صدور دستور تامین اعتبار زباله سوز 800 تنی برای تولید برق از زباله

صدور دستور تامین اعتبار زباله سوز 800 تنی برای تولید برق از زباله به گزارش کاروخدمت مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اظهار داشت: سازمان مدیریت پسماند مکاتبات خودرا با نهاد ریاست جمهوری انجام داده و دستورات لازم کمک به برای تامین اعتبار راه اندازی زباله سوز 800 تنی صادر گردیده است اما باتوجه به اینکه روزهای آخر فعالیت دولت دوازدهم است و به سبب آن که تعهد خارج از برنامه برای دولت آینده ایجاد نشود، اتفاقی رخ نداده است.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، صدرالدین علیپور درباره تولید برق از زباله اشاره کرد: در مجتمع آرادکوه واحد زباله سوزی با ظرفیت ۲۰۰ تن در روز وجود دارد که ۳ مگاوات ساعت در روز برق تولید می کند. این واحد از بهمن ۹۳ فعالیت خودرا آغاز کرد و برق تولیدی خودرا به شبکه ارسال و پول آنرا از وزارت نیرو دریافت می کند.
دستور نهاد ریاست جمهوری برای تولید برق از زباله
علیپور در تشریح تولید ۳ مگاوات ساعت برق روزانه اظهار داشت: برای آن که مشخص شود از زباله ها چقدر برق تولید می شود کافی است میزان تولید را در مقیاس با یک لامپ ۱۰۰ واتی بسنجیم. ۳ مگاوات ساعت در حقیقت ۳۰۰۰ کیلووات ساعت و ۳ میلیون وات ساعت است که می توان با آن ۳۰هزار لامپ ۱۰۰ واتی را روشن کرد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در پاسخ به این پرسش که قرار بود یک واحد زباله سوز ۸۰۰ تنی در آرادکوه آغاز به کار کند، این تصمیم در چه مرحله ای است؟ اظهار نمود: سازمان مدیریت پسماند مکاتبات خودرا با نهاد ریاست جمهوری (دفتر رییس جمهور و دکتر جهانگیری) انجام داده و دستورات لازم بمنظور کمک به تامین اعتبار راه اندازی این زباله سوز ۸۰۰ تنی صادر گردیده است. اما باتوجه به اینکه روزهای آخر فعالیت دولت دوازدهم است و به سبب آن که تعهد خارج از برنامه برای دولت آینده ایجاد نشود، اتفاقی رخ نداده است. سازمان مدیریت پسماند اما این مطالبه را از دولت جدید پیگیری خواهدنمود. حتی به دنبال آنست که ظرفیت خودرا با ورود زباله سوزهای جدید تا ۲۵۰۰ تن در روز افزایش دهد.
دلیل متوقف شدن استفاده از پنل های خورشیدی در آرادکوه
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران افزود: اساسا در مقایسه با کشورهای اروپایی و برخی از کشورهای منطقه در استفاده از انرژی های تجدیدپذیر عقب تر هستیم. باتوجه به اقلیم ایران می توانیم از انرژی های خورشیدی، بادی و زمین گرمایی استفاده نمائیم و ظرفیت تولید انرژی را افزایش دهیم.
علیپور اظهار داشت: اگر در مجتمع آرادکوه زباله سوزی را به ۲۵۰۰ تن در روز برسانیم چیزی بیش از ۵۰ تا ۶۰ مگاوات ساعت تولید برق می شود. از طرف دیگر می توان در آرادکوه پنل های خورشیدی نصب کرد. سازمان مدیریت پسماند در گذشته طرحی با کره جنوبی پیش برد اما به سبب تحریم ها متوقف گردید. طبق آن طرح اگر از پنل های خورشیدی استفاده می شد، چیزی بیش از ۲۰ مگاوات ساعت برق تولید می شد. می توان انرژی خورشیدی نیز به ظرفیت سازمان مدیریت پسماند اضافه شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم ها بر تجهیز کردن آرادکوه به زباله سوزهای ۲۵۰۰ تنی موثر هستند؟ اظهار داشت: اساسا موثر است. چند سال پیش با شرکت فرانسوی به توافق های لازم دست پیدا کردیم اما تحریم ها اجازه نداد که به مرحله امضای قرارداد وارد شویم و در سالهای اخیر نیز چندین بار فراخوان های بین المللی داشتیم اما به سبب وجود تحریم ها نتوانستیم از جذب سرمایه های خارجی استفاده نمائیم.
علیپور اضافه کرد: زباله سوزی صنعت های هزینه بری است. در حقیقت در روند راه اندازی و ابتدایی آغاز به کار هزینه زیادی نیاز دارد که در ادامه فعالیت این هزینه به سرمایه گذار برمی گردد و توجیه پذیری اقتصادی پیدا می کند. مسئله این است که شهرداری از محل اعتبارات خود نمی تواند هزینه این زباله سوزها را تامین کند بدین سبب یا باید سرمایه گذار جذب شود یا دولت در این راستا به شهرداری کمک نماید.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران افزود: سال قبل قانون ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش خصوصی قرار شد برای مشترکان پرمصرف عوارضی در نظر گرفته شود که این عوارض جهت تامین اعتبار زباله سوزها هزینه خواهد شد. امیدوار این است که در دولت آینده مطالبات بیشتر شده و تهران به یک مدیریت پسماند پایدار برسد.
بیش از ۵۰ میلیون یورو هزینه زباله سوز ۸۰۰ تنی
بر طبق گزارش سایت شهر، علیپور در پاسخ به این پرسش که برآورد مالی تامین زباله سوزها، چقدر است؟ اظهار داشت: جهت راه اندازی این زباله سوز ۸۰۰ تنی بیش از ۵۰ میلیون یورو سرمایه گذاری اولیه برآورد شده است. البته سیستم ها متفاوت می باشد و هر تکنولوژی قیمتی متفاوت دارد.
او در آخر اضافه کرد: در شمال و جنوب کشور آب های سطحی بالاست، زباله سوزی امکان آلودگی آب را بیشتر می کند. بنا بر این برای رسیدن به یک مدیریت پسماند پایدار باید حتما دستگاه زباله سوز وجود داشته باشد. دولت باید به شهرهایی که اعتبارات کافی ندارند، کمک نماید تا شهروندان از برق تولید شده منتفع شوند.




منبع:

1400/04/19
18:39:45
5.0 / 5
606
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید