مدیركل بازرسی كار :

تعداد بازرسان كار بسیار كمتر از حد استاندارد است

تعداد بازرسان كار بسیار كمتر از حد استاندارد است مدیرکل بازرسی کار وزارت کار با اشاره به اینکه اگر استانداردهای حفاظت فنی به درستی اجرا می شد، شاهد کمترین حوادث بودیم، اظهار داشت: تعداد بازرسان کار با تعداد کارگران و کارگاه های کشور همخوانی ندارد.



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته می شود که در حین انجام وظیفه یا مواقعی اتفاق بیفتد که نیروی کار در بنگاه اقتصادی، کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد.
طبق آخرین آمار اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سال قبل ۹ هزار و ۵۸۷ حادثه شغلی در کشور رخ داده و ۹ هزار و ۲۹۵ نفر که مشمول قانون کار می شوند در این بین صدمه دیده اند که ۹۷.۱ درصد (۹ هزار و ۲۴ نفر) مرد و ۲.۹ درصد (۲۷۱ نفر) زن هستند. از میان ۹ هزار و ۲۹۵ فردی که گرفتار حادثه شغلی شدند ۷۵۱ نفر فوت کردند. بیشترین صدمه هم در تهران با یک هزار و ۴۹۳ نفر حادثه دیده است که ۱۹۶ نفر فوت کردند.
بیشترین تعداد حادثه شغلی پارسال به ترتیب در ارتباط با عامل «سقوط کردن و لغزیدن» ۳۶ درصد و کمترین حادثه هم به «گیرکردن داخل یا بین اشیا و ماشین» ۲۰.۹ درصد بود.
همچنین بیشترین صدمه های شغلی در فعالیتهای ساختمانی با ۳ هزار و ۶۱۶ مورد و صنعت (تولید) با ۳ هزار و ۳۴۶ مورد است.
مقایسه جداول آماری نشان داده است که حوادث شغلی در ۳ سال قبل روند نزولی داشته است و از رقم ۱۰ هزار و ۳۸۱ مورد در سال ۱۳۹۷ به عدد ۹ هزار و ۵۸۷ مورد در سال ۱۳۹۹ رسیده است و میتوان گفت حوادث شغلی پارسال ۴.۸۵ درصد و سال ۱۳۹۸ هم ۲.۹ درصد کاهش داشته است.
تعداد بازرسان بسیار کمتر از حد استاندارد است
علی مظفری در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت بازرسی از کارگاه ها، عنوان کرد: از محدودیت منابع بازرسی برخورداریم که البته در سطح ملی نیست و در کشورهای دیگر هم مبحث سرانه تعداد بازرسان به جمعیت نیروهای کارگری تابع پارامترهای مختلفی است؛ همچون این پارامترها به گستردگی جغرافیایی کشورها توجه می کنند که کشور ما طبیعتاً پهناور است و پراکندگی کارگاه ها در استانهای کشور هم از محدودیت های این حوزه است.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: سطح استاندارد در باب تعداد سرانه بازرسین، یک به ۱۰ هزار است که با عنایت به جمعیت ۱۴ میلیون کارگر بیمه شده در کشور، از این استاندارد تبعیت نکرده ایم و سرانه بازرسین ما خیلی کمتر از این استاندارد است.
مظفری خاطرنشان کرد: در واقع میتوان گفت الان تعداد بازرسان کار بر حسب جمعیت کارگران شاغل با تعداد کارگاه های کشور تناسب تعدادی ندارد.
آغار فرآیند جذب ۴۰۰ بازرس
وی در مورد اظهار داشت: بر حسب ظرفیتی که در ساختار تشکیلاتی ادارات بازرسی کار استان ها داریم، ۴۰۰ پست خالی در پست بازرسی کار داریم که مکاتباتی در سطح عالی وزارت خانه و سازمان اداری صورت گرفته و با دستور معاون اول رئیس جمهور، در فرآیند جذب قرار داریم.
مظفری تصریح کرد: اما باید دقت کنیم که بحث ارتقای ایمنی در کارگاه تابع نظارت موردی بخش بازرسی نیست؛ یعنی نظارت ها باید بر مبنای ظرفیت ماده ۹۵، ۸۵ و ۸۶ قانون کار برای کارفرما تعریف شده است و کارفرما مکلف است که در بنگاه اقتصادی خود بخش حقوق در ارتباط با صیانت از نیروی کار را بر عهده بگیرد. طبیعتاً ناظر حاکمیت به صورت موردی حاضر می شود و این موارد را رصد می کند اما با عنایت به این که فرآیند کار به صورت مستمر است حتما باید نظارت از جانب کارفرما صورت گیرد.
اجرای درست استانداردهای حفاظت فنی، منجر به کاهش حوادث می شد
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد روش اجرای آیین نامه های استانداردهای حفاظت فنی در کشور، عنوان کرد: بیشتر از ۶۰ آیین نامه داریم که بعضی از موارد هم اجرا می شود اما اگر به درستی اجرا می شد شاهد کمترین حوادث بودیم.
وی در مورد نحوه برخورد با متخلفین، اظهار داشت: بر مبنای آنچه که پیشبینی شده برخورد هم صورت می گیرد؛ مثلاً در آیین نامه ایمنی در معادن که ۵۶ بند دارد، در همه بخش ها به صورت تفکیکی ضوابط ایمنی ذکر شده، کارفرما بر طبق این آیین نامه مکلف به پیاده سازی شرایط ذکر شده در این آیین نامه است بعضاً هم شاید ساختارها در کارگاه درست باشد اما در اجرا به علت نقایص، به درستی اجرا نشود مثلاً استفاده از نگهداری چوبی همچون مواردی است که باید به دقت استفاده گردد چونکه یکی از پرخطرترین هاست.
مظفری اضافه کرد: طبیعتاً وقتی بازرس کار به کارگاه رجوع می کند نظارت می کند و موارد قصور را به کارفرما اطلاع می دهد و ضرب الاجل می دهد که این نقایص ظرف مدت کوتاهی باید برطرف شود در غیر این صورت به مراجع قضائی معرفی می شود و با رأی مراجع قضائی مبادرت به متوقف کردن ادامه کار کارگاه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: در کارگاه های بالای ۲۵ نفر، کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار وجود دارند که در قانون و آیین نامه مصوب شورایعالی حفاظت فنی به آن تاکید و تصویب شده که طبیعتاً بعنوان یکی از بازوهای اجرایی ناظر درون کارگاه ها، مسئولیت بازرسی را برعهده دارند. در کارگاه های زیر ۲۰ نفر همچون کارگاه های ساختمانی که ماهیت متغیری در فرایند ساخت و تولید دارند و دارای کارگرانی ماهر و شناسنامه شغلی نیستند، شاهد بیشترین نرخ حوادث ناشی از کار هستیم که لازم است نظارت بیشتری صورت گیرد.

1400/03/09
20:47:32
5.0 / 5
553
تگهای خبر: آمار , استاندارد , اقتصاد , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید