ویراستاری، كسب و كاری برای دانش آموختگان دانشگاه و اهل مطالعه

ویراستاری، كسب و كاری برای دانش آموختگان دانشگاه و اهل مطالعه به گزارش كاروخدمت مشاغلی زیادی است كه ما آنها را نمی شناسیم، مشاغلی با حداقل امكانات و با اتكا به مطالعه و یادگیری اصول نگارش كه می توان در منزل با آنها كسب درآمد كرد.


اگر همچون افرادی هستید كه علاقه زیادی به مطالعه دارید و در واقع بیشتر اوقات خویش را صرف خواندن كتاب های مختلف می كنید و بعد از دوران تحصیل نتوانستید شغلی با درآمد مناسب اختیار كنید مطلب ما را كامل بخوانید.
این روزها تعداد زیادی از دانشجویان، اساتید دانشگاه و نویسندگان به علت كمبود وقت و گرفتاری های شغل دوم و سوم خود احتیاج به ویراستارانی دارند تا محتوای كتاب ها، مقالات چاپی و الكترونیكی آنان را ویرایش كنند.
«ویراستاری» همچون شغل هایی است كه افراد می توانند در منزل انجام دهند و یا حتی برخی بعنوان شغل دوم در اوقات فراغت انجام می دهند.
لازمه اولیه این شغل این است كه فرد تحصیلات و سواد كافی برای درك متون را داشته باشد و علاوه بر آن با اصول ویراستاری آشنا باشد. معمولا افرادی كه اهل مطالعه هستند خصوصیت اول را دارند و خصوصیت دوم هم با مطالعه و یا شركت در دوره های آموزشی به دست می آید.
انواع ویراستاری
ویراستاری تنها اصلاح غلط های املایی و گذاشتن علامت نیست و انواع مختلفی دارد. اصلاح غلط های املایی و تایپی و روش صحیح رسم الخط ویرایش صوری و در واقع ابتدایی ترین و مهمترین نوع ویراستاری است كه فعالیت در آن آسان است. در مرحله بعد ویرایش زبانی و ادبی است كه به درستی واژه ها، كاربرد افعال و جملات مربوط می شود. در مواردی باید ساختار، محتوا و استناد كتب بررسی شود كه به آن ویراستاران بنیادین می گویند. چنانچه در یك حوزه علمی یا تخصصی فعالیت داشته باشید می توانید به در حوزه ویرایش محتوا هم فعالیت كنید.
معرفی متقاضیان خدمات ویراستاری
هر كسی كه در زمینه انتشار كتاب، مقاله، روزنامه و به صورت كلی دستی بر قلم دارد متقاضی خدمات ویراستاری است. انتشارات و ناشران كتاب بیشترین متقاضیان خدمات ویراستاری هستند. نشریات و روزنامه های معتبر هم همواره افرادی برای ویراستاری استخدام می كنند. حتی پژوهشگران هم پیش از ارسال مقالات خود برای چاپ، ترجیح می دهند مقاله شان از نظر ظاهری و ادبی ویرایش شود تا خللی در پذیرش مقاله نباشد.
برای كسب اطلاعات بیشتر با «شبنم خدایاری» كه در رشته ادبیات تحصیل كرده گفت و گو كردیم و نظر وی را درباره چند و چون این شغل پرسیدیم.
وی به ایرنا اظهار داشت: نیم قرن است كه ویراستاری باب شده و ناشران همواره تلاش كردند هزینه ای در این زمینه نپردازند. اما اخیرا به علت گسترش غلط های املایی و دستوری در كتاب ها مجبور شدند از ویراستاران كمك بگیرند.
خدایاری با اشاره به اینكه از سال ۱۳۷۸ كار خویش را شروع كرده، اعتقاد دارد ویراستاری كار تخصصی است و افراد باید هم تحصیلات آكادمیك داشته باشند هم تجربه عملی و در كنار آن اهل مطالعه باشند.
وی درباره درآمد این حرفه بیان كرد: درآمد مشخصی ندارد و در واقع تحت تأثیر شرایط فرد و بازار انتشار كتاب متفاوت می باشد.
این ویراستار توضیح داد: هزینه ویراستاری به صورت صفحه ای محاسبه می شود و برای نمونه كمترین ویراستاری از یك هزار تومان تا ۱۵۰۰ تومان است و بالاترین قیمت پیشنهادی هم بین صفحه ای سه تا چهار هزار تومان است.
وی اضافه كرد: امكان دارد فردی در یك ماه، كتاب ۴۰۰ تا ۵۰۰ صفحه ای را در بازه زمانی ۱۰ روز با مبلغ ۵۰۰ هزار تومان ویراستاری كند یا اینكه سه تا چهار كتاب را در یك ماه ویرایش كند و همین مبلغ را دریافت كند.
خدایاری اظهار داشت: درآمد متغیر است و بسته به شرایط فرد و اوقات فراغت فرد است البته باید توجه داشت كه بعد از صفحه بندی هم باید باردیگر ویراستاری صورت گیرد.
چگونه شروع كنم؟
از طریق مطالعه، ملاحظه ویدئوهای آموزشی و یا شركت در دوره هایی كه برگزار می گردد آموزش های لازم در این خصوص را كسب كنید.
برای شروع كار هم می توانید با رفتن به انتشارات مختلف، ارسال رزومه و شرایط خود به سایت های مختلف در این حرفه فعالیت كنید.
البته افرادی هستند كه كار خویش را از دانشگاه ها شروع می كنند و با دریافت هزینه مناسب مقالات و یا نوشته های دانشجویان را در منزل ویرایش می كنند و از این طریق درآمد كسب می كنند.


1398/08/25
01:28:19
5.0 / 5
2436
تگهای خبر: استخدام , تخصص , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید