پرداخت بیمه بیكاری كارگران مازنی شاید وقتی دیگر

پرداخت بیمه بیكاری كارگران مازنی شاید وقتی دیگر كاروخدمت: در حالی شیوع همه گیری كرونا در استان مازندران به سومین ماه خود نزدیك می شود، پرداخت بیمه بیكاری كارگرانی كه كارگاهاشان به سبب شیوع این ویروس به تعطیلی كشانده شد، همچنان در بلاتكلیفی قرار دارد.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایرنا، این درحالیست که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در اولین روزهای شیوع ویروس کرونا در اسفندماه سال قبل با راه اندازی سامانه بیمه بیکاری، ازکارگران مشمول قانون کار که واحدهای کسب و کارشان به سبب ویروس کرونا به تعطیلی کشانده شد، خواست با مراجعه به این سامانه نامنویسی کنند و تامین اجتماعی نیز موظف شد تا با راست آزمایی درخواست این کارگران نسبت به پرداخت بیمه بیکاری به افراد مشمول متناسب با میزان تعطیلی کسب و کار اقدام نماید.
حال با نزدیک شدن به سومین ماه همه گیری ویروس کرونا و ثبت نام ۳۰ هزار کارگر مازنی در این سامانه و اختتام راست آزمایی ثبت نام شدگان از طرف دو اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی مازندران و نهایی شدن پرونده حدود ۴ هزار کارگر مشمول، همچنان پرداخت مستمری بیمه بیکاری این کارگران به بهانه عدم تامین اعتبار از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی و ستاد ملی مقابله با کرونا به امروز و فردا موکل می شود.
بر طبق قانون کار، کارگرانی مشمول قانون بیمه بیکاری می شوند که کارفرما در هنگام بیمه سپاری سه درصد حق بیمه بیکاری آنها را پرداخت کند و این افراد در صورتیکه از کار اخراج شوند و یا بهر دلیلی واحدهای کسب و کارشان تعطیل شود، تامین اجتماعی موظف می شود متناسب با میزان سنوات بیمه پرداخت، مستمری بیمه بیکاری به آنها پرداخت کند.
ماهی گیری تامین اجتماعی از آب گل آلود
دبیر اجرایی خانه کارگر استان مازندران تاخیر در پرداخت بیمه بیکاری کارگران مشمول قانون کار که حق بیمه بیکاری آنها از طرف کارفرما پرداخت شده را نوعی بدعت گذاری از طرف تامین اجتماعی قلمدادکرد و اظهار داشت: طبق قانون کار کارگرانی که حق بیمه بیکاری آنها در زمان بیمه سپاری از طرف کارفرمایان پرداخت می شود در صورت اخراج از کار، حوادث و تعطیلی کارگاه، تامین اجتماعی باید نسبت به پرداخت مستمری بیمه بیکاری اقدام نماید.
نصرالله دریابیگی در گفت و گو با خبرنگارایرنا اظهار داشت: در استان از حدود ۳۰ هزار کارگری که برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کردند، بیش از ۸۰ درصد به سبب آنچه عدم پرداخت حق بیمه بیکاری از طرف کارفرما اعلام شده شامل کارگران فصلی، ساختمانی، قالیبافان به این بهانه از دایره دریافت مستمری بیمه بیکاری حذف شدند و حدود چهار هزار نفر باقی ماندند که همین تعداد نیز تامین اجتماعی نسبت به پرداخت مستمری آنها امروز و فردا می کند و به دنبال دریافت اعتبار از محل خسارت بیماری کروناست.
وی افزود: این در حالیست که از لحاظ قانون کار، کارگرانی که مشمول بیمه بیکاری شدند، تامین اجتماعی باید بدون قید و شرط بعد از تایید پرونده شان نسبت به پرداخت مستمری آنها اقدام نماید و حال در شرایط فعلی به نظر می آید، تامین اجتماعی استان از آب گل آلود ناشی از ویروس کرونا به دنبال ماهی گیری است و حقوقی که باید خودش پرداخت کند را به دنبال دریافت اعتبار از دولت می باشد.
دریابیگی اظهارداشت: اگر دولت بخواهد کمکی به تامین اجتماعی در امتداد پرداخت بیمه بیکاری به کارگران داشته باشد، باید این اعتبار برای کارگرانی در نظر گرفته شود که مشمول قانون بیمه بیکاری نشدند، یعنی سه درصد حق کارفرما برای بیمه بیکاری را پرداخت نکردند و از لحاظ قانون تامین اجتماعی نمی تواند به آنها مستمری پرداخت کند ودولت خودش وارد گود شده و این مسئولیت اجتماعی را به عهده گرفت.
نماینده کارگران مازنی در شورای عالی کار اشاره کرد: کارگران تا قبل از شیوع ویروس کرونا نیز به سبب ناهمخوانی دستمزدشان با تورم، قبل از شیوع ویرس کرونا و تعطیلی کسب و کارشان از لحاظ معشتی گرفتار مشکل بودند و با شیوع ویروس و تعطیلی کسب و کار قوز بالای قوز شد و باید دولت حداقل به کارگرانی که بهر دلیلی همانند کارگران ساختمانی و فصلی که مشمول بیمه بیکاری نشدند، کمک نماید و به کارگرانی که مشمول قانون بیمه بیکاری شدند، نیز تامین اجتماعی مستمری به آنها پرداخت کند.
پرداخت مشروط
مدیرکل تامین اجتماعی مازندران پرداخت بیمه بیکاری کارگران مشمول در دوران کرونایی را مشروط به تامین اعتبار از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام نمود و اظهار داشت: تابحال این سازمان اعتباری به سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت بیمه بیکاری اختصاص نداد.
علی اصغر محمودی اضافه کرد: تا زمانی که دولت و سازمان برنامه و بودجه اعتبار و نحوه پرداخت بیمه بیکاری را برای تامین اجتماعی مشخص نکند، برای ما امکان پرداخت مستمری بیمه بیکاری وجود ندارد و بوسیله سازمان تامین اجتماعی کشور پیگیری برای دریافت اعتبار برای تسریع در پرداخت ها انجام می شود.
وی افزود: در مازندران حدود سه هزار و ۸۰۰ کارگر در مرحله اول بعد از راست آزمایی پرونده ها از طرف اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی استان مشمول دریافت بیمه بیکاری شدند و این کارگرانی هستند که سه درصد حق بیمه بیکاری آنها از طرف کارفرما در زمان بیمه سپاری پرداخت گردید.
بگفته وی حدود ۲۶ هزار کارگر با وجود ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری در راست آزمایی مشمول قانون بیمه بیکاری نشدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران اظهار داشت: در استان حدود ۳۰ هزار کارگر برای دریافت بیمه بیکاری مصوب دولت در دوران ویروس کرونا در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کردند که حدود ۴ هزار نفر بعد از راست آزمایی مشمول دریافت بیمه بیکاری شدند.
کامران اصغری در گفت و گو با خبرنگارایرنا در مورد بلاتکلیفی کارگران در دریافت مستمری بیمه بیکاری با وجود پرداخت حق بیمه بیکاری اشاره کرد: بااینکه این کارگران مشمول بیمه بیکاری شدند، ولی به سبب عدم پیش بینی قانون برای پرداخت مستمری بیمه بیکاری در زمان همه گیری بیماری و حوادث غیر مترقبه، تامین اجتماعی نمی تواند از محل درآمد سازمانی پرداختی به کارگران داشته باشد.
وی افزود: از آنجایی که بیماری غیر ارادی تعریف می شود، در چارچوب بیمه بیکاری قرار نمی گیرد، ولی مسایل ارادی مانند اخراج کارگران از کارگاه، آنها مشمول این بیمه بیکاری می شوند و تامین اجتماعی نیز موظف به پرداخت مستمری بیمه بیکاری است و این کار را انجام می دهد.
اصغری اظهارداشت: در مجموع الان ۱۲ هزار کارگر مشمول بیمه بیکاری ماهانه از تامین اجتماعی استان مازندران هستند و این سازمان نیز پرداخت مستمری را از محل اعتبار سازمانی همه ساله پرداخت می کند، ولی در دوران کرونا باید این اعتبار از طرف دولت پرداخت گردد تا تامین اجتماعی بتواند این واریزی را داشته باشد.
بر طبق اعلام ستاد اقتصادی مقابله با کرونا در مازندران بیش از ۵ هزار واحد تولیدی و صنعتی به سبب همه گیری ناشی از این بیماری از اول اسفندماه سال جاری تا ۲۳ اردیبهشت ماه و برخی دیگر که در چارچوب مشاغل پرخطر به حساب می آیند همانند تالاهار و هتل ها و باشگاههای ورزشی همچنان تعطیل هستند.
ویروس کرونا با شناسایی دو بیمار در بابل در سی ام بهمن ماه سال جاری در استان مازندران شیوع یافت و هم اکنون در دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل حدود ۳۷۰ بیمار کرونایی همچنان تحت درمان قرار دارند.




منبع:

1399/02/27
23:04:58
5.0 / 5
1909
تگهای خبر: اقتصاد , بیكاری , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید