در گفت وگو با كاروخدمت مطرح شد

خطر شیوع بیماریهای گوارشی به دنبال سیل

خطر شیوع بیماریهای گوارشی به دنبال سیل به گزارش کاروخدمت مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با اشاره به احتمال افزایش موارد بیماریهای گوارشی به دنبال وقوع سیل، اظهار داشت: با وقوع سیل ممکنست فاضلاب به درون منابع آب شرب نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه های آب هم به وجود خواهد آمد؛ البته هم اکنون شواهدی از آلودگی فاضلاب ها به دنبال سیل اخیر نداشتیم اما این امر کاملا محتمل است و منابع آب آشامیدنی باید از نظر آلودگی به ویژه به لحاظ میکروب وبا رصد شوند.


دکتر ابراهیم قادری در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به این که بعد از وقوع سیل بطور معمول یکی از نخستین زیرساخت هایی که لطمه می بیند مربوط به تامین آب آشامیدنی است، اظهار داشت: در بعضی مناطق آب را از منطقه دیگری منتقل کرده و در منابع نگهداری کرده و سپس توزیع می کنند و در بعضی مناطق نیز آب آشامیدنی از چاه های موجود در همان منطقه تامین می شود که بعد از تصفیه به مصرف می رسد که در هر دو حالت، سیل می تواند این منابع آب را آلوده کند. همین طور سیستم شبکه آبیاری و جمع آوری فاضلاب نیز ممکنست در سیل ها گرفتار لطمه شوند.
احتمال افزایش شیوع بیماری های گوارشی به دنبال سیلاب اخیروی اضافه کرد: در بعضی مناطق چاه هایی داریم که آب از آنها تامین می شود و این چاه ها عمدتاً نزدیک رودخانه ها هستند و زمانی که سیل می آید و رودخانه طغیان می کند این چاه ها تخریب شده یا آلودگی وارد چاه می شود؛ بدین سبب ما در هنگام وقوع سیل ها بسیار نگران شیوع بیماری های انگلی، روده ای و گوارشی هستیم. بدین جهت نخستین اقدام اساسی تامین آب شرب سالم در مناطق سیل زده است که یا به شکل تحویل آب شرب بطری و یا با تانکر این اقدام صورت می گیرد.
او افزود: در صورتیکه حتی دسترسی به آب تانکری یا بسته بندی سخت باشد، می بایست از یک منبع، آب تمیز آب گرفته و جوشانده شود. البته روش های دیگری هم وجود دارد که همکاران ما در آن محیط ها به مردم آموزش می دهند که بتوانند محلول کلر تهیه کرده و با حجم خاصی به آب اضافه کنند که تاحدودی آب بهداشتی شود اما این روش تنها برای کوتاه مدت قابل انجام است.
در شرایط بحرانی پساسیل از چه غذاهایی استفاده کنیم؟مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: مشکل دیگر که بعد از وقوع سیل رخ می دهد دسترسی به غذای بهداشتی است. وقتی زیرساخت های منطقه ای نابود می شود یا شبکه برق رسانی مختل می شود سبب می شود تا غذاها فاسد شوند و نگهداری غذا سخت می شود که به دنبال آن مردم در معرض مسمومیت غذایی قرار می گیرند. این مساله هم اهمیت زیادی دارد. مردم در این شرایط باید از غذاهایی استفاده کنند که امکان فاسد شدن ندارد و یا از غذاهای کنسروی استفاده کنند. همین طور در صورت امکان می توانند غذا را بصورت تازه تهیه و طبغ کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که با عنایت به این که پیش از این با افزایش موارد وبا در کشور مواجه بودیم، آیا ممکنست طغیان سیل هم عاملی برای افزایش موارد وبا شود؟، توضیح داد: طی افزایش موارد اخیر وبا، آلودگی بصورت بومی نبود و موارد شناسایی شده، وارده از سایر کشورها بودند، اما زمانی که فاضلاب های ما به هر علتی آلوده شود ممکنست که موارد وبا به ویژه در شهرهای مرزی هم بروز کند. با وقوع سیل ممکنست فاضلاب به درون منابع آب شرب نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه های آن مناطق هم به وجود خواهد آمد.
او تصریح کرد: این امر هم می تواند عاملی برای توسعه وبا باشد اما در حال حاضر با عنایت به این که شواهدی از آلودگی فاضلاب ها نداشتیم به نظر نمی رسد که فعلا با افزایش موارد وبا روبرو شویم اما این امر کاملا محتمل است. باید مراقب باشیم که منابع آب آشامیدنی، چاه ها و همین طور فاضلاب ها در مناطق سیل زده مرزی (در شرایطی که کشورهای همسایه مواردی از وبا دارند) از نظر کلی و در صورت لزوم از نظر وبا نیز رصد شوند.




منبع:

1401/05/12
08:40:38
5.0 / 5
172
تگهای خبر: توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید