یك كارشناس مطرح كرد

چهار عامل سردرگمی بازار مسكن

چهار عامل سردرگمی بازار مسكن به گزارش كاروخدمت یك كارشناس اقتصاد مسكن اظهار داشت: بر مبنای رفتار گذشته، دوره افزایش قیمت بازار مسكن به اتمام رسیده؛ اما چهار عامل ناشی از شرایط عمومی اقتصاد سبب سردرگمی فروشندگان شده است.


مهدی روانشادنیا در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: اگر بر اساس رفتار گذشته، بازار مسكن را تحلیل نماییم آخر سال ۱۳۹۷ می بایست آخر افزایش قیمت ها در بازار مسكن باشد. اما چهار عامل در سال ۱۳۹۸ به سردرگمی فعالان بازار منجر شده كه از شرایط اقتصادی عمومی كشور نشأت می گیرد. نخستین عامل به بحث تحریم ها مربوط می شود كه جو روانی بوجود آورده است. این سردرگمی منجر به این شده كه طرف عرضه یا نسبت به فروش تردید كند یا قیمت های نامتعارف برای ملك خود در نظر بگیرد. استدلال فروشندگان این است كه اگر واحد خویش را بفروشم چه بهتر، اگر نفروشم ریسك های خویش را به شكلی پوشش داده ام.
وی ادامه داد: رفتار بازارهای موازی، دومین عامل رشد قیمت های اسمی در بازار مسكن ارزیابی می شود. قابلیت پیش بینی قیمت ارز و طلا چندان آسان نیست. نوسانات بازار ارز، قابلیت اطمینان نسبت به ریال برای انجام معاملات را می كاهد كه بازارها را در شرایط ابهام باقی می گذارد.
روانشادنیا، افزایش هزینه های تولید مسكن را سومین پارامتر اثرگذار بر نا اطمینانی بازار مسكن دانست و اضافه كرد: قیمت مصالح ساختمانی طی یك سال اخیر بالا رفته است. هم چنین در ابتدای سال عوارض شهرداری ها به صورت قابل توجهی افزایش پیدا كرده كه در شهر تهران این افزایش چشم گیر بوده است بنابراین تولیدكننده نمی تواند برآورد دقیقی از قیمت تمام شده واحد خود به دست آورد و این مورد را در قیمت واحدی كه الان برای عرضه دارد، اعمال می كند.
به قول وی، عامل چهارم محدودیت های بوجود آمده برای سود بانكی است. با عنایت به این كه در ایران فعالیت های تولیدی متنوعی برای سرمایه گذاری وجود ندارد، مسكن كاركرد سرمایه گذاری پیدا می كند. در این شرایط عده ای برای حفظ ارزش دارایی های خود و همسویی با تورم عمومی، پول های خویش را از بانك ها خارج و در مسكن سرمایه گذاری می كنند.
این كارشناس اقتصاد مسكن تصریح كرد: در ماه های پایانی سال قبل سرعت نرخ رشد قیمت مسكن كاهش پیدا كرد و به مرز صفر نزدیك شده بود اما یك دفعه در اسفندماه شاهد رشد ۹ درصدی قیمت بودیم. به نظر می آید این مورد به حضور خریداران عادی مربوط شد كه تسلط چندانی به بازارها ندارند اما برای حفظ ارزش سرمایه های خود، آنرا به ملك تبدیل كردند. سپس در فروردین ماه شاهد افت ۴۰ درصدی معاملات بودیم. همین مبحث به شرط آرامش بازار ارز، ایجاد ثبات قیمتی بازار مسكن در اردیبهشت ماه را محتمل كرده و به اعتقاد من در ماه های آینده رشد قیمت محسوسی در بازار مسكن اتفاق نخواهد افتاد.



1398/02/05
15:18:46
5.0 / 5
2698
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید