عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران:

كرونا برای خرده فروشی آنلاین پول سازی كرد

كرونا برای خرده فروشی آنلاین پول سازی كرد به گزارش کاروخدمت عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی کامپیوتری اظهار داشت: کسب وکارهایی که در حوزه خرده فروشی آنلاین فعال بودند رشد چندساله را یک باره تجربه کردند.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، «رضا قربانی» گفت: بحث تاثیر کرونا بر کسب وکارهای مختلف را می توان به دوره های مختلف زمانی تقسیم کرد، در ابتدای شیوع بیماری کرونا شاهد شوک اولیه ای بودیم که به کسب وکارهای سنتی لطمه بسیار شدید وارد کرد.
وی افزود: در آن شرایط وضعیت کسب و کارهای اینترنتی نسبت به کسب و کارهای سنتی بهتر بود اما این کسب وکارها نیز دو دسته شدند، یک دسته توانستند با شرایط هماهنگ شوند و به صورتی آماده چنین شرایطی بودند یا دست کم ساختارشان به صورتی بود که توانستند با وضعیت جدید همراه شوند.
این کارشناس حوزه فین تک، به کسب وکارهایی الکترونیکی که از کرونا لطمه دیدند اشاره نمود و توضیح داد: کرونا برای برخی دیگر از کسب وکارهای اینترنتی مانند گردشگری یا اقامتی یا فروش بلیت و مواردی از این دست، شوک بزرگی بود که نتوانستند چاره ای برای عبور از مشکل تعطیلی ها و کاهش مسافرت ها بیابند.
خرده فروشندگان آنلاین بسیار موفق بودند
قربانی، به موفقیت کسب وکارهای کوچک مجازی در دوران کرونا اشاره نمود و اظهار داشت: در بعضی کسب وکارها که در حوزه خرده فروشی آنلاین فعال بودند شاهد رشد شایان توجهی بودیم و رشدی که پیش بینی می شد طی چند سال رخ دهد، به یک باره صورت گرفت.
رگولاتورها مانع رشد برخی کسب وکارها شدند
وی در مورد نتایج کرونا بر فین تک ها (فعالیت های مالی) نیز اظهار داشت: در حوزه فین تک ها بر عکس آنچه که در دنیا رخ داد در ایران شاهد رشد شایان توجهی نبودیم، برای اینکه در ایران رگولاتورها به مانعی جدی تبدیل شدند و تحت تاثیر این مساله خیلی از کسب وکارها نتوانستد به خوبی رشد کنند.
این کارشناس کسب وکارهای اینترنتی، به اثرات مثبت کرونا اشاره نمود و اظهار داشت: کرونا سبب شد پس از سال ها تلاش، بحث و بررسی، در نهایت برای اولین بار احراز هویت دیجیتالی مجوز قانونی بگیرد تا دریافت کد بورسی و حضور مردم در بازار سرمایه تسهیل شود، این در حالی بود که قبل از این مقاومت جدی با این مساله وجود داشت.
وی افزود: در زمینه حذف نسخه های کاغذی بیمه شخص ثالت که دراین زمینه هم با مخالفت های بسیاری مواجه بودیم با شیوع ویروس کرونا ضرورت این تغییر احساس شد، در همین زمینه حذف دفترچه بیمه درمانی و استعلام با کد ملی هم در مرحله اجرائی شدن است.
در بحث ارزهای دیجیتالی و ماینرها ضعیف عمل شد
قربانی با ابراز تاسف از فرصت سوزی ها، اظهار داشت: به همان اندازه که در مواردی چون حذف نسخه کاغذی بیمه ثالث و غیره خوب عمل کردیم، در حوزه ارزهای دیجیتالی و ماینرها ضعیف عمل شد.
وی با انتقاد از نبود هماهنگی بین ارگان ها و سازمان ها، اظهار داشت: از فرصت های مالی بر بستر فضای دیجیتالی به بهترین شکل می شد بهره برد، اما بحث هایی که از چندماه گذشته افزایش یافته و انگشت بهتان زنی که سمت نهادهای مختلف، رگولاتورها و وزارت خانه ها و غیره نشانه رفته، جز ایجاد اختلاف بی حاصل نتیجه ای نداشته است.
کرونا فرصتی برای ایجاد نئوبانک ها بود
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی کامپیوتری، امکان ایجاد نئوبانک ها را از فرصت های کرونائی برشمرد و اشاره کرد: با شیوع ویروس کرونا پیش بینی می شد شاهد آغاز به کار بانکهای دیجیتالی یعنی نئوبانک ها که شعبه فیزیکی ندارند باشیم، برای اینکه بانک ها در مقطعی جزو با اهمیت ترین کانون های انتشار کرونا بودند.
وی بیان داشت: وقتی احراز هویت دیجیتالی را برای ورود افراد به بازار سرمایه پذیرفتیم، می توانستیم در حوزه خدمات بانکی نیز این امر را بپذیریم اما در حوزه های مهم مالی و بانکی بسیار ضعیف عمل کردیم.
قربانی در مورد علت رشد کسب و کارهای آنلاین و بی نصیب ماندن برخی دیگر، اظهار داشت: در بخش هایی که صاحبان مشاغل آنلاین با مردم ارتباط مستقیم داشتند و رگولاتورها نقشی نداشتند، شاهد رشد بودیم؛ یعنی جایی که رگولاتورها حضور نداشتند، کسب وکارها بهتر عمل کردند.
وی افزود: حتی در کسب وکارهای خرد آنلاین شاهد رشد چند صد درصدی بودیم و خیلی از این کسب وکارها به آسانی توانستند اعضای تیم خودرا (آن هم در وضعیت اقتصادی نامساعد و رکود ناشی از تحریم و کرونا) چند برابر کنند، یعنی در جاهایی که به در بسته رگولاتورها برخورد نکردیم رشد خوبی صورت گرفت.
این کارشناس حوزه فین تک به آینده کسب وکارها آنلاین اشاره نمود و اظهار داشت: کرونا دست کم ۶ ماه دیگر یا حتی بیشتر با ما خواهد بود، بدین سبب سبک زندگی و کسب وکارها بر اثر کرونا تغییر کرده اند و باید بپذیریم روش های سنتی کسب وکار دیگر پاسخ گو نخواهد بود.
لزوم حرکت به سمت استفاده از فن آوری های نوین و هوش مصنوعی
وی با مقایسه ایران و کشورهای همسایه در زمینه کسب وکارهای آنلاین و چگونگی مقابله با کرونا نیز اظهار داشت: واقعیت این است با همه انتقاداتی که به عملکرد دولت و نهادهای سیاستگذاری وارد می شود، نسبت به کشورهای منطقه از همه بهتر عمل کردیم و حتی در بحث کسب وکارهای آنلاین هم کارنامه بدی نداریم.
قربانی اضافه کرد: باید از تجربه های موفق کشورهای همسایه استفاده نمائیم، برای نمونه امارات در زمینه هوش مصنوعی رشد خوبی در طول این مدت تجربه نمود و نتیجه خوبی هم گرفت، ما هم باید به سمت فن آوری های نوین و هوش مصنوعی حرکت نماییم.
وی اشاره کرد: خیلی از کشورها در تاب آوری شکست خوردند و نباید به آمارهای نه چندان دقیق کشورهای منطقه اعتنا کرد، ایران در بحث تاب آوری شرایط بهتری داشت و توانست بحران را در حد قابل قبولی کنترل کند.



منبع:

1399/11/18
10:16:07
0.0 / 5
597
تگهای خبر: آمار , ارگان , اقتصاد , الكترونیكی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید