مهر بررسی كرد؛
بازار كار استان ها به روایت آمار، چهارمحال بیكارترین استان كشور
كاروخدمت: بررسی وضعیت شاخص های نیروی كار در استان های كشور نشان می دهد، استان چهارمحال و بختیاری با نرخ بیكاری ۲۳.۷ درصدی بالاترین نرخ بیكاری استانی را به خود اختصاص داد و جایگزین كرمانشاه شد.
به گزارش كاروخدمت به نقل از مهر، بر مبنای جزئیات نتایج طرح آمارگیری نیروی كار به تفكیك هر استان برای مدت دوازده ماهه منتهی به زمستان ۹۶ كه اخیرا توسط مركز آمار ایران انتشار یافته است، بررسی نرخ مشاركت اقتصادی بین استان های كشور نشان می دهد، نرخ مشاركت اقتصادی جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در استان خراسان شمالی ۴۴.۱ درصد است كه در جایگاه نخست بالاترین جمعیت فعال قراردارد.
نرخ مشاركت اقتصادی شاخصی برای تعیین میزان جمعیت فعال یك جامعه است كه مجموع جمعیت بیكار و شاغل را نشان داده است. جمعیت غیرفعال هم شامل افرادی از یك جامعه می گردد كه بنا به دلایلی همچون خانه داری، تحصیل، درآمد از منابع غیركاری مانند سرمایه گذاری در بخش های مختلف، نه در جمعیت شاغل قرار دارند و نه متقاضی ورود به بازار كار هستند. ازاین رو جمعیت غیرفعال افراد خارج از جمعیت بیكار و شاغل را شامل می شوند.
بر اساس این گزارش، بعد از استان خراسان شمالی، استان كردستان با نرخ مشاركت ۴۲.۵ درصدی رتبه دوم را از نظر نرخ مشاركت اقتصادی بین استانهای كشور به خود مختص كرده است.
در مقابل استان سیستان و بلوچستان با ۳۰.۵ درصد پایین ترین نرخ مشاركت اقتصادی را در اختیار دارد، به این معنا كه حدود ۷۰ درصد از جمعیت این استان در گروه بیكاران یا شاغلان قرار ندارند و جمعیت غیرفعال محسوب می شوند.
علاوه بر این، مقایسه نسبت اشتغال بین استان های كشور نشان می دهد، استان خراسان شمالی با ۳۹.۹ درصد بالاترین نسبت اشتغال را به خود مختص كرده است و استان سیستان و بلوچستان هم با ۲۶.۴ درصد پایین ترین نسبت اشتغال را در اختیار دارد. نسبت اشتغال كل كشور در سال ۹۶ معادل ۳۴.۸ درصد بوده است.
اما بررسی شاخص بیكاری در میان استان های كشور نشان داده است كه استان چهارمحال و بختیاری با نرخ بیكاری ۲۳.۷ درصد بیكارترین استان كشور به حساب می آید و بعد از آن استان كرمانشاه با نرخ بیكاری ۲۲.۶ درصد دارای بالاترین نرخ بیكاری در میان ۳۱ استان كشور است؛ این در حالیست كه در زمستان ۹۵ استان كرمانشاه با نرخ بیكاری ۲۴.۵ درصدی بیكارترین استان كشور بود و بعد از آن استان چهارمحال و بختیاری با نرخ بیكاری ۲۲.۶ درصد قرار داشت.
همچنین استان های مركزی با ۷.۵ درصد، سمنان با ۷.۶ درصد و هرمزگان با ۸.۵ درصد كمترین نرخ بیكاری را به خود اختصاص داده اند.
علاوه بر این مقایسه استان ها به لحاظ سهم اشتغال در عمده فعالیت اقتصادی حكایت از آن دارد كه در بخش كشاورزی، بیشترین شاغلان در استان خراسان شمالی (۳۴.۶) مشغول به كار بوده اند و در مقابل استان تهران با ۰.۷ درصد كم ترین شاغلان در بخش كشاورزی را به خود اختصاص می دهد؛ سهم شاغلان بخش كشاورزی در كل كشور ۱۵.۳ درصد است.
در فعالیت های در رابطه با بخش صنعت هم استان یزد بیشترین شاغل را داشته است به طوریكه ۴۵.۷ درصد از جمعیت شاغل این استان در فعالیت های صنعتی مشغول به كار هستند. ضمن اینكه استان كردستان با ۲۱.۸ درصد كمترین درصد شاغلان صنعتی را به خود مختص كرده است. سهم شاغلان بخش صنعت در كل كشور ۳۲.۶ درصد بوده است.
همچنین در بخش خدمات، استان تهران با ۶۵.۴ درصد بالاترین و استان زنجان با ۳۷.۵ درصد پایین ترین درصد شاغلان در بخش خدمات را در اختیار دارند. ۵۲.۱ درصد از جمعیت شاغل كشور در فعالیت های خدماتی مشغول به كار هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب