اجرای طرح های حمایتی توسط دولت با هدف بهبود معیشت

اجرای طرح های حمایتی توسط دولت با هدف بهبود معیشت حمایت از معیشت مردم همواره در اولویت کاری دولت قرار داشته بطوریکه در هفت سال قبل خصوصاً بعد از شیوع کرونا، طرح های حمایتی مختلفی اجرا شده و در بودجه سال 1400 نیز منابعی قابل توجه برای آن اختصاص یافته است.


به گزارش روز دوشنبه ایرنا، سیاست پشتیبانی از اقشار لطمه پذیر و تامین حداقل معیشت در قالب طرح های مختلف توسط دولت تدبیر و امید اجرا شده است و در ماه های باقی مانده از دولت دوازدهم نیز در دستور کار قرار دارد. رئیس جمهوری نیز مدتی پیش در جلسه هیات دولت به آن اشاره نمود و اظهار داشت: کوشش برای رونق و جهش تولید، مقابله با بیماری کرونا، خنثی سازی و اختتام دادن به تحریم های ظالمانه، مبارزه با فساد و شفاف سازی، چابک سازی دولت، بهبود معیشت و تامین سلامت مردم از اهداف مهم دولت می باشد که با کمک مردم تا آخرین روز فعالیت دولت بطور جدی دنبال خواهد شد.
حسن روحانی اشاره کرد: «رسیدگی و توجه به وضعیت معیشت مردم از با اهمیت ترین اهداف و برنامه های دولت دوازدهم است که با وجود همه مشکلات برای یاری رساندن به لطمه دیدگان با تمام توان خود به صحنه آمده است.»
چالش ها و معضلات بسیاری پیش روی دولت قرار داشته که از میان آنها، بیماری کرونا با اهمیت ترین چالشی است که دولت سال قبل و امسال با آن مواجه بوده است و تلاش نموده در مقابل این تکانه های اقتصادی با پرداخت تسهیلات، همسان سازی حقوق و پرداخت بیمه بیکاری یاری گر مردم باشد.
همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
بازنشستگان جزو گروه های کم برخوردار جامعه هستند که پشتیبانی از آنها با همسان سازی و متناسب سازی حقوق در دولت تدبیر و امید عملی شد. مطالبه هشت ساله ای که در طول این سال ها بر زمین مانده بود با تعیین تکلیف همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در فروردین امسال عنوان شد و با دستور رئیس جمهوری در دستور کار قرار گرفت.
براساس قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی، بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان افزایش می یابد، به این صورت که بازنشستگان با ۳۰ سال خدمت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و با ۳۵ سال خدمت، سه میلیون تومان دریافت می کنند.
پرداخت تسهیلات کرونائی
بحران کرونا بخش های مختلف کشور را با مشکلات زیادی همراه کرده که در این میان کسب وکارهای مختلفی گرفتار زیان شدند. دولت برای پشتیبانی از کسب وکارها، پرداخت تسهیلات کرونا را مصوب کرد و از سیزدهم خردادماه ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات شروع و مهلت زمانی تشکیل پرونده و پرداخت تسهیلات به «کسب وکارهای بیمه نشده» تا اختتام شهریور و «کسب و کارهای بیمه شده» تا ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۹ تمدید گردید.
برابر آخرین آمار تا حالا ۲۳۰ هزار و ۶۶۷ میلیارد ریال برای ۵۰ درصد از متقاضیان پرداخت شده است.
بیمه بیکاری کرونایی
بیمه بیکاری کرونا یکی از راهکارهای دولت برای پشتیبانی از معیشت مردم در دوره شیوع این بیماری محسوب می شود. برای همین منظور سامانه ای به آدرس bimebikari.mcls.gov.ir افتتاح شد تا افراد درخواست خودرا در آن ثبت کنند.
مطابق آخرین آمار ۸۶۴ هزار و ۲۰۰ نفر در این سامانه ثبت نام کردند. همین طور طی سه ماه، یک میلیون و ۵۲ هزار و ۸۵۲ مورد مقرری برای ۷۱۷ هزار و ۳۵۲ نفر مشمول، پرداخت شده است.



پرداخت وام یک میلیون تومانی
پرداخت تسهیلات بانکی به شکل وام قرض الحسنه یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانه بگیر نیز از دیگر مصوبات حمایتی دولت می باشد.
بر اساس این طرح، خانوارهایی که یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می کنند مشمول این مصوبه بودند. مبلغ وام یک میلیون تومان و نرخ کارمزد چهار درصد است که اقساط آن از شروع تیر ماه به مدت ۳۰ ماه و هر قسط ۳۵هزار تومان از یارانه سرپرست خانوار کسر می شود و تا کنون ۶ قسط آن از حساب یارانه بگیران ستاندن شده است.
پرداخت مرحله دوم وام یک میلیون تومانی خانوار
در ادامه حمایت های معیشتی دولت از اقشار لطمه پذیر جامعه، قرار شد همه افرادی که در نوبت قبل، وام کرونای معیشتی دریافت کرده اند و درآمد ثابت نداشتند مشمول دریافت وام یک میلیون تومانی کرونا شوند. همین طور در مجموع ۱۱ میلیون خانوار معادل ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تسهیلات یک میلیون تومانی دریافت نمایند.
طبق آخرین آمار بیش از بر ۶ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۳۸۰ سرپرست خانوار در دو مرحله پرداخت تسهیلات به یارانه بگیران معیشتی، از تسهیلات یک میلیون تومانی بهره مند شده اند.
کسر اقساط این یارانه از یارانه معیشتی بنزین بوده و مقرر است از این ماه مبلغ ۳۰ هزار تومان از حساب سرپرستان خانوار کسر شود.
مهلت سه ماهه در پرداخت اقساط قرض الحسنه
همچنین درادامه حمایت های کرونائی و باتوجه به لطمه دیدن مشاغل و روند درآمدزایی خانوارها، بانک مرکزی با هدف پشتیبانی از وام گیرندگان، اعلام نمود که پرداخت اقساط وام های قرض الحسنه برای مدت سه ماه عقب می افتد.
بر این اساس، قرار شد اقساط وام های قرض الحسنه در ماه های اسفند ۹۸، فروردین ۹۹ و اردیبهشت ۹۹ دریافت نشود و بدون وضع هر گونه جریمه یا کارمزد به آخر دوره پرداخت اقساط منتقل شود.
حمایت از اجاره نشین ها
در ادامه برای پشتیبانی از اجاره نشین ها مقرر شد، تمام قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری که تا تاریخ هشتم تیرماه ۹۹ هنوز تمدید نشده بود، در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستاجر تا سه ماه بعد از اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به انتها شیوع ویروس کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید گردید.
حداکثر افزایش میزان اجاره بها یا مبلغ رهن برای شهر تهران تا ۲۵ درصد، سایر کلان شهرها (مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، اهواز، قم و کرمانشاه) تا ۲۰ درصد و سایر شهرهای کشور تا ۱۵ درصد تعیین شد.
یارانه معیشتی بنزین
با افزایش قیمت بنزین در ۲۴ آبان ماه سال قبل دولت تصمیم گرفت ۲۹ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین را بین ۱۸ میلیون خانوار (۶۰ میلیون نفر) تقسیم کند.
سبد حمایت معیشتی به تناسب بعد افراد خانوار پرداخت می شود. خانواده یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده ۴ نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت می کنند.
تا کنون ۱۳ مرحله یارانه معیشتی به حساب سرپرستان خانوار مشمول دریافت این سبد واریز شده است.
کمک هزینه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی
پرداخت مبلغ ۲۰۰ الی ۶۰۰هزار تومان به یک میلیون خانوار با جمعیت سه میلیون نفر که عضو کارمند یا بازنشسته نداشته و تحت پوشش بیمه یا نهادهای حمایتی هم نیستند (ماهانه ۳۵۰ میلیارد تومان به این بند اختصاص می یابد) از دیگر حمایت های معیشتی دولت می باشد.
میزان کمک بین ۲۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تومان بسته به بعد خانوار بدین سان که خانوار یک نفره ۲۰۰ هزار تومان، دو نفره ۳۰۰هزار تومان، سه نفره ۴۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۶۰۰ هزار تومان، در چهار مرحله پرداخت شده است که آخرین مرحله آن ۳۱ خرداد ۹۹ توسط سازمان هدفمندسازی یارانه ها، واریز شد.
یارانه معیشتی ۱۰۰ و ۱۲۰ هزار تومانی
آخرین حمایت معیشتی دولت پرداخت کمک هزینه یکصد هزار تومانی به خانوار فاقد درآمد ثابت است. بر طبق اطلاعیه وزار ت تعاون درباب حمایت معیشتی از اقشار کم درآمد و فاقد درآمد ثابت، طبق تفاهم صورت گرفته بین مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه در خصوص پشتیبانی از این قشر، سازمان برنامه و بودجه مصوبه مذکور را به وزارت تعاون ابلاغ نمود.
حمایت معیشتی ۱۲۰ هزار تومانی ماهیانه به ازای هر نفر، به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، تعلق می گیرد. همین طور حمایت معیشتی ۱۰۰ هزار تومانی به ازای هر نفر، شامل خانوارهایی می شود که هیچ یک از اعضای آنها حقوق ماهانه دریافت نمی کنند، بیمه پرداز نبوده و در زمره دهک های پایین باشند، همین طور شامل خانوارهایی است که بسته حمایت معیشتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان دریافت کرده اند.
بنابراین کارکنان بخش دولتی، نیمه دولتی، عمومی، بخش خصوصی و مستمری بگیران صندوق های بازنشستگی که دریافتی ماهیانه دارند و به نحوی شاغل یا بازنشسته محسوب می شوند، در زمره این گروه نیستند.
حمایت معیشتی ۱۰۰ و ۱۲۰ هزار تومان از آذرماه به مدت چهار ماه پرداخت می شود. مرحله نخست واریزی نیز ساعت ۲۴ روز ۲۷ آذرماه به حساب خانوارهای مشمول این طرح واریز شد.
افزایش ۴۲ درصدی اعتبار پشتیبانی از اقشار لطمه پذیر در بودجه ۱۴۰۰
دولت تدبیر و امید حمایت های معیشتی خودرا در لایحه بودجه سال آینده نیز مدنظر قرار داده است. طبق لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت برای پشتیبانی از اقشار لطمه پذیر تحت پوشش دستگاه های حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور اعتباری معادل ۳۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان پیش بینی شده که در مقایسه با اعتبار امسال که رقم ۲۷ هزار و ۲۵۷ میلیارد تومان است، ۴۲ درصد افزایش داشته است.
این میزان از محل اعتبارات تبصره (۱۴) لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، معادل ۱۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بابت کاهش فقر مطلق بوسیله پرداخت مستمری به مددجویان تحت پوشش دستگاه های حمایتی به تعداد سه میلیون و ۲۴۰ هزار خانوار است که نسبت به سال قبل ۳۲ درصد رشد خواهد داشت.
همچنین در لایحه بودجه سال آینده، اعتبار برای ردیف سازمان بهزیستی کشور به مبلغ سه هزار و۹۵۰ میلیارد تومان با رشد ۲۵ درصدی نسبت به سال قبل پیش بینی شده است.
اعتبار پیش بینی شده برای ردیف کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز برابر با ۶ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان است که رشد ۲۹ درصدی نسبت به سال قبل دارد.
علاوه براین از دیگر حمایت های پیش بینی شده در لایحه بودجه سال آینده ارائه تسهیلات اشتغال به مددجویان تحت پوشش دستگاه های حمایتی از محل اعتبارات تبصره (۱۶) لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور به مبلغ هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.
براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ اعتباری معادل یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بابت اجرای قانون پشتیبانی از معلولان پیش بینی شده که ۳۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
همچنین در بخش مسکن محرومان نیز دولت اعتبار پنج هزار میلیارد تومانی را برای تامین مسکن محرومان در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی کرده است.


1399/11/01
19:10:29
0.0 / 5
531
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید