اتاق تعاون:

شامخ صنعت ساختمان روی عدد ۵۰ ۵۴ ایستاد

شامخ صنعت ساختمان روی عدد ۵۰ ۵۴ ایستاد شامخ بخش ساختمان ایران در شهریور ماه امسال بر روی عدد 50.54 ایستاد كه نشان دهنده كاهش بهبود وضعیت صنعت ساختمان در شهریور ماه  نسبت به ماه قبل است.



به گزارش کاروخدمت به نقل از اتاق تعاون ایران، شامخ کل در شهریور ماه ۹۹ عدد ۵۰.۵۴ را نشان میدهد که بیان کننده کاهش بهبود وضعیت صنعت ساختمان در شهریور ماه نسبت به ماه قبل است.
شاخص «انتظارات تولید در ماه آینده» با رقم ۳۶.۰۲، نگرانی فعالان اقتصادی نسبت به وضعیت بخش ساختمان در مهر ماه را نشان می­دهد.
بر پایه این گزارش، صنعت ساختمان برمبنای استاندارد بین المللی طبقه بندی کلیه کارهای اقتصادی (ISIC)، به سه گروه اصلی ساخت بنا، مهندسی عمران و کارهای ساخت و ساز تخصصی ساختمان دسته بندی می شود. در یک تقسیم بندی دیگر، بخش ساختمان شامل دو بخش کلی مسکونی و غیرمسکونی (تجاری و عمرانی) است.
در بخش مسکونی همچون چند ماه اخیر، افزایش نرخ ارز و انتظارات تورمی حاصل از آن، عدم توازن عرضه و تقاضا و نیز تداوم معاملات سوداگرانه، افزایش مجدد قیمت مسکن را پدید آورد.
در بخش های عمرانی هم کماکان پیشرفتی در میزان فعالیتها گزارش نشد و باتوجه به مشکلات موجود همچون عدم تناسب بین مبلغ تعدیل و هزینه های جاری، کارهای این بخش با چالشهای زیادی روبروست.
با استناد به کلیه اظهارات فعالان ساختمانی، عدد شامخ ساختمان نسبت به ماه گذشته کمی کم شد. باتوجه به افزایش بیشتر قیمت مواد اولیه و مصالح مورد نیاز بخش ساختمان و از طرف دیگر کمبود عرضه قسمتی از این مواداولیه و نیز تردید نسبت به شرایط آتی، همین طور کاهش قدرت خرید و نیز کاهش میزان سفارشات جدید، میزان کارهای تولید یا ارائه خدمات ساختمانی نسبت به ماه قبل کمی کم شد.
متناسب با کاهش میزان فعالیتها، فاکتورهای میزان بکارگیری نیروی انسانی و نیز میزان خرید مواد اولیه در مقایسه با ماه قبل، روند کاهشی را تجربه کردند. هرچند قیمت مواد اولیه نسبت به ماه قبل بیشتر شد، اما قیمت فروش باتوجه به کاهش قدرت خرید و فضای رقابتی در بعضی کارهای ساختمانی، از رشد کمتری برخوردار بود.
میزان فروش هم نسبت به ماه قبل کم شد. سرعت انجام سفارشات کمی نسبت به ماه گذشته افزایش یافت و کارهای معوق و ناتمام نیز تا حدودی کمتر شد. البته در بعضی کارهای ساختمانی خصوصاً کارهایی که نیاز به تجهیزات وارداتی دارند باتوجه به مشکلات گمرکی و عدم ترخیص بموقع، به سبب نبود یا کمبود مواد اولیه مورد نیاز، سرعت انجام فعالیتها کم شد و بالتبع میزان کارهای معوقه افزایش پیدا کرد. باتوجه به کاهش میزان فعالیتها، میزان مصرف حامل های انرژی نیز کمتر شد و باتوجه به مشکلات موجود در حوزه گمرکی و پروسه صادرات، صادرات این بخش نسبت به ماه گذشته بهبودی مشاهده نشد.

1399/07/19
10:36:03
5.0 / 5
945
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید