در همایش نقش بانوان در اقتصاد تعاون مطرح شد؛

فعالیت ۱۰هزار تعاونی بانوان در كشور

فعالیت ۱۰هزار تعاونی بانوان در كشور به گزارش كاروخدمت رئیس اتاق تعاون درهمایش نقش بانوان دراقتصاد تعاون با حضور سفیرآفریقای جنوبی بااشاره به فعالیت۱۰هزار تعاونی بانوان در كشور، اظهار داشت: ترازتجاری دوكشور منفی۱۰۹میلیون دلار بوده كه بسیار نامتوازن است.



به گزارش كاروخدمت به نقل از مهر، همایش نقش بانوان در اقتصاد تعاون در جهت توانمندسازی و تبیین نقش اقتصادی بانوان در جامعه و هم به اشتراك گذاری تجربیات موفق، با حضور رئیس اتاق تعاون، سفیر آفریقای جنوبی، مدیركل امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و جمع كثیری از بانوان تعاونگر از ایران و آفریقای جنوبی در اتاق تعاون برگزار گردید.
در این همایش بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران با تاكید بر اینكه در فرهنگ ایرانی-اسلامی، بانوان همواره جایگاه ویژه ای داشته و دارند، بیان داشت: از منظر فرهنگی و دینی، می توان به حضرت فاطمه (س) بعنوان الگوی كاملی از زن و تبیین كننده ی واقعی جایگاه زن در جامعه اسلامی اشاره داشت.
وی افزود: در نهضت بین المللی تعاون نیز، بانوان از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند. به صورتی كه امروزه همراستا با برنامه های توسعه ای سازمان ملل، بر حضور و مشاركت بانوان در نهضت تعاون برای هر چه توانمندتر شدن بانوان در جامعه، تأكیدات و توجه ویژه ای شده است.
رئیس اتاق تعاون تصریح كرد: بعنوان نمونه در مورد نقش بانوان در نهضت جهانی تعاون، می توان به سهم ۹۵ درصدی بانوان در بین اعضای تعاونی های مصرف ژاپن، سهم ۴۹ درصدی بانوان از اعضای تعاونی های كارگری در اسپانیا و سهم ۶۵ درصدی بانوان از اعضای هیئت مدیره تعاونی های اعتبار در تانزانیا اشاره نمود.
عبداللهی اضافه كرد: در نهضت تعاون ایران نیز، بانوان از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند. الان از قریب به ۹۳، ۵۰۰ تعاونی فعال، حدود ۱۰ هزار تعاونی معادل ۱۱ درصد از كل تعاونی ها به بانوان اختصاص دارد و بالغ بر ۳۲ درصد از اعضای تعاونی های فعال كشور را بانوان می سازند. در مجموع شركت های تعاونی و اتحادیه های فعال بانوان در ۹۶ گرایش از رشته فعالیتهای تولیدی، خدماتی و توزیعی فعالیت دارند كه به ترتیب تعاونی های خدمات، صنعت و معدن، كشاورزی، فرش دستباف با ۹۳ درصد سهم، بیشترین تعداد را شامل می شوند. از جانب دیگر می توان گفت بالغ بر ۶۱ درصد تعاونی های بانوان در بخش تولیدی، فعالیت می نمایند.
این مقام مسئول اظهار داشت: از بررسی و تأمل در این آمارها می توان نتیجه گرفت كه بخش تعاون ایران توانسته است ظرفیت مناسبی را برای فعالیتهای اقتصادی بانوان فراهم آورد. بنابراین می توان از ظرفیت بخش تعاون ایران و مدل كسب و كار تعاونی، در جهت هر چه توانمند كردن بانوان ایرانی و تقویت نقش اقتصادی آنان در جامعه گام برداشت.
رئیس اتاق تعاون با اشاره به همایش نقش بانوان در اقتصاد تعاون بیان داشت: یكی از رویكردها برای توانمندسازی، بهره گیری از تجربیات موفق سایر كشورهاست. این همایش هم با هدف بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی كشور آفریقای جنوبی بخصوص در حوزه بانوان صورت گرفته است.
وی در ادامه به وضعیت آفریقای جنوبی اشاره نمود و اظهار داشت: آفریقای جنوبی با دارا بودن زیرساخت های بسیار مستحكم اقتصادی و مالی پیشرفته در حوزه های انرژی، ارتباطات، حمل و نقل، امور مالی و حقوقی و بازار بورس، و ساختار نسبتاً پیشرفته بانكی و مالی و نظام مدرن توزیع مؤثر كالا، خیلی از شاخصهای كشورهای توسعه یافته را خصوصاً در بخش های اقتصادی تولیدی و صنعتی هم در خود جای داده است. از این روی هم اكنون از آفریقای جنوبی بعنوان بزرگ ترین اقتصاد این قاره و بازاری بزرگ با درآمد متوسط در خصوص عرضه فراوان منابع طبیعی یاد می شود.
رئیس اتاق تعاون در ادامه وضعیت صادرات كشور آفریقایی را بررسی و توضیح داد: صادرات كالایی آفریقای جنوبی به جهان در سال ۲۰۱۸، در حدود ۹۴ میلیارد دلار و واردات كالایی این كشور از جهان در حدود ۹۳ میلیارد دلار است كه می توان گفت این كشور از تراز تجاری متوازنی برخوردار می باشد.
وی اظهار داشت: صادرات ایران به آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۸ در حدود ۶ میلیون دلار و واردات از این كشور برابر با ۱۱۵ میلیون دلار بوده است. بنابراین، تراز تجاری ایران با آفریقای جنوبی منفی ۱۰۹ میلیون دلار بوده كه بسیار نامتوازن است و نیاز به ایجاد تعادل از راه توسعه صادرات ایران به آفریقای جنوبی هستیم.
رئیس اتاق تعاون ایران در مورد توسعه روابط اقتصادی بخش تعاون ایران با بخش تعاون و خصوصی آفریقای جنوبی در حوزه بانوان، تصریح كرد: بانوان ایرانی می توانند با بهره گیری از روحیه تعاون، شبكه سازی و خلاقیت خود، از فرصت های اقتصادی موجود در بخش تعاون كشور به نحو احسن در جهت رسیدن به آمال اقتصادی و اجتماعی خود بهره برداری كنند.
وی اظهار داشت: علاوه بر این، با عنایت به اهمیت آموزش و ظرفیتی كه در این خصوص در بخش تعاون وجود دارد، ضروریست بانوان ایرانی بیشتر از پیش از این فرصت و ظرفیت برای بروزرسانی مهارت های خود بهره برداری كنند. همینطور برگزاری این گونه رویدادها هم می تواند گام مثبتی در جهت معرفی هر چه بیشتر توانمندی های بانوان تعاونگر كارآفرین و اشاعه فرهنگ تعاون در كشور باشد.
این مقام مسئول افزود: هم اكنون و خصوصاً در عصر پسابرجام و خروج یكجانبه ایالات متحده آمریكا از توافق برجام، پتانسیل و زمینه همكاری اقتصادی بسیار خوبی بین دو كشور ایران و آفریقای جنوبی وجود داشته و این امر اهمیت توسعه مناسبات طرفین را با عنایت به جایگاه و موقعیت منطقه ای هر دو كشور دوچندان می سازد.
عبداللهی اظهار داشت: توسعه مناسبات اقتصادی دو كشور عمدتاً در بخش های مختلف صنعتی و معدنی مناسب و متناسب با ظرفیت های تجاری ایران و آفریقای جنوبی خصوصاً در عرصه های ذیل كه دو طرف از پتانسیل خوبی برخوردار می باشند عملیاتی است بعنوان نمونه می توان به مواد شیمیایی، مواد شوینده، مواد غذایی فرآوری شده، تجهیزات الكترونیكی، فولاد، سازه های زیست محیطی، تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب، تریلرها و مخازن دیزلی، حمل و نقل دریایی، كشتیرانی، شیلات و آبزی پروری، صنایع پتروشیمی، پلاستیك، صنعت ساختمان و مصالح ساختمان اشاره نمود.
به گفته رئیس اتاق تعاون، صنعت نفت آفریقای جنوبی از نظر واردات نفت خام، گاز و پتروشیمی بازار بسیار خوبی برای صنایع نفتی ایران بشمار رفته و ظرفیت های خوبی برای شركت های دولتی و خصوصی ایرانی در زمینه مشاركت در نفت، پتروشیمی، گاز، ساخت پالایشگاه، ساخت واحدهای تولید الكتریسته از نفت و صنایع وابسته در آفریقای جنوبی وجود دارد.
عبداللهی اظهار داشت: بخش تعاون ایران هم با عنایت به ظرفیت های اقتصادی آفریقای جنوبی و هم ظرفیت های خود بعنوان دومین ركن اقتصاد كشور در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با دارا بودن ۹۳ هزار تعاونی فعال، در حدود ۱۱ میلیون عضو و اشتغالزایی یك میلیون و هفتصد هزار نفری و دارا بودن سه گروه اصلی بنگاه های تعاونی شامل تعاونی های تولیدی با سهم ۵۰ درصدی، تعاونی های توزیعی با سهم ۲۲ درصدی و تعاونی های خدماتی با سهم ۲۸ درصدی، علاقه مندی و آمادگی خویش را در ارتباط با توسعه روابط اقتصادی در تمامی عرصه های اقتصادی مذكور و آشنایی هر چه بیشتر با تعاونی ها در حوزه های مختلف و انتقال تجارب میان دو كشور در حوزه های مختلف صنعتی، خدماتی و كشاورزی اعلام می كند.
این مقام مسئول تصریح كرد: در حوزه بانوان هم لازم است برنامه ریزی های لازم برای انتقال تجارب میان تعاونگران و كارآفرینان دو كشور صورت گیرد و در این رابطه نیاز است كه تعامل پیوسته میان اتاق تعاون ایران و سفارت آفریقای جنوبی در تهران حفظ شود.

1398/12/03
14:06:28
5.0 / 5
2557
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید