سلاجقه:

گسترش صنایع در دشت ممنوعه ساوه توجیه ندارد

گسترش صنایع در دشت ممنوعه ساوه توجیه ندارد به گزارش کاروخدمت، مرکزی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محافظت از محیط زیست اظهار داشت: گسترش صنایع ساوه در دشت ممنوعه که با پدیده فرونشست زمین مواجهند، توجیه ندارد.


علی سلاجقه پنجشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۱ در انتها سفر به ساوه و زرندیه که به منظور بازدید از مشکلات زیستی محیطی این منطقه انجام شد در گفتگو با خبرنگاران اظهار نمود: معضلات زیست محیطی موجود در ساوه و زرندیه باعث شد تا با حضور در این دو شهرستان به صورت میدانی بررسی ها انجام و برای حل آن تصمیم گیری شود.
وی ضمن اشاره به استقرار قریب به نیمی از صنایع استان در ساوه و زرندیه اضافه کرد: این دیدگاه در این دو شهرستان وجود داشت که هم صنایع و هم دستگاههای اجرایی و دولت وظایف خویش را به نحو احسن در این منطقه انجام داده اند و مردم از یک رفاه مناسبی در حوزه زیرساختی محیط زیست برخوردار باشند اما آنچه مشاهده شد وجود مشکلات زیست محیطی در حوزه منابع آب و خاک، بوی نامطبوع که گاها احساس می شود و... در شهرستان هایی است که نرخ بیکاری در آنها منفی است و صنایع با کمبود نیروی کار مواجهند.
معاون رئیس جمهور در ادامه به توسعه دامداری ها در این دو شهرستان اشاره نمود اضافه کرد: معلوم نیست توسعه دامداری ها در سطح وسیع از ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار راس دام در مجاورت روستاهای منطقه با چه مجوزی صورت گرفته است. روستاهای با تراکم بالای جمعیت و هم نزدیکی به یکدیگر و از سویی جهت وزش باد غالب منطقه سبب شده که بوی نامطبوع در محیط و مسیر پیمایش منتشر و نارضایتی هایی را در زندگی روزمره مردم و برای گردشگران ایجاد نماید که این مورد را در سطح ملی بررسی می نماییم و دستگاههای متولی اجرایی و سرمایه گذاران هم مکلفند به تکالیف قانونی خود عمل کنند و یقین بدانند که محیط زیست اجازه نخواهد داد منجر به رنجش بیشتر مردم شود و برخورد قانونی در این عرصه صورت خواهد گرفت.
وی به مزیت صنعتی و کشاورزی ساوه اشاره نمود اضافه کرد: صنایع این منطقه با وجود توسعه ای که داشته نتوانستند به مسئولیت های اجتماعی خود به خوبی عمل کنند و باید هر چه سریعتر به تکلیف قانونی و مسئولیت های اجتماعی خود بخصوص در حوزه محیط زیست عمل کنند.
سلاجقه به وضعیت نامناسب فاضلاب ساوه اشاره نمود و اظهار داشت: تصفیه خانه با حدود هشت میلیارد تومان هزینه راه اندازی و رها شده است که باید وزارت نیرو به تکالیف قانونی خود برای اجرای کامل شبکه فاضلاب و انتقال به تصفیه خانه عمل کند.
وی به وقوع پدیده فرونشست زمین در ساوه اشاره نمود و اضافه کرد: گسترش صنایع ساوه در دشت ممنوعه که با پدیده فرونشست زمین مواجهند و هدر رفت فاضلاب و پساب که به باطل آب تبدیل گردد توجیهی ندارد و از نظر شرعی، قانونی و علمی پذیرفتنی نیست. باید وزارت نیرو به تکالیف قانونی خود عمل کند و پساب بازچرخانی شده به سمت صنعت و کشاورزی هدایت شود و در نتیجه بهره برداری از چاه های آب برای مصارف کشاورزی و صنعتی متوقف شود.
رییس سازمان محیط زیست کشور به راه اندازی دو کارخانه سیمان خاکستری و سفید در زرندیه هم اشاره نمود و اضافه کرد: در کنار این دو کارخانه سیمان راه اندازی کارخانه سوم سیمان با صدور مجوز فعالیت شروع شده که باعث بروز نارضایتی هایی در منطقه شده است. قرار گرفتن صنایع مختلف به صورت تجمیعی باعث بروز آلایندگی خواهد شد که در این بازدید میدانی مقرر شد ارزیابی مجدد محیط زیستی این صنایع توسط دفتر ارزیابی سازمان انجام و ظرف دو هفته آینده با حضور دستگاههای متولی امر جلسه ای برگزار گردد و درصورتیکه با تبعات زیست محیطی مواجه باشد، هر چه سریعتر دستور توقف و خاتمه کار کارخانه سوم سیمان صادر خواهد شد، البته اداره کل صمت استان در گذشته دستور توقف تا تعیین تکلیف نهایی را صادر کرده است.
وی اضافه کرد: آلایندگی هوا و منابع آبی و رودخانه ها، صدمه به جاده های منطقه، ترابری و... نشانگر آن است که این صنعت جدید الاحداث به تکالیف قانونی خود عمل نکرده و زیرساخت های شهرستان را با مشکل مواجه کرده است.
سلاجقه ضمن اشاره به کمبود نیروی انسانی در محیط زیست استان مرکزی خاطرنشان کرد: در مجموعه محیط زیست کشور کمبود نیروی انسانی وجود دارد اما با این وجود تلاش خواهیم کرد در کوتاهترین زمان ممکن تأمین نیروی انسانی استان مرکزی را از سهمیه ۳۵۰ نفری سال آینده انجام دهیم.
معاون رئیس جمهور در مورد مازوت سوزی نیروگاه های کشور هم اظهار داشت: در مسافرت رئیس جمهور به استان مرکزی موضوعات محیط زیستی مورد تاکید بوده است و در جلسه ای که با حضور مقامات استانی در سازمان محیط زیست کشور تشکیل شد، مقرر شد وزارت خانه های نفت و نیرو نسبت به مصوبات جلسه جامه عمل بپوشانند.
وی اضافه کرد: با اجرای مصوبات این جلسه مبحث مازوت سوزی در استان مرکزی بخصوص نیروگاه شازند به صورت قابل ملاحظه ای کاهش پیدا خواهد نمود و می توان به مردم قول داد که بخشی از تاکیدات رئیس جمهور در مسافرت به استان مرکزی عملیاتی خواهد شد.
وی بیان نمود: وزارت نفت در مبحث کیفی سازی و بهینه سازی سوخت گامهای بلندی برداشته و رویکرد دولت سیزدهم رویکرد بسیار مناسبی در تأمین زیرساخت های محیط زیستی دارد.
وی اضافه کرد: برخورداری از زیرساخت های حداقلی در نیروگاه شازند در سایه انجام تهاتر با حمایت وزارت نفت یک لزوم است و وزارت نفت متعهد شده است در بازه زمانی چهار ساله هیچ سولفوری در سوخت وجود نداشته باشد که یک اتفاق مبارکی در دولت سیزدهم است و مردم شاهد مازوت سوزی نخواهند بود.
وی اضافه کرد: سازمان محیط زیست بعنوان ضابط قضایی و یک دستگاه حاکمیتی به وظایف خود در این عرصه عمل خواهد نمود و دولت و قوه قضاییه پیگیر مبحث هستند و درصورتیکه کوتاهی صورت گیرد از راه قانونی برخورد خواهد شد.




منبع:

1401/09/17
20:52:00
5.0 / 5
453
تگهای خبر: بهره برداری , بیكاری , توسعه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید