بسته اخبار اقتصادی امروز

تقاضا، نرخ ارز را بالا كشید

تقاضا، نرخ ارز را بالا كشید كاروخدمت: افزایش هیجانی نرخ ارز، كاهش قابل توجه قیمت خودرو، نحوه تعیین قیمت كالا و خدمات و... مهم ترین اخبار امروز اقتصادی ایسنا بوده است.


به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، نرخ ارز كه در ماه های اخیر بعنوان یكی از حاشیه سازترین خبرهای اقتصادی مطرح می شد بار دیگر در پی شدت گرفتن تقاضا در بازار ارز به صورت لحظه ای افزایش یافت. امروز (یكشنبه) بازار ارز در نوسان و هیجانی قرار داشت كه در چند روز گذشته آغاز شد و از روز گذشته شدت گرفت. دلار تا مرز ۱۲ هزار تومان پیش رفت و ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان هم معامله شد، یورو هم تا ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان فروش رفت. قیمت ها لحظه ای تغییر می كرد و افزایشی پیش می رفت، اما از حدود ساعت ۱۴ تا حدی از فشار بازار كم شد و اندكی عقب نشینی كرد به صورتی كه دلار به حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ و یورو تا ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان رسید. همینطور صرافانی هم كه ارز خدماتی همچون مسافرتی، دانشجویی و درمانی را در چارچوب ضوابط بانك مركزی می فروشند قیمت ها را به مانند مدت گذشته نزدیك به نرخ بازار نگه داشتند و دلار را تا ۱۱ هزار و ۸۰۰ و یورو را تا ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان فروختند.
شرایط متفاوت بانك ها برای سپرده گیری ارزی دیگر خبر امروز بود كه با وجود ابلاغ بخشنامه بانك مركزی به بانك ها برای سپرده گیری ارزی و تعیین شرایط مشخص برای انواع ارز، باز هم بانك ها گزینه های متفاوتی برای افتتاح حساب ارزی دارند؛ به صورتی كه نرخ سود تعیین شده در بعضی موارد از ضوابط تعیین شده در دستورالعمل منحرف شده است. به صورتی كه گر چه حداكثر سود تا چهار درصد برای دلار تعریف شده است، اما سود پرداختی یكی از بانك ها به پنج درصد هم می رسد! در بعضی بانك ها هم جالب اینجاست كه برای تمامی ارزها فقط دو درصد سود در نظر گرفته شده و حتی دلار هم امتیازی بیش از دو درصد ندارد و شعبه بانك مربوطه به مشتریان پیشنهاد می دهد به بانكی كه بیشترین سود را می دهد بروند! در مجموع بر مبنای گشت و گذار در شعب بانك ها استقبال از سپرده های ارزی نسبتا خوب بوده و افرادی كه قدرت مانور دادن با سپرده های خود در بازار ارز را ندارند، ترجیح می دهند برای حفظ امنیت و البته دریافت سود، ارز خویش را به بانك ها بیاورند.

كاهش ۸ میلیونی قیمت خودرو

اما طی چند هفته گذشته به دنبال برخی اظهارنظرهای مسئولان همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت و شورای رقابت، قیمت خودروی داخلی در بازار با افزایش قابل ملاحظه ای همراه شد و خودروسازان هم عرضه خودرو را متوقف كردند؛ به صورتی كه قیمت خودروی پراید تا حدود ۴۰ میلیون تومان هم رسید. اما امروز سعید موتمنی، رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه داران و فروشندگان خودروی تهران اظهار داشت: از ابتدای هفته جاری به دنبال انتشار خبر عرضه ۴۰ هزار دستگاه خودرو از جانب خودروسازان، قیمت ها در بازار خودروهای داخلی نزولی شده و تا حدود ۸ میلیون تومان هم كاهش یافته است. وی اظهار نمود: افزایش قیمت رخ داده در بازار خودروهای داخلی در یك ماه اخیر واقعی نبوده و ناشی از جوسازی دلالان و سفته بازان است.

قیمت گوشی پایین نمی آید

از سوی دیگر، یكی از موضوعاتی كه امروز ایسنا به آن پرداخت، مبحث قیمت گوشیهای تلفن همراه بود كه با افزایش نرخ ارز، حالت صعودی به خود گرفت. قیمت گوشی در ماه های اخیر با افزایش نرخ ارز، روندی صعودی را در پیش گرفت و حتی زمان ارائه ارز دولتی به واردكنندگان گوشی هم شاهد افزایش قیمت گوشی بودیم، به نظر نمی رسد حتی عرضه گوشیهای توقیف شده هم كمكی به كاهش قیمت ها كند.

داستان گرانی موبایل و احتكار گوشی از انتشار لیست واردكنندگان با ارز دولتی و بعد از آن آغاز شد كه تعدادی از كسبه و فروشندگان موبایل و تبلت در تهران، نسبت به نوسانات نرخ ارز اعتراض كردند و در همین راستا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حالیكه قبل از این هم سوءاستفاده و سودجویی از وضعیت بازار را علت گرانی گوشیها اعلام نموده بود، لیست شركت هایی كه به آن ها ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات گوشی تلفن همراه تخصیص یافته است را منتشر نمود.

با انتشار این لیست، مشخص شد خیلی از شركت هایی كه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات دریافت كرده اند، نه تنها هنوز تمامی ارز اختصاص یافته را هزینه ی واردات نكرده اند، بلكه با انتشار اسامی بعضی از شركت ها حتی علت گرانی گوشیها هم معلوم شد؛ اینكه بعضی از تامین كنندگان و یا واردكنندگان در عین دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی، نوسانات ارز را بهانه كرده و با افزایش نرخ آزاد ارز، قیمت كالاها را افزایش داده و گاها با دلار ۷۰۰۰ تومانی محاسبه كرده و فروخته اند.

نحوه تعیین قیمت كالا و خدمات

نرخ ارز در ماه های اخیر همه قیمت های بازار اقتصادی را تحت تاثیر قرار داد و خیلی از كالاها افزایش قیمت های بدون نظارتی را داشتند، در همین راستا، امروز نحوه تعیین قیمت كالاها و خدمات از جانب وزیر صنعت، معدن و تجارت مشخص شد.

محمد شریعتمداری روز گذشته (۱۰ شهریورماه) طی ابلاغیه ای به حسن یونس سینكی معاون امور اقتصادی و بازرگانی و دبیر كارگروه تنظیم بازار نحوه تعیین قیمت كالاها و خدمات را مشخص كرد.۵ بند در این دستورالعمل آمده است.
صادرات چای ایرانی ممنوع نیست

اما خبر دیگر اقتصادی ایسنا اینكه گمرك ایران اعلام نمود كه صادرات چای ایرانی به صورت فله و بسته بندی با مجوز وزارت جهاد كشاورزی و سایر دستگاه های مسئول مانعی ندارد و این در شرایطی است كه چند هفته پیش صادرات چای از جانب گمرك ایران در بخش نامه ای ممنوع اعلام شده بود. چندی قبل وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه ای به گمرك ایران از ممنوعیت صادرات شش قلم كالا شامل انواع كاغذ شامل چاپ، بسته بندی و روزنامه، انواع تیشو، شیر خشك صنعتی، شیر خشك اطفال، چای فله و بسته بندی و كره در بسته بندی بالای ۵۰۰ گرم اطلاع داد.

بر اساس این اصلاحیه، وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام نموده است كه منظور از ممنوعیت صادرات چای فله و بسته بندی، چای های وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده و بدین سان صادرات هرگونه چای داخلی فله و بسته بندی با دریافت مجوزهای مربوطه از وزارت جهاد كشاورزی و سایر دستگاه های مرتبط بلامانع است.




1397/06/12
21:26:22
5.0 / 5
2385
تگهای خبر: اقتصاد , خدمات , دستگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید