پشتیبانی از بنگاه های اقتصادی نیازمند ۳۲۴ هزار میلیارد تومان اعتبار

پشتیبانی از بنگاه های اقتصادی نیازمند ۳۲۴ هزار میلیارد تومان اعتبار به گزارش كاروخدمت پشتیبانی از بنگاه های مشكل دار برای حفظ اشتغال موجود مهمترین رویكرد وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی برای امسال است و براین اساس پیشبینی شده برای پشتیبانی از یك هزار و ۶۷۸ بنگاه اقتصادی با ۳۱۵ هزار نفر كارگر شاغل ۳۲۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.


بررسی های انجام شده در چند سال قبل از واحدهای صنعتی نشان داده است كه آنها به علت دشواری و روابط اقتصادی محدود بین المللی، نتوانسته اند تولیدات خویش را با فناوری های روز تطبیق دهند و محصولات خویش را روانه بازارهای خارجی كنند.
همچنین به علت تامین نشدن مواد اولیه، هزینه تولید نهایی هم افزایش یافته و از سویی ركود تورمی سبب شده كه واحدهای صنعتی با مشكل روبرو شوند و در نتیجه تعطیلی برخی بنگاه ها و تعدیل نیروی كار را به دنبال داشته است.
براساس آمار در كل كشور ۴۴ هزار و ۴۳۲ واحد صنعتی به بهره داری رسیده اند. ۲۳ درصد از كل این واحدها برابر با ۱۰ هزار و ۳۸۰ واحد غیر فعالند كه در آنها ۱۷۸ هزار و ۶۲۸ نفر شاغل بودند.
۶۲ درصد از این واحدهای صنعتی تا سال ۹۵ غیرفعال شدند و ۳۸ درصد از آنها هم از سال ۹۶ به بعد تعطیل شدند.
۷۷ درصد از این واحدها، معادل با هشت هزار و ۱۲ واحد صنعتی، به علت مشكل كمبود نقدینگی تعطیل شدند. ۱۶ درصد به خاطر بازار نداشتن محصولات شان، سه درصد به علت اختلاف شركا و تامین مواد اولیه، یك درصد هم به علت نقصان ماشین آلات غیرفعال شدند.
پیگیری و حل و فصل مشكلات بنگاه های اقتصادی برای صیانت از نیروی كار و تثبیت اشتغال و پایداری تولیدی و حفظ حیات اقتصادی بنگاه ها امری حیاتی برای اقتصاد كشور است. این مورد از اولویت های كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان های كشور و كارگروه ملی است.
براین اساس از كل این واحدهای غیرفعال، در سال ۹۷، یك هزار و ۷۲۶ واحد به چرخه تولید بازگشتند. در ۶ ماهه اول امسال هم ۵۲۹ واحد صنعتی باردیگر فعال شده اند. طبق برنامه مصوب برای وزارت صنعت، تا آخر امسال باید ۱۳۳۴ واحد صنعتی به مدار تولید بازگردند. این واحدها، با اقدامات دولت باردیگر فعال شده اند.
معاونت توسعه اشتغال و كارآفرینی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در گزارشی كه پیرامون سیاست ها و برنامه های اشتغال زایی و توسعه كارآفرینی منتشر نموده، پشتیبانی از یك هزار و ۶۷۸ بنگاه اقتصادی با ۳۱۵ هزار كارگر شاغل را در سال ۱۳۹۸ پیشبینی كرده است. برپایه برنامه این معاونت برای پشتیبانی از این مورد ۳۲۴ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
برنامه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی این است كه واحدهای اقتصادی مشكل دار در سطح استان ها را شناسایی و در مرحله بعد این واحدها در سامانه مربوطه ثبت شوند و مشكلات واحدهای اقتصادی و نحوه پشتیبانی از آنها طبقه بندی می شود و بعد از تعیین اعتبارهای لازم برای آنها پیگیری های
مربوطه انجام می شود تا اعتبار لازم برای كمك های بلاعوض، تسهیلات بانكی، استمهال، اصلاح رویه ها، مدیریت ها و پرداخت حقوق معوق كارگران بنگاه های مشكل دار تامین گردد.
براساس تشخیص كمیته صیانت از اشتغال برای حفظ نیروی كار ۳۰ درصد هزینه دستمزد كارگران بعضی از بنگاه های مشكل دار به مدت یك سال پرداخت می شود.
براساس پهنه بندی استانی وزارت كار اصفهان با ۳۱۵ و تهران با ۲۶۳ مورد بالاترین بنگاه اقتصادی مشكل دار در كشور محسوب می شوند. همینطور بررسی ها نشان داده است كه كمترین بنگاه های اقتصادی مشكل دار مربوط به آذربایجان غربی، همدان و قم هر كدام با ۱۶ بنگاه اقتصادی می باشد.


1398/08/29
09:49:09
5.0 / 5
2006
تگهای خبر: آمار , اشتغال , اشتغال زایی , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید