راهکارهای افزایش تأمین زمین برای تسریع در نهضت ملی مسکن

راهکارهای افزایش تأمین زمین برای تسریع در نهضت ملی مسکن به گزارش کاروخدمت، عضوکمیسیون عمران با اشاره به اینکه می توانیم زمین تأمین شده برای نهضت ملی را افزایش دهیم، اظهار داشت: عملکرد شورایعالی معماری و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن در مبحث وعده رئیس جمهور در خصوص ساخت سالانه یک میلیون مسکن خیلی کند است و مثبت ارزیابی نمی گردد.


ابراهیم نجفی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در رابطه با طرح مردمی سازی نهضت ملی مسکن و ساخت خانه توسط مردم، عنوان کرد: در این حوزه ۳ تا ۴ مبحث مطرح است، یک بحث اینست که خود دولت مسکن بسازد یعنی بر مبنای قانون جهش تولید مسکن همه دستگاههای اجرایی موظف شده بودند همه اموال مازاد خویش را در سامانه بارگذاری کنند و به صورت مجانی این زمین ها را به وزارت راه و شهرسازی بدهند و به محدوده شهرها الحاق کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: ما در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ ماده ای را گنجاندیم  که اگر بانکها به تکالیف خود عمل نکنند باید سازمان امور مالیاتی به اندازه ۲۰ درصد از تعهدات انجام نشده آنها را جریمه کند.
وی بیان نمود: همه بانکها به خصوص بانکهای تخصصی موظف شده بودند بر مبنای قانون جهش تولید مسکن در سال اول ۳۶۰ هزار میلیارد تومان پول برای دادن تسهیلات ساخت مسکن تأمین کنند، در سال اول عملا بانکها زیر بار نرفتند و از ۳۶۰ هزار میلیارد فقط ۲۰ هزار میلیارد وام دادند.
نجفی بیان نمود: راه دیگر اینست که دولت زمین مجانی به مردم بدهد و به هر دو تا سه نفر یک قطعه زمین بدهد و مردم خودشان تسهیلات و پروانه ساخت بگیرند و خودشان خانه بسازند، در بسیاری از استان ها این امر عملیاتی شده و در شهرهایی که زمین وجود دارد این پروژه خود مالکی اجرایی شده است و در این خود مالکی به خود افراد زمین مجانی می دهند تا آغاز به ساخت و ساز شود.
 این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: روش چهارم این بود که در داخل محدوده روستاها به مردم تسهیلات بدهیم و کمیته های تغییر کاربری با درخواست آنها موافقت کنند و کمک گردد در آنجا بحث صدور مجوز تسهیل شود تا در روستا افراد با زمین خودشان و تسهیلات بانکها ساخت و ساز کنند.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: آخرین بحث که طرح خودم بوده در صحن بررسی یک فوریت آن رای آورد و مرکز پژوهش بنیاد مسکن و کمیسیون عمران بررسی گردید و در دستور کار بررسی صحن علنی قرار گرفت که فعلاً به علت بررسی برنامه هفتم از دستور خارج شده است، اگر این طرح تصویب شود شرایط به نسبت بهتر می شود. در این طرح بر مبنای کد ملی به افراد در محدوده طرح هادی روستایی که زیر ساخت آب و برق گاز وجود داشته باشد پروانه ساخت داده می شود. چون معمولاً کمیسیون ها با تغییر کاربری زمین زراعی و باغ و شالیزار مخالفت می کنند ولی اگر این طرح تصویب شود شرایط تسهیل می شود.
وی در ادامه در رابطه با عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن و شورایعالی معماری و شهرسازی افزود: قولی که رئیس جمهور برای  ساخت یک میلیون واحد مسکن در سال داده، خیلی کند است و عملکرد آنها حدود ساخت سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار واحد است و عملکرد آنها تا ساخت سالانه یک میلیون خیلی فاصله دارد، همین باعث می شود عملکرد دستگاه ها در حوزه مسکن خوب ارزیابی نشود چونکه ما می توانیم میزان زمین تأمین شده را افزایش دهیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان نمود: حتما قرار نیست در حوزه زمین این زمین ها را از راه زمینهای دولتی تامین گردد، میتوان از ظرفیت بخش خصوصی هم برای تأمین مسکن استفاده کرد، بعنوان مثال میتوان از زمینهای داخل طرح هادی و خارج از محدوده طرح هادی بهره برد.
به گزارش کاروخدمت به نقل از خبرگزاری فارس، تابحال ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی مازاد سایر دستگاه ها شناسایی شده است. همینطور شناسایی ۵۰ نقطه برای شهرک سازی که تا پیش از این در هیچ دولتی به آن توجه نشده بود، در دستور کار قرار گرفته که از این تعداد تابحال برای ۲۷ شهرک کارگروه های مختلفی برده شده که پیش پروانه ۹ شهرک دریافت شده و مراحل تهیه طرح های جامع و تفضیلی آنها به سرعت درحال پیش رفتن است.



1402/07/10
14:55:22
5.0 / 5
268
تگهای خبر: اقتصاد , تخصص , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید