معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی خبر داد:

افتتاح ۱۲ مركز نوآوری تعاونی تا اختتام امسال

افتتاح ۱۲ مركز نوآوری تعاونی تا اختتام امسال به گزارش كاروخدمت معاون تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: هم اكنون دو مركز نوآوری و توسعه تعاون در استان های فارس و كردستان افتتاح شده است كه تا اختتام امسال به 12 استان افزایش می یابد.


«محمد كبیری» امروز (یكشنبه) در نشست مشترك معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اعضای اتحادیه های كشاورزی و دانش بنیان اظهار داشت: در یك سال قبل كوشیدیم به سمت نوآوری در بخش تعاون حركت نماییم و زمان قابل توجهی برای برنامه ریزی در این خصوص صرف شد.
وی اضافه كرد: یكی از این اقدامات، برنامه ریزی برای افتتاح مراكز نوآوری و توسعه تعاون در استان هایی است كه ظرفیت این كار را داشتند و بر این اساس تا آخر سال این مراكز در ۱۲ استان افتتاح می شود و اقدام دیگر ایجاد زیست بوم فناوری و نوآوری در بخش تعاون است.
معاونت تعاون وزارت كار اظهار داشت: نیازمند توسعه فناوری بخش تعاون هستیم تا از این طریق بهره وری نیز افزایش یابد و روند خدمات دهی به روز شود و این مهم در فضای مدرن محقق می شود.
وی افزود: در این مراكز به دنبال تغییرات ساختار موجود هستیم كه همچون آنها می توان به استفاده از صندوق ضمانت تعاون استفاده نمائیم.
كبیری اشاره كرد: در سال آینده زیست بوم نوآوری در بخش تعاون توسعه می یابد و تعاونی ها می توانند از امكانات بانك توسعه تعاون و صندوق ضمانت تعاون به لحاظ مالی، لجستیكی و ساختاری استفاده كنند.

رشد ۶۰ پله ای اقتصاد دانش بنیان در پنج سال گذشته
«سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در ادامه این جلسه بر لزوم تشكیل اكوسیستم، اظهار داشت: دیدگاه نفتی موجب می شود كه گمان نماییم با وجود پول همه مسایل درست می شود و این مساله سبب از بین رفتن اكوسیستم شده است.
وی با تاكید بر وجود زیرساخت های اكوسیستم در كشور افزود: در ۱۰ سال قبل با پول نفت پایه های اكوسیستم را از بین بردیم و باید به كمك علم و دانش و روحیه كارآفرینی باردیگر این اكوسیستم را فعال نماییم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: با وجود چهار میلیون دانشجو و ۱۳ میلیون فارغ التحصیل، نیروی انسانی لازم برای كارهای دانش بنیان را داریم و در پنج سال قبل اقتصاد دانش بنیان ۶۰ پله رشد داشت و از رتبه ۱۲۰ به ۶۱ رسید.
وی با اشاره به ظرفیت تعاونی ها برای كارهای دانش بنیان اظهار داشت: خیلی از تعاونی ها اگر به روش سنتی فعالیت خودرا ادامه دهند در آینده از بین می روند و برای جلوگیری از این امر باید به سمت حوزه استارتاپ ها وارد شوند.
ستاری با اشاره به اینكه استارتاپ ها نیاز به وام ندارند، اظهار داشت: در بخش استارتاپ ها سرمایه گذاری خطرپذیر داریم و با توجه به این كه تعاونی ها بازارهای بزرگی را در اختیار دارند باید در اولین مرحله تعاونی ها بازارهای خودرا اختیار استارتاپ ها قرار دهند و از نوآوری موجود در كارهای خود استقبال كنند.
وی افزود: در مرحله بعد باید از شركت های موجود حمایت نماییم تا در بازار رقابتی حاضر شوند و فعالیت خودرا ادامه دهند.
تشكیل كمیته مشترك بین اتاق تعاون و حوزه فناوری ریاست جمهوری
«بهمن عبداللهی» رئیس اتاق تعاون كشور نیز در این جلسه اظهار داشت: تعاونی ها ركن دوم اقتصاد كشور هستند و هم اكنون ۹۴ هزار تعاونی فعال با ۱۴ میلیون عضو در كشور وجود دارد كه ۴۰ میلیون نفر از خدمات آنها بهره مند می شوند.
وی اظهارداشت: ۹ درصد اشتغال كشور معادل یك میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در حوزه تعاون است كه نشان از گستردگی تعاونی ها در میان مردم است.
رییس اتاق تعاون كشور اشاره كرد: تعاونی ها به لحاظ كمی در این سال ها رشد قابل توجهی داشتند و هم اكنون موضوع كیفی سازی بخش تعاون و عمق بخشی آن مطرح است.
عبدالهی اظهار داشت: بر طبق اصل ۴۴ قانون اساسی باید تا اختتام برنامه پنجم توسعه سهم تعاون در بخش اقتصاد به ۲۵ درصد می رسید كه این امر محقق نشد و بر این اساس مسئولین بخش تعاون در نظر دارند به لحاظ كیفی به این سطح برسیم و عقب ماندگی سال های گذشته را جبران نماییم.
وی درباب درخواست های فعالان بخش تعاون اظهار داشت: ما به دنبال تشكیل تعاونی های دانش بنیان، تسهیل شرایط و استفاده از ظرفیت دانش بنیان در تعاونی ها هستیم.
رییس اتاق تعاون از تشكیل كمیته مشترك بین اتاق تعاون كشور و حوزه فناوری ریاست جمهوری آگاهی داد.



منبع:

1398/10/30
16:07:28
5.0 / 5
2218
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید