گزارش كاروخدمت به نقل از مهر

چرا كشور با انباشت بیكاران مواجه شد؟، فرصت سوزی شغلی دهه شصتی ها

چرا كشور با انباشت بیكاران مواجه شد؟، فرصت سوزی شغلی دهه شصتی ها كاروخدمت: انباشت بیكاران به سبب فرصت سوزی شغلی برای دهه شصتی ها، در كنار متقاضیان جدید بازار كار سرعت كاهش نرخ بیكاری و افزایش نسبت اشتغال را با كندی مواجه كرده است.



به گزارش كاروخدمت به نقل از مهر، «بیكاری بلند مدت» شاخصی است كه بر «مدت» بیكاری یك فرد دلالت دارد؛ یعنی مدت زمانی كه یك شخص یك سال و یا بیشتر بدون شغل و در جستجوی كار باشد.
اگر طول مدت بیكاری، مخصوصاً مدتی كه شخص تحت پوشش بیمه بیكاری یا حمایت های مشابه است، طولانی شود، لطمه های اجتماعی و اقتصادی به همراه خواهد داشت.
اما مهمترین و اصلی ترین چالش بازار كار امروز كشور، علاوه بر ماهیت «بیكاری»، بروز چالش «بیكاری بلند مدت» است؛ چالشی كه امروز در ادبیات مسئولان و سیاست گذاران تحت عنوان انباشت نیروی كار نیز از آن یاد می شود.
فارغ از اینكه به زعم دولت مردان، بیكاری طی سال های گذشته در «فهرست ابرچالش های دولت» قرار گرفته، بیشتر از آن، انباشت نیروی كار سرعت كاهش نرخ بیكاری و به تبع آن افزایش جمعیت شاغل را كند كرده است و سبب شده تا به رغم سیاست های قابل دفاع در حوزه اشتغال زایی اما تغییر محسوسی در كاهش جمعیت شاغل مشاهده نشود.
از سوی دیگر انباشت نیروی كار موجب شده، به رغم بهبود نسبی متغیرهای بازار كار در چهارساله نخست دولت یازدهم، اما همچنان سرعت كاهش جمعیت بیكاری با كندی پیش برود و دولت علاوه بر پاسخ به نیاز شغلی متولدین دهه هفتاد و متولدین اوایل دهه هشتاد، با چالش بیكاری جمعیت دهه شصت نیز مواجه باشد. گروهی كه برمبنای سرشماری عمومی نفوس و مسكن ۹۵ حدود ۱۶ میلیون و ۸۰۲ هزار نفر معادل ۲۱ درصد جمعیت كشور را به خود اختصاص می دهند.
عدم پاسخ به نیاز شغلی متولدین دهه شصت امروز بازار كار را با چالش «انباشت نیروی كار» مواجه كرده كه آمارهای رسمی نیز مٌهر تأییدی بر این ادعا است. آمار رسمی، جمعیت حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری بیكاران را روایت می كند كه جمعیت بیكار متولد دهه شصت، به استناد همین آمار رسمی حدود یك میلیون و ۷۳۴ هزار نفر است؛ یعنی ۵۳ درصد از جمعیت بیكار كشور را متولدین دهه شصت به خود اختصاص می دهد.
سهم ۵۳ درصدی جمعیت بیكار دهه شصت از كل جمعیت بیكار، بدون تردید ادعای «انباشت نیروی كار» و عدم سیاست های طولانی مدت اشتغالزایی را اثبات می كند تا امروز علاوه بر جمعیت انباشت بیكار دهه شصت، متقاضیان جدید بازار كار یعنی متولدین دهه هفتاد و متولدین نیمه نخست دهه هشتاد، به حجم تقاضای ورودی به بازار كار اضافه شوند.
بررسی تغییرات جمعیت شاغل كشور به استناد آمار رسمی دولت نشان می دهد، در طول سال ۹۶ تعداد ۷۶۱ هزار فرصت شغلی و در طول سال ۹۷ نیز ۴۶۴ هزار فرصت شغلی در كشور ایجاد شده؛ در حالیكه در دوره پنج ساله ۹۲ تا ۹۷ بطور متوسط ۴۹۳ هزار شغل در كشور به وجود آمده است.

در حال حاضر نیز دولت برای پاسخ به نیاز تقاضای جدید و انباشت نیروی كار باید سالانه یك میلیون فرصت شغلی ایجاد كند.


منبع:

1398/03/25
17:23:13
5.0 / 5
2151
تگهای خبر: آمار , اشتغال , اشتغال زایی , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید