گزارش كاروخدمت؛

4سال انتظاربرای اتمام یك طرح اشتغالزا و ارزآور

4سال انتظاربرای اتمام یك طرح اشتغالزا و ارزآور كاروخدمت: پروژه راه اندازی شهرك تكثیر و پرورش ماهیان زینتی در شهرستان محلات بعنوان یك طرح اشتغالزا و ارزآور، طی 4 سال تنها به 45درصد پیشرفت فیزیكی دست یافته و در بن بست كمبود اعتبار گرفتار شده است.



خبرگزاری مهر- گروه استان ها: تكثیر و پرورش ماهیان زینتی شاخه ای از آبزی پروری است كه در بعضی استان های كشور در حال انجام می باشد و یكی از رسته های تولید است كه درآمدزایی و توسعه اقتصادی را به همراه دارد و ورود افراد به این حوزه زمینه اشتغال زایی بسیار را فراهم آورده است.
از مزایای این ظرفیت تولیدی و اقتصادی كشور می توان به صادرات آن به كشورهای دیگر و ارزآوری اشاره نمود. استان مركزی الان عمده ترین حجم تولید ماهی زینتی را در كشور به خود اختصاص داده و همین ظرفیت، سبب شد كه طی سال های اخیر، مساله راه اندازی یك مركز و شهرك تخصصی به منظور پرورش ماهیان زینتی در شهرستان محلات این استان مطرح و كار اجرایی آن آغاز شود.
عملیات اجرایی پروژه راه اندازی شهرك تكثیر و پرورش ماهیان زینتی در شهرستان محلات بعنوان نخستین شهرك تخصصی تولید ماهی زینتی كشور در سال ۹۴ كلید خورد، اما به دلیلهای مختلفی هنوز به پایان نرسیده و از مهمترین دغدغه های در رابطه با عدم اتمام این طرح باید به بحث تامین و تخصیص اعتبار اشاره نمود.
در این مدت مسئولان استان بارها در ارتباط با تامین اعتبار برای این پروژه كه از مصوبات سفر هیات دولت یازدهم به استان مركزی بوده و در مسافرت مذكور، مقرر شده ۶ میلیارد تومان به آن اختصاص پیدا كند، قول پیگیری داده اند اما در عمل، امروز این پروژه با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیكی در بن بست تامین اعتبار گرفتار مانده است.
یكی از پرورش دهندگان ماهی زینتی در محلات در گفت و گو با خبرنگار مهر اذعان كرد كه راه اندازی شهرك پرورش ماهیان زینتی محلات می تواند به توسعه ظرفیت تولید واحدهای پرورش ماهی زینتی این منطقه كمك نماید و از جانب دیگر واحدهای پرورش دهنده ماهی زینتی با مشكل فروش مواجهند كه نیاز است برطرف شود و این مهم می تواند زمینه ای برای توسعه فروش و یافتن بازارهای هدف باشد.

۳ میلیارد تومان بودجه برای پروژه شهرك پرورش ماهی زینتی لازم است
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی در گفت و گو با خبرنگار مهر در این رابطه گفت: هم اكنون نزدیك به ۹۰ درصد ماهی زینتی كشور در استان مركزی تولید می شود و شهرستان محلات دراین زمینه از ظرفیت بالایی برخوردارست.
پرورش ماهیان زینتی به سبب برخورداری از قابلیت صادراتی، از ارزش افزوده بالایی برخوردارست و درآمدزایی و ارزآوری مطلوبی ایجاد می كند، بدین سبب از توجیه اقتصادی برای پشتیبانی از آن بهره مند استمجید آنجفی ضمن بیان اینكه فعلا ۳ میلیارد تومان بودجه برای ادامه كار پروژه شهرك پرورش ماهی زینتی محلات لازم است، افزود: برای توسعه تولید ماهی زینتی، الان راه اندازی شهرك تولید ماهیان زینتی در شهرستان محلات در دستور كار است كه از مصوبات سفر هیات دولت ۶ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص پیدا كرد كه سه میلیارد تومان سال قبل تخصیص یافت و سه میلیارد دیگر نیز امسال مقرر است پرداخت گردد.
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی بیان كرد: پرورش ماهیان زینتی به سبب برخورداری از قابلیت صادراتی، از ارزش افزوده بالایی برخوردارست و درآمدزایی و ارزآوری مطلوبی ایجاد می كند، بدین سبب از توجیه اقتصادی برای پشتیبانی از آن بهره مند است.
وی با اشاره به اینكه سودآوری تولید ماهیان زینتی در صادرات آن است، گفت: اگر پرورش دهندگان ماهی زینتی تعاونی تشكیل دهند، از این طریق می توانند در زمینه صادرات موفق عمل كنند. دراین زمینه در بازارهای صادراتی كشش وجود دارد و با محدودیتی مواجه نیستیم.
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی اشاره كرد: هم اكنون حدودا تمام سفارش های واحدهای پرورش ماهیان زینتی محلات در استان مركزی صادراتی بوده و به كشورهای فرستاده صادر می شود.

اتمام پروژه راه اندازی شهرك ماهیان زینتی نیازمند تامین اعتبار
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان محلات در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: هم اكنون ۱۵ واحد در بخش تولید و تكثیر ماهیان زینتی در شهرستان محلات فعالیت می نمایند كه مساحت فضای آكواریومی این واحدهای تولیدی بیش ۱۳۳ هزار متر مربع است و مجموع تولید این واحدهای پرورش ماهیان زینتی سالانه بیشتر از ۸ میلیون قطعه ماهی می باشد.
احمد رضا جعفری بیان كرد: با عنایت به نوسانات موثر بر قیمت تجهیزات و نهاده های مورد نیاز، واحدهای تولیدی پرورش ماهیان زینتی نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند كه بایستی بوسیله اعطای تسهیلات رونق تولید به آنها كمك كرد.
این طرح از سال ۹۴ در زمینی به مساحت ۱۲.۵ هكتار در شهرستان محلات شروع شده و در دست ساخت است. هم اكنون این پروژه از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیكی برخوردارست و در صورت تامین اعتبار، عملیات راه اندازی شبكه برق، گاز و آب آن تا آخر سال به پایان می رسدمدیر جهاد كشاورزی شهرستان محلات عنوان كرد: عمده ترین مشكلی كه تولید كنندگان ماهیان زینتی دارند، بحث تامین منابع مالی و سرمایه در گردش برای تهیه نهاده های مورد نیازشان است.
جعفری اظهار داشت: راه اندازی اولین شهرك پرورش ماهیان زینتی كشور در محلات، با صرف اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان مركزی مصوب شد كه سه میلیارد تومان آن تخصیص پیدا كرده و هزینه شده است.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان محلات بیان كرد: بتازگی ۱.۵ میلیارد تومان تخصیص جدید برای این طرح اشتغالزا اعلام شده است و اهتمام می شود بتوان با این اعتبار، كار تامین برق، تاسیسات و... این پروژه را انجام داد.
وی اشاره كرد: این طرح از سال ۹۴ در زمینی به مساحت ۱۲.۵ هكتار در شهرستان محلات شروع شده و الان در حال ساخت است. هم اكنون این پروژه از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیكی برخوردارست و عملیات راه اندازی شبكه برق، گاز و آب آن در صورت تامین اعتبار، تا آخر سال به پایان می رسد.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان محلات عنوان كرد: در این شهرك با اتمام كار راه اندازی، ۲۴ واحد پرورش ماهیان زینتی با ظرفیت تولید ۱۰ میلیون قطعه ماهی در سال راه اندازی می شود.
جعفری اظهار داشت: یكی از دلیلهای كند پیش رفتن راه اندازی این طرح تابحال تخصیص پیدا نكردن بموقع اعتبارات بوده است كه در صورت تامین منابع مالی بزودی به بهره برداری می رسد.
در سال رونق تولید، با حمایت مسئولین استانی و با كوشش های صورت گرفته امید است، زیرساخت های اتمام پروژه ساخت شهرك ماهیان زینتی محلات هرچه سریع تر آماده شود كه در این صورت می توان تولیدكنندگان ماهیان زینتی را به فعالیت منسجم در این محدوده ترغیب و به توسعه اقتصادی، تولید و اشتغال هر چه بیشتر و پر رونق تر دست پیدا كرد.


منبع:

1398/09/11
23:25:48
5.0 / 5
1941
تگهای خبر: اشتغال , اشتغال زایی , اقتصاد , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید