رئیس پژوهشكده محیط زیست جهاد دانشگاهی:

به دنبال بهره برداری خردمندانه ذی نفعان از تالاب بوجاق هستیم

به دنبال بهره برداری خردمندانه ذی نفعان از تالاب بوجاق هستیم به گزارش کاروخدمت، از گیلان رئیس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه برنامه جامع مدیریت زیست بومی یک برنامه مشارکتی با حضور همه ذی نفعان برای مدیریت پایدار تالاب بوجاق است، اظهار داشت: به دنبال بهره برداری خردمندانه ذی نفعان از تالاب بوجاق هستیم.


مدبری امروز 30 مرداد در حاشیه کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب بین المللی بوجاق که در کیاشهر برگزار شد در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: برنامه جامع مدیریت زیست بومی یک برنامه مشارکتی با حضور همه ذی نفعان برای مدیریت پایدار تالاب است.
وی ادامه داد: در این جهت طی قراردادی بین سازمان حفاظت محیط زیست و پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی استان گیلان برای پارک ملی بوجاق منعقد شده و مقرر است برنامه مدیریت زیست بومی تدوین شود.
مدبری با اعلان اینکه تدوین این برنامه طی کارگاه هایی با حضور ذی نفعان به انجام می رسد، خاطرنشان کرد: تمامی کارگاه ها در کنار هم برای تعیین چشم انداز و اهداف نهایی تصمیم می گیرند و در نهایت ساختار سازمانی برای این برنامه تدوین و به تصویب شورای برنامه ریزی استان می رسد و طی همان ساختار سازمانی، کمیسیون ها و کارگروه هایی اقدامات تصویب شده به اجرا در می آید.
مدبری با تأکید بر این که مدیریت زیست بومی تالاب ها برگرفته از مفهوم مدیریت یکپارچه و یا همان مدیریت اکوسیستمی است، اظهار داشت: این مدیریت عملاً می خواهد منافع تمام ذی نفعان در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: وقتی در مورد مدیریت یکپارچه صحبت می کنید یعنی این که می خواهیم توسعه پایدار داشته باشیم. توسعه پایدار هم با عدالت اجتماعی، حفظ محیط زیست وحفظ راندمان اقتصادی مفهوم پیدا می کند. در واقع معیشت جوامع محلی همان بحث راندمان اقتصادیست و وقتی می خواهند به شکل گسترده این را بیان کرده و راهکار ها و اقداماتی برای آن پیدا کنند در واقع می خواهند معیشت جوامع محلی را در نظر بگیرند.
رئیس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی اظهار داشت: حفظ محیط زیست همان حفظ تنوع زیستی، وجود داشتن و زنده ماندن زیستمندانی همچون ماهی ها، پرندگان، خزندگان و پستاندارانی است که با تالاب در ارتباط هستند و بحث مهمی که اینجا پیش می آید بحث عدالت اجتماعی است.
مدبری با اعلان اینکه در عدالت اجتماعی باید خواسته بر حق تمامی ذی نفعان شنیده شود تا تبدیل به برنامه و قانون و در نهایت قانون ابلاغ شود، تصریح کرد: با توجه به این که در طراحی این قوانین تمام افرادی که ذینفع بودند نقش داشتند مطمئناً کلیات برنامه را مورد قبول قرار می دهند و برای نوشتن این برنامه کارگروه هایی در چهار کارگاه برگزار می گردد و شرکت کنندگان نظرات خودشان را بیان می کنند.
وی با اعلان اینکه علاوه بر جوامع محلی، نمایندگان دستگاههای اجرایی در این کارگروه ها عضو هستند و نظرات خویش را بیان می کنند، خاطرنشان کرد: بعد از آن که این کارگروه ها به اتمام رسید هر کدام از کارگروه ها به صورت جداگانه تمام موارد داخل کارگاه را به بحث و تبادل نظر گذاشته و همه کسانی که ذی نفع هستند برای رسیدن به نتیجه واحد گفتگو می کنند و نتیجه به دست متخصصین می رود تا احیانا جاهایی را که اشکالات اساسی و مغایر با قانون است بررسی و رفع اشکال شود.
رئیس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی اظهار داشت: نتیجه بعد از بررسی مجدد، برای دستگاههای اجرایی ارسال و دستگاههای اجرایی نظرات نهایی خویش را اعلام می کنند و این کتاب بعنوان مدیریت زیست بومی تالاب بوجاق تحت کارگروه آمایش سرزمین وزارت راه و شهرسازی برده سپس در کارگروه زیربنایی امور استانداری با حضور شخص استاندار جنبه قانونی پیدا می کند.
مدبری تصریح کرد: پس از آن تمام کارهایی که می خواهند در ارتباط با تالاب بوجاق انجام دهند و یا بودجه هایی که می خواهد تخصیص یابد چون نماینده سازمان ها و دستگاههای حکومتی در آن بودند برنامه ها را تایید و از آن بعنوان یک سند بالادستی برای حفظ احیا و بهره برداری خردمندانه از تالاب بوجاق استفاده می نمایند.




منبع:

1402/05/30
21:28:08
5.0 / 5
247
تگهای خبر: اقتصاد , بهره برداری , تخصص , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید