مسیر پر دست انداز تعاونی ها با حمایت دولت هموار می شود

مسیر پر دست انداز تعاونی ها با حمایت دولت هموار می شود به گزارش كاروخدمت ایرنا- افزایش سهم بخش تعاون از اقتصاد كشور از اولویت هایی است كه در چشم انداز ۲۰ ساله و برنامه های توسعه كشور دیده شده اما مسیر این تشكل‎ های اقتصادی برای رسیدن اهداف ترسیم شده، ناهموار و پر از دست اندازهایی است كه بدون حمایت دولت، دستیابی به افق های تعیین شده را دشوار می كند.


تعاونی ها در واقع شرکت هایی متشکل از افراد حقیقی هستند که با هدف رفع نیازهای مشترک و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی شکل می گیرند تا با همکاری، مشارکت و هم اندیشی زمینه اشتغال و انجام فعالیتهای پرارزش و مفید را فراهم آورند و بخش تعاون تنها بخشی است که در آن تصمیم گیری ها، مستقل از میزان سرمایه افراد و بر مبنای ارزش انسانی و تشریک مساعی استوار است.
سابقه تشکیل نخستین تعاونی ها به شکل امروزی آن در جهان به سال ۱۸۴۴ میلادی در شهر راچدیل انگلستان برمی گردد که کارگران یک کارخانه به این نتیجه رسیدند که اگر خودشان کالاهای مورد نیاز را تولید کنند، می توانند اجناس را با کیفیت بهتر تهیه کرده و در ضمن سودی را که از فروش کالاها به دست می آورند، بین خودشان تقسیم کنند.
در ایران پیشینه فعالیتهای تعاونی به دوران باستان و همکاری مردم در انجام فعالیتهای گوناگون عمرانی مانند درست کردن پل، مسجد، آب انبار و همینطور کشاورزی بازمی گردد اما سابقه تعاونی به شکل امروزی آن در ایران به سال ۱۳۰۳ و فعالیت رسمی تعاونی ها بعد از تشکیل و ثبت به سال ۱۳۱۴ بازمی گردد.
مردمان استان یزد و به خصوص شهرستان میبد در روزگاران گذشته با انجام فعالیتهای جمعی در حوزه صنایع و کشاورزی با هم همکاری داشتند زیلو بافی، کاربافی، شعربافی و... همچون فعالیتهایی بوده که مردم با همکاری هم در خانه ها انجام می دادند.
شرکت تعاونی زیلوبافان میبد الگویی موفق از تعاون
مدیرعامل شرکت تعاونی زیلوبافان میبد در گفتگو با گزارشگر ایرنا اظهار داشت: این شرکت در سال ۱۳۵۱ آغاز به کار کرده و اعضای زیلوباف و بافندگان فرش این تعاونی بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده است.
عبدالکریم غنی پور که به مدت ۲۰ سال است در این شرکت فعالیت دارد و ۱۵ سال هم مسئولیت مدیرعاملی این شرکت را برعهده دارد، اضافه کرد: در دوره فعالیت این شرکت زمانی که زیلوبافی رونق فراوانی در میبد داشت تعداد اعضای این شرکت هم زیاد بودند، اما در بعضی دوره ها هم این تعاونی گرفتار رکود شد و اعضای آن کاهش زیادی پیدا کرد.
وی افزود: در سال های اخیر زیلوبافی رونق باردیگر ای گرفته و این شرکت هم با ۱۵۰ عضو با نظارت اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت خویش را ادامه می دهد.
غنی پور با گلایه از حمایت نشدن زیلوبافان در بحران کرونا با وجود خسارت زیادی که به این شرکت وارد شد، خاطرنشان کرد: بیشترین مشتریان زیلو، گردشگران هستند و به خاطر انتشار کرونا و نبود گردشگر، اعضای این شرکت خسارت زیادی را به خاطر از دست دادن درآمد، متحمل شده اند.
مدیرعامل شرکت تعاونی زیلوبافان میبد، میزان سرمایه این شرکت را ۶۶۰ میلیون تومان و ارزش زیلوهای بافته شده و آماده فروش را ۷۰۰ میلیون تومان اعلام نمود و اضافه کرد: تاکنون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شرکت تسهیلاتی نداده و تنها ۲ سال پیش حدود ۵۰۰ میلیون تومان از صندوق کارآفرینی وام دریافت کرده ایم که این تسهیلات هم با عنایت به تعهد به خرید مواد اولیه، اختصاص داده شد.
وی پاسخگو بودن به اعضا و شهروندان، فعالیت با هزینه اندک و عرضه خدمات به زیلوبافان را از علل موفقیت این شرکت تعاونی عنوان نمود و اضافه کرد: با حمایت دولت، این تعاونی با گذر از شرایط بحران کرونا می تواند در عرصه اقتصادی فعالیت قابل توجهی را در شهرستان میبد که قطب تولید زیلو در کشور است، نقش پررنگی ایفا کند.
تولید ۵۰ نوع محصول دام و طیور در چارچوب شرکت تعاونی
مدیریکی از کارخانه ها حوزه دام، طیور و کشاورزی میبد هم که در چارچوب شرکت تعاونی فعالیت دارد، اظهار داشت: این شرکت از سال ۸۵ با مبنا قرار دادن پژوهش و تحقیق آغاز به فعالیت کرد و با به روز کردن خط تولید و تجهیزات، الان تولیدکننده ۵۰ نوع محصول دام و طیور است.
جواد دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: فعالیت این شرکت با عضویت ۳ نفر و سرمایه گذاری ۴۰ میلیون تومانی آغاز شد و الان با ۱۵ نفر عضو فعالیت دارد که در ۲ ماه آینده با راه اندازی خط تولید و شرکت جدید در چارچوب تعاونی برای ۱۰ نفر دیگر اشتغالزایی می شود.
وی اشتغالزایی غیرمستقیم این شرکت تعاونی را ۱۶۰ نفر اعلام کردو اظهار داشت: در این مجموعه محصولات مختلفی که برای بیماری های مختلف دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد، تولید می شود.
وی که مدیر یک کارخانه دام و زرع هم می باشد، اظهار داشت: بخش تعاون ظرفیت های فراوانی برای فعالیت دارد و باید فضا برای سرمایه گذاری در این بخش بیشتر از پیش فراهم گردد.
دهقانی فیروز آبادی با تبیین مشکلات بخش تعاون و تاکید بر رفع موانع مقابل روی این بخش با حمایت دولت، خاطرنشان کرد: پشتیبانی از بخش خصوصی پررنگ تر از بخش تعاونی است و گاها مطابق با مفاد تعریف شده در ارتباط با بیمه، مالیات و عرضه تسهیلات از جانب دولت به تعاونی ها عمل نمی گردد.
تلاش گزارشگر ایرنا برای دریافت دیدگاه ها و اقدامات اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبد تا زمان انتشار این گزارش نتیجه ای در بر نداشت.
هم حالا تعداد شرکت های تعاونی شهرستان میبد ۳۷۴ تعاونی در گرایش های کشاورزی و دامپروری، صنعتی، خدماتی، مصرف، عمران و مسکن، فرش، اعتبار، توسعه روستایی، تأمین نیاز تولیدکنندگان، حمل و نقل، معدنی و آموزشگاهی است و این شرکت ها برای حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد اشتغال کرده اند.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.


1399/06/14
10:44:47
5.0 / 5
1436
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , بیمه , تعاونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید