وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی:

افزایش قیمت ۴ قلم کالای اساسی کمتر از یارانه پرداختی است

افزایش قیمت ۴ قلم کالای اساسی کمتر از یارانه پرداختی است به گزارش کاروخدمت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: با دادن یارانه به مردم، قیمت چهار قلم کالا شامل مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن گران تر می شود اما این افزایش کمتر از یارانه پرداختی است.



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، حجت الله عبدالملکی شامگاه چهارشنبه در همایش تبیین سیاست های اقتصادی دولت که با حضور مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: بعد از استقرار دولت سیزدهم در نخستین جلسه دولت با مقام معظم رهبری، ایشان بر موضوعات گوناگونی همچون مسئله عدالت تاکید نمودند و به موضوع یارانه ها نیز اشاره داشتند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلان اینکه از دغدغه های رییس جمهور ایجاد عدالت در تمامی عرصه ها است اضافه کرد: یکی از عناوینی که برای ایجاد عدالت باید نسبت به آن اقدامات اصلاحی انجام می شد؛ موضوع یارانه ها و ارز ترجیحی بود.
وی بیان داشت: ارز ترجیهی با مبلغ ۴، ۲۰۰ تومان و اختصاص ۴۰۰ هزار میلیارد تومان از دارایی مردم ایران از محل صادرات نفت برای ایجاد رفاه مردم در دستور کار قرار گرفت؛ اما متاسفانه بخش زیادی از این مبالغ به جیب ملت نرفت و نتیجه عکس داشت.
عبدالملکی بیان داشت: تخصیص ۲۰ میلیارد تومان ارز ۴۲۰۰ تومانی، یعنی بجای این که ارز؛ ۲۰ هزار تومان بیشتر به فروش برسد، این کار صورت نمی گرفت و در مجموع ۴۰۰ هزار میلیارد تومان حجم ریالی این ارز بوده که میزان آن ۵۰ درصد بودجه دولت در سال ۱۴۰۰ است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دولت قبل می گفت به جهت اینکه کالاها برای مردم ارزان باشد، این یارانه داده شد اما متاسفانه قسمتی از این پول به جیب دلال ها رفت و بخشی نیز به امر قاچاق کالا اختصاص یافت؛ چونکه کالاهایی همانند آرد و روغن به سبب یارانه ای که به آنها داده می شد به کشورهای همسایه قاچاق می شد.
یارانه تخصیص یافته به دست مردم نرسید
وی در تشریح این مساله که یارانه تخصیص یافته به دست مردم نرسید اضافه کرد: بعنوان نمونه عده ای دلال نهاده های دامی بودند که با دریافت ارز ترجیحی با انجام واردات نهاده، آنرا بصورت آزاد به دامداران می فروختند و عملاً از دامداران حمایتی نمی شد.
عبدالملکی همین طور بیان داشت: ۵۰ درصد ماکارونی تولید ایران که با آرد یارانه ای تولید می شود به خارج از کشور می رود و این بدان معنا است که قسمتی از یارانه مردم ایران به جیب خارجی ها می رود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بخش دیگری از میزان ارز ترجیحی اختصاص یافته به جیب تولید کننده خارجی می رود؛ گویی به تولید کننده خارجی ۲۰ هزار تومان یارانه می دهیم.
وی عنوان کرد: قسمتی از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز برای تهیه کالاهای ارزان تر به جیب مردم می رود که البته بسیار کمتر از آن میزان تخصیص یافته است که این امر عقلانی نیست.
وی اشاره کرد: برنامه دولت سیزدهم این است که این ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه؛ مستقیم به خود مردم داده شود و بعد قیمت ها منطقی گردد که در این صورت دلالی و قاچاق از میان می رود و مردم نیز هر کالایی که می خواهند خریداری می کنند.

قیمت چهار قلم کالا شامل مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن گران تر می شود
عبدالملکی بیان داشت: با دادن این یارانه به مردم، قیمت چهار قلم کالا شامل مرغ، تخم مرغ، لبنیات و روغن گران تر می شود و محاسبه شده که این افزایش کمتر از یارانه پرداختی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلان اینکه خیلی ها به دولت و شخص رییس جمهور می گویند چرا می خواهید این کار چالشی را انجام دهید اضافه کرد: ایشان گفتند این کار به عدالت نزدیک تر است و باید این کار اجرائی شود و در این راه آبروی خودرا گذاشته ایم.
وی عنوان کرد: قانون نیز از دولت ایجاد ساز و کار کالا برگ الکترونیکی را خواسته است تا کالاها را به قیمت قبلی در اختیار ملت قرار گیرد.
عبدالملکی افزود: تصمیم دولت این بوده است که تا آماده شدن مقدمات و زمینه کالابرگ الکترونیکی دو ماه بصورت نقدی به دهک های مختلف مبالغی داده شود.
پس از بررسی اعتراض ها افرادی که شامل دهک دهم نباشند یارانه آنها وصل خواهد شد
وی درباب کسانی که به عدم دریافت یارانه اعتراض دارند اظهار داشت: سامانه ای برای این امر راه اندازی می شود و بعد از بررسی اعتراض ها افرادی که شامل دهک دهم نباشند یارانه آنها وصل خواهد شد.
عبدالملکی همین طور عنوان داشت: برای کسانی که به دهک بندی خود اعتراض دارند نیز سامانه ای مجزا راه اندازی خواهد شد و اعتراضات دریافت می شود و بعد از بررسی های لازم؛ اگر مشخص شد ذی حق بودند یارانه ماه های قبل آنان نیز به حسابشان واریز خواهد شد و مردم نباید نگران تضییع حق خود باشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دشمنان به آسانی از تخریب انقلاب و نظام دست بر نمی دارند و در اجرای این طرح هم سیاه نمایی می کنند که در این جهت در دولت قرارگاه تبیین تشکیل شد تا گروههای مرجع دراین زمینه توجیه شوند.

از محل یارانه ها چیزی به جیب دولت نمی رود
وی اشاره کرد: از محل یارانه ها چیزی به جیب دولت نمی رود و این که گفته می شود دولت این کار را برای جبران کسری بودجه اجرا می کند درست نیست.
وی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت های جهانی مواد غذایی عنوان داشت: در سطح بین الملل اتفاقات مهمی افتاده که ادامه ارز ۴۲۰۰ را غیرممکن می کرد که جنگ اوکراین و روسیه نیز همچون این رویدادها بوده چونکه این منطقه محل کشت غلات و تولید مواد غذایی بوده است.
عبدالملکی اظهار داشت: دهک بندی ها فرمول پیچیده ای دارد و میزان دارایی و درآمد افراد در یک دوره طولانی مدت ۴ ساله بررسی می شود ولی ممکنست مشکلاتی داشته باشد که امکان اعتراض وجود دارد و برمبنای اطلاعات مالی و اقتصادی افراد این دهک بندی انجام شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: این که چرا برای اجرای این طرح با مردم گفتگو نشده باید بیان داشت که غیر از گران شدن آرد صنف و صنعت که از قبل با آنان درمیان گذاشته شده بود؛ اصل طرح هنوز اجرائی نشده و رییس جمهور دراین زمینه با مردم گفتگو کردند و وزرا نیز در رسانه ملی بصورت مستمر درحال اطلاع رسانی جزئیات این طرح هستند از طرفی اگر از قبل این مباحث مطرح می شد ممکن بود بحران هایی در تهیه برخی اقلام غذایی ایجاد می شد.
پس از گران شدن ۴ قلم کالا؛ قیمت کالاهای دیگر محاسبه و اعلام شود
وی اظهار داشت: در امتداد اجرای این طرح فقط چهار قلم کالا شامل روغن، مرغ، تخم مرغ و لبنیات مستقیم گران می شوند که البته ممکنست کالاهای دیگر نیز که این مواد را استفاده می نمایند نیز گران شوند اما میزان آن قابل توجه نیست و از سویی دیگر بار روانی اجرای این طرح ممکنست بر قیمت سایر کالاها نیز اثر بگذارد که تدبیر دولت این است که قیمت کالاها محاسبه و اعلام گردد و تا حالا نیز قیمت ۵۰۰ قلم از انواع کالاها محاسبه شده است.
عبدالملکی افزود: از طرفی دیگر باید کنترل بازار را بدست گرفت و این امر با اقدامات تعزیری شدید صورت می گیرد و با متخلفان برخورد جدی و بازدارنده خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلان اینکه تاخیر در اجرای این طرح جایز نیست اضافه کرد: به ازای هر ماه تاخیر در اجرای این طرح ۳۸ هزار میلیارد تومان از جیب مردم می رود و این کار باید سال های قبل انجام می شود که هر چقدر عقب بیفتد به ضرر ملت خواهد بود و اجرای آن مشکل تر خواهد بود.


منبع:

1401/02/24
13:35:02
5.0 / 5
492
تگهای خبر: اقتصاد , الكترونیكی , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید