کشورهای اسلامی چه اهرم های فشار اقتصادی را برای توقف کشتار اسرائیل در غزه نادیده گرفتند

کشورهای اسلامی چه اهرم های فشار اقتصادی را برای توقف کشتار اسرائیل در غزه نادیده گرفتند کاروخدمت: با وجود گذشت پنجاه و هفت روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، کشورهای اسلامی گامی برای توقف ولو مقطعی روابط تجاری با رژیم صهیونیستی و قطع شریان حیاتی این رژیم برنداشته اند، در صورتیکه این کار می توانست اهرم فشاری بر رژیم صهیونیستی برای توقف کشتار کودکان غزه باشد


به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، نوار غزه از روز گذشته جمعه با پایان ترک مخاصمه موقت هدف حملات بی امان رژیم صهیونیستی قرار گرفته که دستکم ۲۰۰ کشته برجای گذاشته است.
آمار رسمی شهدا تا حالا قریب به ۱۵ هزار نفر اعلام شده که از این تعداد ۶۱۵۰ نفر کودک و ۴۰۰۰ نفر زن هستند. همین طور اعلام شده که شمار مجروحان نیز به بالای ۳۶ هزار نفر رسیده و هفت هزار نفر هنوز مفقود و زیر آوار هستند.
 


 
بر اثر حملات رژیم صهیونیستی همین طور بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر آواره و بی سرپناه شدند و ۶۰ درصد خانه های مسکونی فلسطینی های غزه هدف بمباران های اشغالگران قرار گرفته است.
 


 
در طی این ۵۷ روزی که از کشتار و ویرانگری رژیم صهیونیستی گذشته با وجود این که مواضع کشورهای اسلامی همسو با فلسطینیان و در پشتیبانی از غزه بوده است، اما خبری از هیچ اقدام واقعی  از سوی دولت هایشان برای گوشمالی کردن این رژیم پوشالی نیست.
اجلاس سران کشورهای اسلامی نیز که بیست و دوم آبان ماه گذشته در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار گردید، نتوانست کاری از پیش ببرد و به یک توافق عملی برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف تجاوز نظامی مقابل نوار غزه منجر شود.
 


 
در حال حاضر ۵۰ کشور در جهان هستند که بیش از ۸۰ درصد مردم آن پیرو دین اسلام می باشند و در ۲۶ کشور جهان بر طبق قانون اساسی دین رسمی کشور اسلام است؛ شماری از کشورهای اسلامی با رژیم اشغالگر صهیونیستی روابط رسمی دارند.
کشورهای آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان، مصر، اردن، امارات، بحرین، مراکش و سودان همچون سازشکاران با اشغالگران صهیونیست هستند که اگر حتی بصورت مقطعی قراردادهای تجاری مهمی را که با تل آویو دارند، باطل کنند، می تواند با فروپاشی کامل اقتصاد این رژیم، سران جنایتکار آنرا به توقف جنایات خود در نوار غزه وادار کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از زمان شروع تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی در فرمایشات خود تاکید فرمودند که باید جریان و شریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و نگذارند که نفت، انرژی، کالا و امثال آن به سرزمین های اشغالی برسد.
رئیس جمهور کشورمان هم در اجلاس سران کشورهای اسلامی در ریاض بر قطع فوری هرگونه ارتباط سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی توسط کشورهای اسلامی به ویژه در عرصه انرژی اصرار کرد.
در حال حاضر چین، آمریکا، آلمان، سوئیس و ترکیه بیشترین صادرات کالا را به سرزمین های اشغالی دارند.
اما در میان کشورهای اسلامی پس از ترکیه، امارات، سنگاپور، مصر و اردن بیش ترین تبادل تجاری را با رژیم صهیونیستی دارند.
گزارش های آمار موسسات بین المللی درباره ی کالاهای وارداتی رژیم صهیونیستی حاکیست که این رژیم نفت، سوخت های معدنی و محصولات نفت پایه، ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی و قطعات آن، راکتورهای هسته ای، ماشین آلات و وسایل مکانیکی سنگین، وسایل نقلیه  و قطعات و لوازم جانبی آنها، سنگ های قیمتی یا نیمه قیمتی، فلزات گرانبها، لاستیک و پلاستیک و اقلام وابسته به آن محصولات دارویی ابزارهای پزشکی آهن و فولاد و مواد شیمیایی را وارد می نماید.
در عین حال بخش عمده واردات صهیونیست ها مربوط به نفت خام و به میزان ۳۰۰ هزار بشکه است. دو کشور اسلامی آذربایجان و قزاقستان ۲۲۰ هزار بشکه نفت در روز به اسرائیل صادر می کنند که حدودا ۶۰ درصد از کل صادرات نفت به رژیم صهیونیستی را شامل می شود.
ارتباط آذربایجان با صهیونیست ها
رژیم صهیونیستی طی دو دهه گذشته با هدف نفوذ به کشورهای آسیای میانه بر ایجاد همکاریهای اقتصادی با آنها تمرکز کرده است به نحوی که در ازای ارائه تخصص ها در حوزه فناوری و نظامی از این کشورها کالا و سوخت دریافت می کند.
آذربایجان و رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۹۲ با یکدیگر رابطه دیپلماتیک دارند. همکاریهای تجاری بین دو طرف در عرصه های گوناگون است. بیش از ۱۴۰ شرکت صهیونیستی در آذربایجان فعال می باشند که در حوزه ارائه فناوری های مربوط به کشاورزی و مدیریت آب و توسعه زیرساخت ها فعالیت می نمایند.
 


 
در زمینه انرژی رژیم صهیونیستی ۴۰ درصد نفت خودرا از آذربایجان وارد می نماید. نفت و فرآورده های نفتی این کشور بوسیله بندر جیهان ترکیه بوسیله خط لوله نفت باکو – تفلیس – جیهان به رژیم صهیونیستی تحویل داده می شود(یعنی در حقیقت ترکیه در صادرات نفت آذربایجان به اسرائیل نقش یک کریدور را ایفا می کند). متخصصان آذربایجانی نیز در حوزه اکتشاف و تولید نفت و گاز به اسرائیل کمک می کنند.
حجم تسلیحات ارسال شده به آذربایجان از رژیم صهیونیستی نیز بالای ۱۰ میلیارد دلار بوده است.
(نیجریه و گابن، آفریقای جنوبی و برزیل و مصر از منابع اصلی دیگر تامین نفت رژیم صهیونیستی محسوب می شوند. در مجموع ۴۰ درصد از سبد انرژی مصرفی در رژیم صهیونیستی به نفت وابسته است)
رژیم صهیونیستی در طول دو دهه گذشته به کشور آذربایجان با اکثریت جمعیت شیعه، تسلیحات به ارزش میلیاردها دلار فروخته است تا آذربایجان در ازای آن منابع نفتی صهیونیست ها را تامین کند.
روابط قزاقستان با تل آویو
رژیم صهیونیستی قزاقستان را به عنوان یکی از بزرگترین شرکای اقتصادی خود در منطقه برمی شمرد؛ اما بخش زیادی از روابط فیمابین آنها محرمانه است به نحوی که اطلاعات محدودی درباره ی تبادلات تجاری آنها وجود دارد.
رژیم صهیونیستی ۲۵ درصد از نیاز خود به نفت را از قزاقستان و بوسیله بارگیری در دریای سرخ و دریای سیاه تامین می کند.  ران ایشای، سفیر سابق رژیم صهیونیستی در قزاقستان ارزش نفت صادر شده از این کشور به سرزمین های اشغالی را دو سال پیش سالانه ۱.۴ میلیارد دلار اعلام نموده بود.
 


 
گفته می شود ده ها شرکت صهیونیستی در پروژه های سرمایه گذاری قزاقستان مشارکت دارند.
رژیم صهیونیستی همین طور کالاهای دیگری شامل گندم، مواد معدنی، پنبه و پلاستیک از قزاقستان وارد می نماید که ارزش آن بالای ۳۶۰ میلیون دلار بوده است؛ به خصوص که بدنبال جنگ اوکراین، اسرائیل بیش از پیش به کالاهای وارداتی از قزاقستان وابسته است.
صادرات رژیم صهیونیستی به قزاقستان نیز در سال ۲۰۲۱ ارزشی در حدود ۳۲.۵ میلیون دلار داشته که شامل صادرات محصولات نظامی هم می شود.
ازبکستان و همکاری با رژیم اشغال گر
مبادلات تجاری میان رژیم صهیونیستی و ازبکستان هم در سال ۲۰۲۰.۴۲ میلیون دلار بوده و از طرفی صادرات اسرائیل به ازبکستان در همان سال ۳۵.۹ میلیون دلار بوده است.


 
 با این حال از سال ۲۰۲۱ حضور شرکت های اسرائیلی در ازبکستان در پروژه هایی در رابطه با توسعه بهره برداری از منابع آبی و ابزارهای پزشکی زیرساخت ها افزایش پیدا کرده است.
مبادلات تجاری آنکارا و تل آویو  
بر اساس داده های مجمع صادرکنندگان ترکیه، میزان صادرات ترکیه به سرزمین های اشغالی در سال ۲۰۲۲ به ۶.۴ میلیارد دلار رسیده است که یک رکورد تاریخی بوده است، اما سهم اسرائیل در کل صادرات ترکیه طی این مدت ۲.۶ درصد رقم خورده است.
بخش صنایع ترکیه در صادرات به سرزمین های اشغالی بیتشرین سهم را به خود مختص کرده است. فولاد و محصولات فولادی ترکیه با یک میلیارد و ۴۱۱ میلیون دلار به اسرائیل بیشترین صادرات انجام داد.
 


 
مواد و محصولات شیمیایی، خودرو، پوشاک، مبلمان، کاغذ و محصولات جنگلی برق و الکترونیک در رده های بعدی صادرات ترکیه به رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند.
ترکیه طی ۱۰ سال قبل در حدود ۱۱ میلیارد لیتر سوخت که عمدتاً از گازوئیل تشکیل می شود از صهیونیست ها به ارزش پنج میلیارد دلار وارد کرده است.
رژیم صهیونیستی طی دو دهه گذشته با هدف نفوذ به کشورهای آسیای میانه بر ایجاد همکاریهای اقتصادی با آنها تمرکز کرده است به نحوی که در ازای ارائه تخصص های صهیونیست ها در حوزه فناوری و نظامی از این کشورها کالا و سوخت دریافت می کند.
امارات و مراودات تجاری با صهیونیست ها
حجم صادرات امارات به رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ ۱.۸ میلیارد دلار بوده است. تجارت این رژیم با امارات نیز پررونق بوده و در سال ۲۰۲۲ ارزش صادرات آن به امارات به نزدیک به ۶۷۰ میلیون دلار رسیده است.
همچنین در مارس ۲۰۲۳، امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی توافق کردند که توافقنامه تجارت آزاد را به اجرا بگذارند که هدف آن کاهش یا لغو تعرفه های گمرکی بر کالاهای تجارت بین دو طرف است. ابوظبی و تل آویو برای نخستین بار در ماه مه ۲۰۲۱ در این خصوص به توافق رسیدند و قول دادند که تجارت دوجانبه را بعد از نرمال سازی روابط خود در سال ۲۰۲۰ در توافقی با میانجیگری ایالات متحده تقویت نمایند.
 


 
در سال ۲۰۲۲، ارزش مبادلات تجاری بین دو طرف بدون احتساب محصولات و خدمات اطلاعاتی از ۲.۵ میلیارد دلار فراتر رفت که این کشور عربی حاشیه خلیج فارس را در جایگاه شانزدهم لیست بزرگترین شرکای تجاری رژیم اشغالگر اسرائیل قرار داد.
بخشی از نفت امارات هم از سال ۲۰۲۰ بدنبال امضای توافق سازش این کشور با رژیم صهیونیستی بوسیله خط لوله اسرائیلی «ایلات – عسقلان» به اروپا منتقل می شود  تا به تبعیر خودشان صادرات نفت خاورمیانه به اروپا تا حدی، نیاز به مسیرهای کشتیرانی خطرناک و پرهزینه در تنگه هرمز و کانال سوئز بکاهد.
امارات و بحرین همین طور با لغو روادید با رژیم طی دو سال قبل میزبان خیلی از تاجران و گردشگران صهیونیست بودند.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی هم تابستان گذشته اعلام نمود که کشورهای عربی یک چهارم صادرات نظامی تل آویو را خریداری می کنند و  درآمد صادراتی به این کشورها به ۲.۹۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده که ۲۴ درصد صادرات اسرائیل را شامل می شود. 
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعلام نموده است که از هر چهار معامله با کشورهای عربی، یکی مربوط به هواپیماهای بدون سرنشین است و «موشک ها و سامانه های پدافند هوایی» ۱۹ درصد کل صادرات را می سازند.
تجارت مصر با رژیم اشغالگر
مجموع صادرات مصر به سرزمین های اشغالی در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۱۵ میلیون دلار بوده است و حجم مبادلات تجاری بین دو طرف نیز به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.
رسانه های رژیم صهیونیستی سال قبل گفته بودند که این رژیم امیدوار است که میزان تبادلات تجاری خودرا با مصر تا ۲۰۲۵  به ۷۰۰ میلیون دلار بالا برند.


 
در حال حاضر عمده صادرات مصر به سرزمین های اشغالی مواد غذایی، ماهی های تازه و مصالح ساختمانی است و در ازای آن فناوری های کشاورزی و توسعه در اختیار مصر قرار می دهند.
مهمترین قراردادهای امضا شده بین مصر و رژیم صهیونیستی مربوط به واردات گاز این رژیم توسط قاهره است.
رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۰ در قراردادی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار، گاز به مصر صادر می کند. گاز رژیم صهیونیستی بوسیله کارخانه های میعانات گازی مصر در ادکو و دمیاط نیز به اروپا صادر می شود.
در حال حاضر سالانه پنج میلیون متر مکعب معادل هشت درصد از کل مصرف مصر از خط لوله EMG  رژیم صهیونیستی به مصر صادر می شود.
در نتیجه جنگ غزه شرکت شورون صادرات گاز طبیعی را بوسیله خط لوله دریایی گاز مدیترانه شرقی (EMG) بین (اسرائیل) و مصر را به مدت سه هفته متوقف کرده بود که بتازگی از سر گرفته شده است.
اردن و همکاری اقتصادی با تل آویو
ارزش صادرات اردن به رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱   با افزایش ۸۶.۲ درصدی به ۴/۳۹۱ میلیون دلار رسیده است.
رژیم صهیونیستی و اردن نیز روابط اقتصادی مهمی دارند که با اهمیت ترین آنها قراردادهای گاز و آب است.


 
اردن در سال ۲۰۱۶ قراردادی را برای خرید گاز طبیعی از اسرائیل امضا کرد که برمبنای آن، یک ائتلاف آمریکایی و اسرائیلی گاز اردن را به مدت ۱۵ سال از میدان لویاتان واقع در دریای مدیترانه تامین می کند. اردن نخستین ذخایر گاز اسرائیل را در ژانویه ۲۰۲۰ دریافت کرد.
در این توافقنامه تصریح شده است که اردن در مجموع روزانه ۳۰۰ هزار میلیون واحد حرارتی گاز طبیعی یا حدود ۸۰ درصد گاز طبیعی مورد نیاز برای تولید برق در این کشور را به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار خریداری خواهدنمود.
بر اساس توافقنامه سازشی که در سال ۱۹۹۴ بین امان و تل آویو به امضا رسید، اسرائیل سالانه ۵۵ میلیون متر مکعب آب از دریاچه طبریا که بوسیله کانال ملک عبدالله به امان منتقل می شود، به اردن به ازای یک سنت در هر متر مکعب (دلار = ۱۰۰ سنت) تامین می کند. در سال ۲۰۱۰، اردن و رژیم صهیونیستی توافق کردند که ۱۰ میلیون متر مکعب به ازای ۴۰ سنت در هر متر مکعب اضافه کنند که این نیز قیمت تعیین شده برای ذخایر اضافی است که اسرائیل با آن موافقت نموده است و در نتیجه ارزش صادرات آب اسرائیل به اردن سالانه بیش از ۵.۵ میلیون دلار است. 
ارتباط تجاری بحرین با اسرائیل
بحرین سالانه ۳.۵ میلیون دلار به رژیم صهیونیستی صادرات دارد و و حجم مبادلات تجاری بین دو طرف در سال ۲۰۲۱، ۲۰ میلیون دلار بوده است.
 


 
رژیم صهیونیستی تلاش می کند با بحرین  نیز که توافقنامه نرمال سازی روابط با آنرا در سال ۲۰۲۰ امضا کرد،  توافقنامه تجارت آزاد امضا کرد.
تبادلات اقتصادی مغرب و تل آویو
در مورد اسرائیل و کشور مغرب نیز، مبادلات تجاری بین دو طرف در سال ۲۰۲۲ شاهد جهش قابل توجهی بود و الان سالانه ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زده می شود.


 
کشور مغرب که سال ۲۰۰۰ در پی شروع انتفاضه دوم فلسطین روابط خودرا با رژیم صهیونیستی متوقف کرده بود، دهم دسامبر ۲۰۲۰ توافقنامه ای را برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با این رژیم به امضا رساند و بعد از امارات، بحرین، مصر، اردن و سودان، ششمین کشور عربی بود که روابط خودرا با تل آویو به حالت عادی بازگرداند.
نفوذ تجاری رژیم صهیونیستی در سودان
از حجم مبادلات تجاری بین سودان و رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۰  خبری منتشر نشده است که البته در وضعیت پایین ماندن سطح روابط دیپلماتیک دو طرف همکاریهای اقتصادی بین دو طرف هم ضعیف خوانده شده، اما رژیم صهیونیستی  از درگاه ارائه سلاح و اطلاعات امنیتی و فناوری های مربوط به کشاورزی در این کشور نفوذ کرده است.


 
مسلمانان و مردم آزاده در هر کجای جهان که هنوز خروش و حضور در خیابان ها مقابل تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کشتار زنان و کودکان بی گناه را متوقف نکرده اند، همچنان به این امید هستند که وجدان خفته رهبران جهان به ویژه در کشورهای اسلامی برای توقف جنایات اشغالگران بیدار شود و با اقدامات عملی تنبیهی، اشغالگران صهیونیست را تحریم کنند.




منبع:

1402/09/12
09:07:30
5.0 / 5
494
تگهای خبر: آمار , ابزار , اقتصاد , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید