سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی تاكید كرد

ضرورت محدود کردن تحویل سلاح به مردم برای کاهش شکار بدون مجوز

ضرورت محدود کردن تحویل سلاح به مردم برای کاهش شکار بدون مجوز سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، افزایش حجم سلاح در دست مردم را زمینه ساز افزایش آمار شکار بدون مجوز گونه های جانوری دانست و بر محدود کردن تحویل سلاح به شهروندان تاکید نمود.



به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا حسن اکبری اظهار نمود: ما برای حفظ حیات وحش ایران، برنامه های مختلفی داریم که اصلی ترین این برنامه ها، حفاظت فیزیکی است که بیشترین انرژی سازمان هم دراین زمینه صرف می شود.

وی ماموریت نیروهای محیط بان را پیش گیری از شکار بدون مجوز و تخریب زیستگاه ها همین طور برخورد با شکارچیان بدون مجوز عنوان نمود و اضافه کرد: در سراسر کشور بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ محیط بان داریم که کار حفاظت را دنبال می کنند. متاسفانه تا حالا ۱۴۶ نفر از محیط بانان عزیزمان هم در این راه به شهادت رسیده اند.

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار داشت: مشکل اساسی ما در زمینه حفاظت فیزیکی از ناحیه تعداد سلاح های نیمه خودکاری است که در سالهای اخیر با گرفتن مجوز در اختیار مردم قرار گرفته است. حالا برخی از این سلاح ها در اختیار عشایر قرار دارد. بعضی در اختیار افرادی گذاشته شده که تقاضای سلاح داشتند، ثبت نام کرده و سلاح تحویل گرفته اند و یا در مواردی هم این سلاح ها دست به دست شده است.

اکبری اشاره کرد: اکنون تعداد سلاح های مجاز در اختیار مردم خیلی زیاد شده و در یکی دو مقطع هم سلاح های بدون مجوز به سبب سیاستی که وجود داشت، تحویل داده و بعد از گرفتن مجوز به صاحبانشان بازگردانده شد بدین سبب حجم سلاح های در دست مردم نسبت به یک دهه قبل افزایش شایان توجهی داشته است.

وی با اعلان اینکه سالانه تعداد مشخصی فشنگ به هر سلاح دارای مجوز اختصاص می یابد، اشاره کرد: طبیعی است که حتی اگر بخش کوچکی از این اسلحه ها و مهمات برای شکار استفاده شود، رقم شکار به شدت افزایش خواهد یافت. حجم زیادی از شکارچیان غیرمجازی که دستگیر می شوند، افرادی هستند که با همین سلاح های مجاز و مهمات سهمیه ای مبادرت به شکار کرده اند.

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: طبیعتا کسی که سلاح تحویل گرفته است و مهمات هم به او می دهند، وسوسه می شود که از این ها استفاده نماید. در کشور ما هم باشگاه های تیراندازی بسیار کم هستند بدین سبب این افراد به طبیعت می روند و به شکار گونه های جانوری می پردازند.

اکبری با اشاره به اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای کاهش شکار بدون مجوز در کشور اظهار داشت: برای مقابله با این مشکل، سازمان حفاظت محیط زیست مکاتبات مختلفی با نیروهای مسلح برای محدود کردن تعداد سلاح هایی که به مردم تحویل می شود، انجام داده است علاوه بر آن با وجود همه محدودیت هایی که دولت در سالهای اخیر داشته، مجوزهای استخدامی برای جذب محیط بان گرفته شده است.

وی فرهنگسازی را از دیگر راهکارهای مقابله با شکار بدون مجوز عنوان و اظهارکرد: بحث فرهنگسازی در دولت سیزدهم به جد در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است و درحال برنامه ریزی برای آن هستیم تا بتوانیم میزان شکار بدون مجوز را پایین بیاوریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست اکبری در آخر اشاره کرد: برخی از گونه های لطمه پذیرتر مثل آهو و گورخر که در دشت ها زندگی می کنند و دسترسی به آنها آسان تر است از شکار بدون مجوز لطمه جدی تری دیده اند و وقتی یک گونه مثل آهو لطمه می بیند، طعمه خوارانش مثل یوزپلنگ هم لطمه می بینند. این لطمه ها به زنجیره های غذایی منتقل و موجب می شود که با مشکلات زیادی مواجه شویم.




1400/10/22
14:22:57
5.0 / 5
575
تگهای خبر: آمار , استخدام , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید