در گفتگو با مهر اعلام شد؛
تدوین ۵ لایحه برای پشتیبانی از كسب وكارهای نوپا
كاروخدمت: مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تكاپو با اشاره به تدوین ۵لایحه پشتیبانی از كسب وكارهای نوپا، اظهار داشت: صاحبان ایده های این كسب وكارها در مرحله پیاده سازی با موانع زیادی برای دریافت مجوز مواجه می شوند.
محمد ابطحی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینكه قوانین فعلی كشور با كسب و كارهای جدید انطباق ندارد تصریح كرد: اصلاح و تدوین قوانین، ارتقای مهارت متقاضیان ورود به كسب و كارهای نوپا، توسعه نهادهای پشتیبان از صاحبان ایده و مشوق های بیمه ای و مالیاتی همچون مهمترین اقداماتی است كه برای پشتیبانی از مشاغل جدید مبتنی بر فناوری اطاعات كه رو به گسترش هستند، باید در دستور كار قرار بگیرد.
وی اضافه كرد: با عنایت به اینكه قوانین و مقررات فعلی صرفا منطبق بر كسب و كارها و مشاغل سنتی است، با همكاری و هماهنگی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پنج لایحه جدید در حوزه پشتیبانی از كسب و كارهای نوپا در حال تدوین است.
مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تكاپو(توسعه كسب و كار و اشتغال پایدار) ادامه داد: علاوه بر خلاء قوانین حمایتی از مشاغل جدید، نظام بیمه ای یكپارچه برای پشتیبانی از شاغلان این نوع كسب و كارها وجود ندارد؛ هم اكنون نظام بیمه ای كشور بر اساس رابطه كاری بین كارگر و كارفرما تعریف شده در حالیكه در كسب و كارهای نوپا به علت اینكه رابطه كارگری و كارفرمایی حاكم نیست، نظام بیمه ای وجود ندارد كه در این زمینه نیازمند اصلاح یا تدوین قانون هستیم.
ابطحی، همینطور موانع سخت گیرانه برای دریافت مجوز راه اندازی كسب و كارهای نوپا را یكی از مهمترین مشكلات صاحبان ایده های استارت آپی عنوان نمود و اظهار داشت: هم اكنون ایده هایی كه جهت راه اندازی كسب و كارهای جدید به مرحله اجرا رسیده اند با موانع و پیچ و خم های زیادی برای دریافت مجوز مواجه می شوند بدین سان كه دستگاههای مختلف در این حوزه دخیل هستند و این مساله، یك سردرگمی برای متقاضیان بوجود آورده است.
ابطحی به خلاء مشوق های مالیاتی برای توسعه استارت آپ ها اشاره نمود و اضافه كرد: در قانون مالیات های مستقیم برای برخی مشاغل مشوق ها و معافیت های مالیاتی در نظر گرفته شده است كه در حال رایزنی هستیم تا خدمات مولد هم بتوانند در چارچوب قانون مشمول برخی مشوق ها و معافیت ها در حوزه مالیات شوند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینكه یكی از چالش های پیش رو برای ورود فارغ التحصیلان به كسب و كارهای نوپا نداشتن دانش و مهارت كافی است اظهار داشت: خیلی از فارغ التحصیلان برای تبدیل ایده به كسب و كار در عرصه مشاغل نوپا، مهارت ندارند كه در این زمینه در قالب شورایی با هماهنگی وزارت كار و وزارت ارتباطات، تاسیس نهادهایی در حوزه ارتقای مهارت ورود به كسب و كارهای نوپا در دستور كار قرار گرفته است.
مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تكاپو در وزارت كار با تاكید بر اینكه برای رشد كسب و كارهای جدید باید انجمن های خصوصی و سازمان های مردم نهاد را وارد این عرصه نماییم تا در توسعه این نوع كسب و كارها ایفای نقش كنند، اظهار داشت: هم اكنون چندین انجمن تخصصی بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات مجوز گرفته اند اما هیچ نقشی در پشتیبانی از كسب و كارهای نوپا ندارند كه باید در این حوزه فعال شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب