پیش بینی رونق بازار معاملات مسكن در سال ۹۷

پیش بینی رونق بازار معاملات مسكن در سال ۹۷ كاروخدمت: مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن ضمن تشریح پیش بینی خود از روند بازار معاملات مسكن در سال ۹۷، اظهار داشت: پیش بینی می نماییم كه در سال آینده همچنان پروانه های ساختمانی و سرمایه گذاری در بخش مسكن رشد كند و منجر به افزایش زنجیره فعالیت و كسب وكار در بخش مسكن در سال ۹۷ شود.


به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، علی چگنی، مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن با مروری بر وضعیت بازار مسكن از سال ۹۲ تابحال و شرایط اقتصادی حاكم بر كشور و سایر متغیرهای اقتصادی اثرگذار بر بازار مسكن، اظهار داشت: حدودا از نیمه دوم سال ۹۶ شاهد بودیم كه قیمت ها و معاملات در بخش مسكن بخصوص در شهر تهران رشد پیدا كرد. متعاقب آن پروانه های ساختمانی و سرمایه گذاری در ساختمان های شروع شده، هم رشد یافت. ازاین رو شاخص ها نشان می دهند كه بازار مسكن دچار تغییر و تحول شده است.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن اضافه كرد: پیش بینی می نماییم كه سال ۹۷ روند رونق با افزایش ملایم قیمت ها ادامه پیدا كند.
وی با یادآوری اینكه مسكن كالایی است كه دوره ساخت آن طولانی است، در ادامه پیش بینی های خود از بازار معاملات مسكن در سال ۹۷، اظهار داشت: شاهد رشد پروانه های ساختمانی و رشد سرمایه گذاری در ساختمان های شروع شده در سال ۹۶ بودیم كه طبیعتا پیش بینی ها حاكی می باشد كه این موج شروع شده رشد در پروانه های ساختمانی و ساختمان های آغاز به ساخت به ساختمان های نیمه تمام و تكمیل شده هم برسد.
چگنی خاطرنشان كرد: رشد شدید در هیچكدام از متغیرهای بخش مسكن، پیش بینی نمی گردد.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن با تاكید بر این مطلب كه تصمیمات بخش اقتصاد كلان در بخش مسكن تاثیرات فراوانی خواهد گذاشت، اظهار داشت: البته ماه های پایانی سال ۹۶، شرایط بازار ارز، متلاطم بود و تصمیمی كه نهاد پولی كشور یعنی بانك مركزی در مورد فروش اوراق و تغییرات در نرخ سود اتخاذ نمود، سبب شد تا مجددا بخشی از منابع مالی به آن سمت شود و بازار مسكن هم مقداری تحت تاثیر قرار گرفت كه امیدواریم این نوسانات در سال ۹۷ كمتر رخ دهند و بازار مسكن رشد با ثباتی را داشته باشد.
وی اضافه كرد: پیش بینی می نماییم كه در سال آینده همچنان تا حدی پروانه های ساختمانی و سرمایه گذاری در بخش مسكن رشد كند و منجر به افزایش زنجیره فعالیت و كسب وكار در بخش مسكن در سال ۹۷ بشود. آثار این مورد در اقتصاد ملی این است كه رشد GDP (تولید ناخالص داخلی) را بالا می برد و وقتی ارزش افزوده در این بخش افزوده می شود، به تبع آن ارزش افزوده در بخش ساختمانی هم افزایش خواهد یافت.
چگنی همینطور در مورد قیمت ها و معاملات هم نكاتی را ارائه كرد و اظهار داشت: پیش بینی می گردد قیمت ها و معاملات هم در حد تورم و كمی بالاتر از آن تغییراتی داشته باشد. معتقدم اگر معاملات در سطحی كه از نیمه دوم سال ۹۶ شروع شد، باقی بماند گردش بازار مناسبی در مسكن خواهیم داشت كه البته پیش بینی ها حاكی می باشد كه تعداد معاملات رشد شدیدی نخواهد داشت اما در حد قابل قبولی می ماند.
وی تصریح كرد: پیش بینی می نماییم كه رشد قیمت ها در بازار مسكن، ملایم تر می گردد. حدودا در دی ماه ۹۶، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد و در بهمن ماه رشد قیمت ها ۲۲ درصد گزارش شد كه همه آنها از روند رو به رشد بازار معاملات مسكن حكایت داشتند.
مروری بر نوسانات بازار ارز، سكه و طلا و تاثیر آن بر بازار مسكن در سال های ۹۲ تا ۹۵
مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن همینطور خاطرنشان كرد: روند حركت همه متغیرهای بازار مسكن از سال ۹۲ تا ۹۵ روند نسبتا ثابتی بود. قیمت ها بر مبنای قیمت های جاری نسبتا ثابت بود و بر مبنای قیمت های ثابت، نزولی بود. نرخ رشد تولید در مسكن به شدت كم شده بود به طوریكه به زیر ۴۰۰ هزار واحد مسكونی در شهرها رسید.
وی ادامه داد: در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۵، پروانه ساختمانی بسیار كم صادر شد و رشد نزولی داشت و بنابراین بخش خصوصی رغبت و علاقه ای به تولید مسكن و سرمایه گذاری در این بخش، نداشت. به علت آنكه حاشیه سود و سودآوری در بخش مسكن به شدت كم شده بود و از جانب دیگر قدرت خرید مردم كاهش پیدا كرد و ورود متقاضیان غیرمصرفی در بازار به شدت كمتر شد.
چگنی با تاكید بر اینكه اقتصاد یك زنجیره به هم پیوسته است، در مروری بر بازار معاملات مسكن در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۵، اظهار داشت: در كنار بازار مسكن در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۵ شاهد بودیم كه سایر بازارها حركات و تغییر و تحولاتی را تجربه كردند كه همه آنها بر بازار مسكن هم تاثیرات خویش را گذاشتند. بدین معنا در فاصله سال های ذكر شده، بازار ارز، تحولات فراوانی داشت و فقط در سال ۹۶، ۳۰ درصد افزایش قیمت را تجربه نمود.
وی اضافه كرد: بازار طلا، بازار اتومبیل هم رشد قابل توجهی را تجربه نمود و در كنار آن، بازار سرمایه حدودا در ایران به اضافه بورس، رشد قابل توجهی را تجربه نمود. از طرفی شاخص تورم در سال های مختلف رشدی داشت. اگر همین متغیرها را در كنار هم بگذاریم شاهد می باشیم كه بخش مسكن از همه آنها در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۵ بیشتر عقب ماند.
مدیركل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن ادامه داد: بخشی از آن به سیكل های رونق و ركورد برمی گردد كه بازار مسكن دوره چهارساله ركود را تجربه نمود كه این ركود از قیمت و معاملات و بعد تولید، پروانه تولید و سرمایه گذاری و بعد از آن ارزش افزوده را در برگرفت. یعنی نرخ رشد ارزش افزوده بخش مسكن منفی بود.
وی خاطرنشان كرد: در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۵، حدودا سودآوری بخش مسكن به پایین ترین حد خود رسیده بود و بازار نهاده های تولید مسكن هم به شدت تحت تاثیر قرار گرفته بود به طوریكه با ظرفیت بسیار پایین تولید می كردند خیلی از آنها هم تعطیل شد كه اینها مشكلات اساسی در اقتصاد تولید كرد.



1397/01/14
13:56:07
5.0 / 5
3002
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , سرمایه گذاری , مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید