحی کالاهای اساسی تا جایی که امکان دارد حفظ شود تا قدرت خرید جامعه کارگری بیشتر از این کاهش نیابد؛ مانند یارانه هایی که از حامل های انرژی حذف شد و به صورت تصاعدی قیمت این حامل ها افزوده شد و با عنایت به قدرت خرید کارگران و دستمزد ثابت، این قشر با مشکلات عدیده ای مواجه گشتند.
وی اظهار نمود: حال اگر دولت بنا به حذف ارز ترجیحی دارد باید تدابیر دقیقی بیاندیشد تا کالاهای اساسی را به دست اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه برساند؛ اگر کالاهای اساسی بین این قشر توزیع نشود اساسا کارگران با فقر شدیدی مواجه خواهند شد.


منبع:

1400/09/13
16:09:29
5.0 / 5
518
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خرید , كارگر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید