تشخیص فوری کرونا با کمک اشعه ایکس

تشخیص فوری کرونا با کمک اشعه ایکس کاروخدمت: گروهی از دانشمندان در اسکاتلند راهی برای تشخیص حضور ویروس کرونا (کووید-19) در بدن افراد با بهره گیری از اشعه ایکس پیدا کرده اند. در این روش تشخیصی از هوش مصنوعی (AI) برای پیش بینی وجود ویروس در داخل پیکر شخص استفاده می شود.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه غرب اسکاتلند (University of the West of Scotland) در مطالعه اخیرشان از توسعه روشی مبتنی بر هوش مصنوعی آگاهی داده اند که می تواند کووید-۱۹ را با دقت بالا و تنها در عرض چند دقیقه تشخیص دهد. دانشمندان ادعا می کنند روش مذکور با دقت ۹۸ درصد قادر به تشخیص ویروس کرونا است.
این فناوری که توسط کارشناسان دانشگاه غرب اسکاتلند توسعه یافته است، قادر می باشد تنها در عرض چند دقیقه کووید-۱۹ را بطور دقیق تشخیص دهد.
این فناوری نوین قادر می باشد ویروس کرونا را بسیار سریع تر از آزمایش PCR که بطور معمول حدود ۲ ساعت طول می کشد، تشخیص دهد.
امید است که در نهایت بتوان از این فنآوری برای مساعدت با کاهش فشار در بخش های حوادث و اورژانس بیمارستان ها خصوصاً در کشورهایی که آزمایش های PCR به سادگی در دسترس نیستند، بهره برد.
این روش پیشرفته از فناوری اشعه ایکس استفاده می نماید و اسکن های افراد را با پایگاه داده ای که شامل حدود ۳۰۰۰ تصویر که مربوط به بیماران مبتلا به کووید-۱۹، افراد سالم و افراد مبتلا به سینه پهلوی ویروسی است، ​مقایسه می کند. سپس از یک پروسه هوش مصنوعی به نام "شبکه عصبی پیچشی عمیق"(الگوریتمی که بطور معمول برای تجزیه و تحلیل تصاویر بصری استفاده می شود) برای تشخیص استفاده می نماید.
پروفسور "نعیم رمضان"(Naeem Ramzan)، رهبر این مطالعه دراین باره اظهار داشت: مدت هاست که نیاز به یک ابزار سریع و قابل اعتماد که بتواند کووید-۱۹ را شناسایی کند، حس می شود و حال این نیاز با افزایش سویه اُمیکرون کرونا بیشتر حس شده است. چندین کشور جهان به سبب ابزارهای تشخیصی محدود قادر به انجام آزمایش کووید در سطح گسترده نیستند، اما این روش برای شناسایی سریع ویروس از فناوری که به آسانی قابل دسترسی است، استفاده می نماید.
رمضان در ادامه اضافه کرد: علایم کووید-۱۹ در مراحل اولیه عفونت با اشعه ایکس قابل مشاهده نیستند، بدین سبب توجه به این نکته مهمست که این فناوری نمی تواند بطور کامل جایگزین تست های PCR شود؛ اما با این وجود در مواردی که امکان دسترسی سهل به آزمایش های PCR وجود ندارد، می تواند نقش مهمی در محدود کردن شیوع ویروس ها ایفا کند.




منبع:

1400/11/01
19:14:33
5.0 / 5
623
تگهای خبر: ابزار , توسعه , حوادث , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید