مطالبات نمایندگان كارگری استان مركزی از وزیر تعاون چه بود؟

مطالبات نمایندگان كارگری استان مركزی از وزیر تعاون چه بود؟ كاروخدمت: اراك شهری است كه نامش با صنعت گره خورده و غول های تولید و صنایع تجهیزات ساز كشور در آن استقرار دارند، واحدهایی كه در 40 سال اخیر آوازه شان نه تنها در داخل كشور بلكه در خاورمیانه پیچیده و سهم پررنگی را در تولید ناخالص كشور و چرخه كارسازی واحدهای زیردستی داشته اند.


شماری از این صنایع مادرتخصصی امروز به واسطه بعضی از مشكلات در لیست واحدهای بحران زده قرار گرفته اند و بااینكه تلاش های بسیاری برای نجات آنان و بازگشت رونق تولید صورت گرفته اما بطور كامل از مشكلات گره گشایی نشده و این مهم طیفی از نارضایتی های كارگری را نیز رقم زده است.
«محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی ۲۹ مهرماه جاری در مسافرت یك روزه به اراك فرصتی ایجاد كرد تا بار دیگر معضلات صنایع بحران زده این خطه مرور شود و راهكارها و دستورات لازم برای شتاب گیری حل معضلات صادر شود.
در این سفر نمایندگان مردم در خانه ملت، برگزیدگان تشكل های كارگری و حلقه مدیریت ارشد استان مركزی مطالبات و خواسته هایی را مطرح نمودند تا همگرایی لازم و پیشنهادات سازنده برای حل مسایل كارگری و صنعتی استان تقویت شود.
نمایندگان كارگری و اعضای مجمع نمایندگان استان مركزی در خانه ملت در نشست های جانبی سفر وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی كوشیدند تا مطالبات كارگری را در واحدهای بحران زده برجسته ارائه كنند، موضوعاتی كه در چندماه اخیر دستمایه تجمع های صنفی بوده و نیاز است زوایای پیدا و پنهان آن به خوبی شناخته و كارشناسی شود تا گام های اثربخش در این راستا برداشته شود.


نمایندگان استان مركزی در خانه ملت: سهامداران با اهلیت چاره مشكلات واحدهای بزرگ صنعتی است
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی در اراك با حضور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی، سوء مدیریت و واگذاری نادرست واحدهای صنعتی را در جریان خصوصی سازی از ریشه های مهم چالش های كارگری و صنعتی استان مركزی عنوان نمود.
سید «مهدی مقدسی» اضافه كرد: شمار كمی از ۲ هزار و ۷۳۹ واحد تولیدی و صنعتی استان مركزی مشكلات اقتصادی و كارگری دارند و حتی با وجود تحریم ها خیلی از صنایع با نشاط به تولید اشتغال دارند اما انتظار ویژه از دولت در شرایط كنونی این است كه سوژه واحدهای بحران زده و مشكل دار باید به صورت ویژه در كانون های تصمیم سازی كلان كشور مطرح و از توان و فرصتی برای گره گشایی مشكل و بازگشت این صنایع باارزش به چرخه تولید بهره گرفته شود.
وی گفت: آذرآب از واحدهای مادرتخصصی و پیمانكار كلان كشور است كه مشكل آن با نسخه های پیچیده شده از قبل خیلی زودتر قابل حل بوده اما فرصت سوزی آفتی است كه دایره معضلات این واحد را بزرگتر می كند و انتظار است كه با سرعت مناسب و كیفیت كارشناسی مباحث آذرآب رسیدگی شود.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در خانه ملت اشاره كرد: هپكو نیز واحدی باارزش و مهم در چرخه صنعت كشور است كه حال آن با مسكنی كه به آن تزریق شده كمی خوب شده اما، وضعیت كلی این واحد صنعتی و تولیدی با قرارداد و رونق تولید بهبود می یابد و نیاز است كه درخواست سه وزیر برای قراردادهای خرید محصولات هپكو از طرف راهداری ها و دهیاری ها هرچه زودتر عملیاتی شود.
مقدسی اشاره كرد: بااینكه مشكل سهامداری این شركت به صورت موقت حل شده اما، كارگران خواستار حل ریشه ای مشكلات و ثبات در رونق تولید هستند و نباید به مسكن های مقطعی رضایت داد.
وی بیان كرد: آذرآب به علت بی تدبیری در واگذاری به اینجا رسیده است و اگر مدیران توانمند و سهامدار این شركت وظیفه خودرا به خوبی انجام می دادند احال و روز كنونی را نداشت و این در شرایطی است كه آذرآب اراك هنوز هم در خاورمیانه بی نظیر است و باید سهامدار مناسب برای این شركت انتخاب گردد و این انتظاری است كه كارگران از مسئولان ذیربط دارند.
عضو كمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی توضیح داد: خواسته كارگران واحدهای بحران زده صنعتی استان صنفی است و اجازه داده نمی گردد تا موج سواران مشكلات این قشر زحمتكش را سیاسی جلوه دهند و در پیگیری مطالبات صنفی آنان غوغاسالاری و انحراف ایجاد كنند.
«علی اكبر كریمی» نماینده دیگر مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بعنوان جانشین ستاد اقتصادی استان مركزی باید حداقل ۲ ماه یك دفعه به این استان سفر كرده و مشكلات كارگری این قطب مهم صنعتی كشور را از نزدیك بررسی و تصمیم گیری كند.
وی اضافه كرد: خریداران برخی واحدهای صنعتی مهم و بزرگ استان همچون آذرآب و هپكو نه تنها اهلیت نداشتند بلكه حقوق دولتی این واحدهای تولیدی را هم پرداخت نكردند و نیاز است كه سازمان خصوصی سازی از تجارب تلخ كارگری ناشی از واگذاری بدون كارشناسی درس گرفته و بار دیگر این حوادث تكرار نشود.
نماینده مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اشاره كرد: تصمیمات اصلی برای بازگشت سهام هپكو انجام شده و مقدمات این كار نیز انجام شده اما دغدغه اصلی كارگران و مسئولان استان در انتخاب مدیران كارآمد برای این واحد تولیدی است كه سازمان خصوصی سازی باید نهایت تلاش خودرا در این خصوص به كار گیرد.
كریمی گفت: سازمان خصوصی سازی در انتخاب مدیریت پیشین شركت هپكو دقت لازم را نداشت چونكه تیم مدیریتی این واحد تولیدی نه تنها اهلیت لازم را نداشتند بلكه از سلامت كافی هم برخوردار نبودند و سرمایه هپكو را به یغما بردند و با سرمایه هپكو خودرو های سنگین قیمت خریداری كردند.
وی اضافه كرد: این تیم مدیریتی علی رغم مشكلات بسیار از حمایت های ویژه برخوردار بود و فریاد كارگران شنیده نشد و الان كارگران هپكو و آذرآب دیگر توان یك آزمایش و امتحان دیگر را ندارند و باید دقت كافی در اهلیت و پاكدستی مدیریت انتخابی برای این ۲ واحد تولیدی لازم به كار گرفته شود.


مسكن های مقطعی برای نجات آذرآب كارساز نیست / غول های صنعتی استان مركزی را دریابید
نماینده شركت آذرآب اراك در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی با حضور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اعتراضات كارگری این واحد را صنفی عنوان نمود و خواهان پرهیز از نگاه های سطحی و راهكارهای گذرا و مقطعی برای گره گشایی از معضلات این واحد مادر تخصصی صنعتی شد.
«محمد جان ملكی» اظهار داشت: كارگران این شركت در مدت ۶ تا هفت ماه گذشته مطالبات خودرا به صورت مسالمت آمیز پیگیری كردند و از مسئولان خواستند تا از نابودی این شركت جلوگیری نمایند اما سرعت رسیدگی به مشكلات كند است و كارگران نگران جدی از آینده شغلی خود و سرنوشت این واحد صنعتی دارند.
وی اضافه كرد: كارگران شركت آذر آب اراك از مسئولان تسهیلات نمی خواهند برای اینكه تسهیلات این شركت را به بانك ها بدهكار می كند، اقدامات مسكن وار مرهمی بر درد آذرآب نیست و انتظار می رود كه مسایل این واحد در سطح كلان به صورت ویژه حل شود.
نماینده كارگران آذرآب افزود: وزیر صمت ۲۰ میلیارد تومان سال ۹۶ و زمانی كه شركت آذرآب در بحران قرار داشت به این شركت داد و این مهم به مسكنی برای شركت تبدیل شد اما اصل ماجرا رها ماند و اینك این زخم كهنه با شرایط خاص اقتصادی كشور عمیق تر شده و كارگران نمی خواهند بار دیگر با اقدامی مقطعی از ریشه مشكلات غفلت شود.
جان ملكی اشاره كرد: كارگران آذرآب خواستار اقدامات زودگذر نیستند و مسئولان باید مشكلات را از سرچشمه بخشكانند و اشتباهات گذشته در واگذاری نادرست را جبران كنند.
وی تصریح كرد: آذرآب اراك سال ۸۲ به اشتباه بجای «خصوصی سازی» قربانی «خصوصی بازی» شدو صنعتی كه پول ساز بود و خدماتش در خاورمیانه ارائه می شد امروز نه تنها نمی تواند برای زنجیره ای از صنایع زیردستی داخلی كارسازی كند بلكه توان اداره خودرا هم ندارد و كارگران نباید تاوان اشتباهات را بپردازند.
نماینده شركت آذرآب افزود: پیگیری مطالبه ۱۵۰ میلیارد تومانی شركت آذرآب از سهامدار قبلی و بازگرداندن این شركت به سازمان گسترش از خواسته های مهم كارگران است كه باید رسیدگی شود و انتظار می رود كه حضور وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در حل این مشكلات و پاسخ مناسب به مطالبات صنفی كارگران اثری داشته باشد.
یكی از اعضای شورای اسلامی كار هپكو اراك نیز در این جلسه خطاب به وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: كارگران از وعده های عملی نشده دولت گله دارند، مكاتبات بسیاری صورت گرفت و سه وزیر دولت تدبیر و امید در استان حضور یافته مصوبه تولید ۲ هزار و ۴۰۰۰ دستگاه ماشین آلات توسط هپكو را امضا كردند، اما هنوز سرنوشت آن در هاله ای از ابهام است و كارگران از سخنان بی عمل دلزده و نگران هستند.
وی اضافه كرد: در شرایط خاص اقتصادی كشور تاخیر در پرداخت حقوق كارگران دشواری های زیادی را برای معیشت آنان به وجود آورده و با اعتراضات كارگری هر از گاهی قسمتی از حقوق معوق پرداخت می شود اما این اقدامات مقطعی تا چه زمانی می خواهد تداوم داشته باشد و انتظار كارگران این واحد از دولت و كابینه وزرا این است كه چالش اساسی را درمان كنند.
یكی از اعضای شورای كار شركت واگن پارس نیز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی نبود امنیت شغلی را مهمترین مشكل در واحدهای بحران زده تولیدی دانست و اظهار داشت: هنوز قرادادهای ۱۵ روزه، یك ماه و سه ماهه در این صنعت وجود دارد و باید حداقل افرادی كه دارای سابقه كار بیشتر از ۱۰ سال هستند، دارای قرارداد بلندمدت باشند.
وی عنوان كرد: محدودیت واردات خوردوهای ریلی از خارج كشور با عنایت به توان ساخت واگن در داخل اقدام خوبی است اما انتظار است كه دولت برای متقاضیان ساخت انواع واگن كه به واگن پارس سفارش می دهند حمایت نقدینگی داشته باشند تا چرخه تولید و زمان قراردادها با موفقیت و بدون مشكل به انجام برسد.
در لابه لای سخنان نمایندگان شوراهای اسلامی كارگری استان در ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی طیفی از خواسته ها نظیر حل دغدغه واگذاری مناسب سهام، تسریع در تعیین تكلیف كمیسیون اجتماعی و اقتصادی مجلس برای روشن شدن وضعیت قراردادهای كار، شفاف سازی مراحل واگذاری صنایع در سازمان خصوصی سازی و جلوگیری از تجارب تلخ واحدهای خصوصی شده استان مركزی، تعیین تكلیف مدیریت و سهامداری آذرآب و هپكو، ترمیم برخی تصمیمات در سازمان خصوصی سازی، نظارت بر سهام صنایع با نظارت عالی، و سرعت بخشی به حل مشكلات برجسته بود.


شاخصه های اقتصادی استان مركزی با وجود برخی مشكلات كارگری برجسته است / آذرآب و هپكو پاره تن صنعت كشور هستند
استاندار مركزی در این جلسه اظهار داشت: این استان با وجود سرو صداهایی كه در ۲ ماه اخیر در بحث های كارگری ۲ واحدهای هپكو و آذرآب داشته اما شاخصه های اقتصادی آن نسبت به مدت مشابه قبل بهبود دارد و مدیران استانی ضمن حساسیت برای حل مسایل واحدهای بحران زده به مقوله رونق اقتصادی و تولید اهمیت جدی می دهند.
سید «علی آقازاده» بیان كرد: هپكو و آذرآب پاره تن صنعت كشور و استان مركزی هستند اما این ۲ واحد از نظر ماهیت كار با یكدیگر متفاوت هستند و با پیگیری های شبانه روزی حقوق كارگران هپكو تا اختتام شهریورماه پرداخت شده و آذرآب نیز تا اختتام مهرماه، ۲ و نیم ماه حقوق معوق دارند.
وی با اشاره به اینكه هپكو مشكل كار دارد اما در آذرآب ۳۰ هزار تن سفارش وجود دارد، اظهار داشت: یك هزار و ۲۹۰ تن تولید در ۶ ماه اول امسال در آذرآب اراك صورت گرفته و این در شرایطی است كه امكان تولید تا ۲۰ هزار تن تا آخر سال در این شركت وجود دارد.
استاندار مركزی افزود: انتظار است وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی نماینده ویژه ای برای پیگیری مسائل و مشكلات آذرآب در نظر گیرند تا هر چه سریعتر مشكلات مدیریتی آذرآب ظرف یك ماه آینده حل شود و حقوق عقب افتاده كارگران كه ۲ ماه و نیم است پرداخت گردد.


تشكیل تیمی جهت بررسی صلاحیت سهامداران جدید آذرآب و هپكو
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه اظهار داشت: چند واحد صنعتی استان همچون هپكو و آذرآب با مشكلاتی مواجهند كه مشكلات این واحدها مولد سوء مدیریت های گذشته است و این واحدها نگین استان مركزی، كشور و حتی خاورمیانه هستند.
«محمد تقی آبایی هزاوه» اضافه كرد: حل مشكلات كارگری این واحدها به صورت شبانه روزی و با جدیت ادامه دارد و امید می رود كه در آینده نزدیك از این مشكلات گره گشایی شود.
وی افزود: نیمه نخست امسال تعداد حقوق معوق كارگران استان مركزی نسبت به مدت مشابه قبل ۳۳ درصد كاهش یافته و تا اختتام شهریورماه امسال ۵۹ شركت تولیدی و صنعتی این استان دارای حقوق معوق بودند اما این تعداد هم اكنون به ۴۰ شركت رسیده است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی نیز گفت: هفت هزار و ۱۳۶ كارگر این استان نیمه نخست پارینه دارای حقوق معوق بودند اما این رقم امسال به پنج هزار و ۳۵ كارگر كاهش یافته است.
«آبایی هزاوه» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی روز گذشته در امتداد حل مشكلات كارگری با هیات مدیره شركت آذرآب و مدیرعامل بانك كشاورزی بعنوان سهامدار این شركت تماس تلفنی برقرار كرد كه مدیرعامل این بانك متعهد به پرداخت معوقات مرداد و شهریورماه امسال كارگران شد.
وی اشاره كرد: پیگیری ویژه مصوبات گذشته درباب تصمیمات وزاری صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی و كشور برای عقد قرارداد ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه شركت هپكو با راهداری همچون دستاوردهای سفر وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی به استان مركزی بود.
وی اظهار داشت: شریعتمداری در این سفر دستور تشكیل تیمی جهت بررسی اهلیت سهامداران جدید شركت های آذرآب و هپكو را صادر كرد و مقرر شد كمیته ای با حضور معاون حقوقی رئیس جمهوری و وزیر دادگستری درباب كارگران بازداشت شده در تجمعات كارگری همچون كارگران شركت های هپكو و آذرآب تشكیل گردد.

رشد ۶۹ درصدی تشكل های كارگری در دولت یازدهم و دوازدهم
معاون تنظیم روابط كار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در این جلسه با عنایت به مطالبات مطرح شده اظهار داشت: تشكل های كارگری در دولت یازدهم و دوازدهم ۶۹ درصد رشد داشته اند كه این مهم در طول ۴۰ سال قبل بی سابقه بوده است.
«حاتم شاه كرمی» اضافه كرد: افزایش تشكل های كارگری در این مدت نشان از توجه ویژه این وزارت خانه به تقویت آنها بوده است.
وی افزود: قرارداد موقت در شورای عالی مصوب و به دولت ارسال شده و در سه جلسه كمیسیون تخصصی دولت در این زمینه بحث هایی انجام شده است.
شاه كرمی اضافه كرد: همایش گفت و گوی ملی تا اختتام امسال برگزار و در این همایش بحث قراردادها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و اصلاح قانون شوراها كه در كمیسیون امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی به انتها رسیده در صورت تصویب در صحن مجلس، قسمتی از دغدغه های كارگران را حل می كند.
وی گفت: تصمیم های خوبی در مورد آذرآب و هپكو گرفته شده كه نیاز است با همراهی كارگران و صبوری به پیش برود.


سرعت در واگذاری های صنعتی عاملی مهم در بروز مشكلات كارگری است / تحریم ها را باید به فرصتی برای رونق هپكو و آذرآب تبدیل كرد
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در جمع بندی مطالب این نشست اظهار داشت: كارگران همواره جامعه هدف دشمنان اسلام و كشور بوده اند ولی این قشر با حضور در صحنه های مختلف نظام و اهدای شهدا دین خودرا به كشور و نظام ادا كرده اند.
«محمد شریعتمداری» اضافه كرد: تمامی توافق و تصمیم های مسئولان استان مركزی در زمینه بازنشستگی شركت های آذرآب و هپكو مورد تایید وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی است و حمایت در این راستا به صورت خاص دیده شده است.
وی با یادآوری مشكلات شركت هپكو اشاره كرد: بهترین چاره رفع مشكلات این شركت، راهبردهای ارائه شده از طرف كارگران آن است كه اگر به درستی شنیده و رفع می شد حالا این واحدها با این مشكلات روبه رو نبودند.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی تصریح كرد: سرعت در واگذاری شركت های تولیدی همچون مهمترین عوامل بروز مشكل برای آنها است.
شریعتمداری با اشاره به اینكه شركت آذرآب اراك تجهیزات ساز مادر است و واگذاری این شركت باید با فكر و تدبیر انجام می شد، اضافه كرد: علاوه بر مسایل مالی و بیمه، اطمینان از مالكیت شركت آذرآب و هپكو همچون مهمترین خواسته های كارگران این شركت ها است برای اینكه این مهم افزایش آرامش در آنان را به همراه داشته و كارگران می توانند در محیط آرام به امر تولید بپردازند.
وی اشاره كرد: وجود تحریم های دشمنان مقابل كشور و محدودیت در واردات ماشین آلات، باید به یك فرصت برای شركت هپكو و آذرآب تبدیل گردد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی افزود: برای شركت هپكو بدهی در پرداخت ها وجود ندارد و این كمترین كار برای كاركنان این شركت بوده و باید ایجاد كار و تولید برای آن در دستور كار مسئولان قرار گیردو در نشستی با وزیران صمت و كشور مشكلات كارگران پیگیری می شود.
شریعتمداری یادآورشد: از ۲ هزار و ۷۳۹ واحد تولیدی و صنعتی فعال استان مركزی، ۴۰ واحد در شرایط بحرانی قرار دارند و سه واحد مشكلاتشان سراسری شده است.
وی عنوان كرد: صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و فلزی و ریلی نزدیك به ۳۰ هزار میلیارد تومان سهم درآمدی كشور را رقم می زنند و با وجود معادن بسیار، نمی توان گفت استان مشكل دارد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: مشكلات واحدهای بحرانی، مشكلات ساختاری است و ریشه اصلی آن واگذاری به اشخاص است وآنچه مورد انتظار كارگران هپكو و آذرآب است مالكیت شركت است و بدانید دولت برای آینده تولید فكر كرده است.
شریعتمداری افزود: در شرایط سخت اقتصادی كارگران حداقل دستمزد كاری خودرا دریافت می كنند كه باید درد آنان را در شرایط بد احساس كرد و گوش شنوای آنها بود.
وی بیان كرد: با همه مسایل من روی ریل همراه كارگر نیستم اما در قالب قانون اعتراض كارگر را می شنوم.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی تصریح كرد: جامعه كارگری را باید مطمئن كرد كه در سال رونق تولید كه حفظ اشتغال موجود مهم ترین هدف دولت می باشد امنیت شغلی دارند و برای این مهم هر تلاشی از طرف دولت انجام می شود.
شریعتمداری اضافه كرد: پرداخت یك و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با سود ۴ درصد و ۶ درصد در بسیاری حوزه ها، اقدام مثبتی در كشور برای اشتغال روستایی بود و این اقدام با نظارت در حال پیشرفت است و فرق آن با دوره های قبل نظارت است.
كارگران شركت های آذرآب و هپكو اراك امسال در چندین مرحله مبادرت به برگزاری اعتراضات خیابانی، بستن ریل قطار و جاده كردند و هدفشان تنها شنیده شدن صدای كارگر در مطالبات صنفی است بااینكه وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مركزی نوید از پیگیری مطالبات كارگران داد اما بنظر می رسد كه گره گشایی از مشكلات این دو صنعت مادر تخصصی كه جریانی از كارسازی برای صنایع زیردستی را با خود دارند باید هرچه سریعتر صورت بگیرد و مشكلات گذشته در سایه همدلی و تدبیر رفع شده و این واحدها در ریل تولید و رونق اقتصادی بیفتند.
استان مركزی دومین قطب صنایع مادرتخصصی است كه حیات تولید را در رگ های صنایع زیردستی به جریان می اندازند و آذرآب و هپكو ۲ صنعتی هستند كه در این زنجیره جایگاه ویژه ای دارند و اگر مشكل آنها حل شود، رونق تولید، حفظ اشتغال و مناسبات كارگری در بخش قابل توجهی از شریان های تولید زیردستی آنها تضمین و ادامه می یابد.







منبع:

1398/08/03
22:29:49
5.0 / 5
2312
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بازنشستگی , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید