اتصال بنگاه های کوچک به صنایع بزرگ جهش تازه در سیاست اشتغال

اتصال بنگاه های کوچک به صنایع بزرگ جهش تازه در سیاست اشتغال به گزارش کاروخدمت، معاون توسعه کارآفرینی وزارت کار، از اجرای طرح ملی طاها برای پیوند بنگاه های کوچک با صنایع بزرگ اطلاع داد



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار اتصال بنگاه های کوچک به بنگاه های بزرگ را یکی از اولویت های کلان در حوزه اشتغال و توسعه کسب و کار مطرح کرد.
مالک حسینی در برنامه سکه بامداد رادیو اقتصاد ضمن اشاره به استفاده از تجارب دیگر کشورها در ضریب دهی به خط تولید بدون کارخانه و بدون ثبت برند اظهار داشت: این نگاه سال هاست که در جهان جواب داده و ما نیز اتصال بنگاه های کوچک به صنایع بزرگ را شروع کرده ایم.
وی اضافه کرد: در صورتیکه تحولات اقتصادی سالهای اخیر چالش های فراوانی را برای بازار کار ایران بهمراه داشته، توجه به بنگاه های کوچک و متوسط بار دیگر در مرکز سیاستهای توسعه ای کشور قرار گرفته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار تصریح کرد: این اتصال می تواند در حوزه تامین مالی، آموزش و یا بازار فروش رخ دهد.
حسینی عنوان کرد: دولت نباید دخالتی در این مساله داشته باشد و باید در جای درست تسهیل گری قرار بگیرد.
وی ضمن اشاره به شروع این طرح از سال قبل و تصویب آن در شورای عالی اشتغال، اظهار داشت: مهم ترین مزیت اجرای طرح، کاهش هرزرفت منابع عمومی است که اگر برای توسعه کسب و کار و اشتغال اختصاص پیداکند به بالاترین بهره وری می رسد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ضمن اشاره به صنعت پوشاک که بعنوان صنعت پیشران معرفی شده بیان نمود: در سه سال قبل ۱۷۰ هزار فقره تسهیلات به بنگاه های خرد و کوچک و کنشگران حوزه پوشاک تعلق گرفته است و در حوزه اشتغال با تامین مالی بنگاه های خرد بیشتر از ۳۰۰ هزار نفر وارد این کسب و کار شده اند.
حسینی اظهار داشت: این بنگاه های خرد، کوچک و متوسط پوشاک، با چالش هایی جدی نظیر اتصال به بازار، دسترسی به منابع مالی، آموزش و استانداردسازی روبه رو هستند.
وی با اعلان اینکه هم افزایی میان بنگاه های کوچک و بزرگ می تواند بهره وری اقتصادی را افزایش داده و هزینه های تولید را کم کند، اشاره کرد: بنگاه های کوچک در تولید توانمند هستند اما چون تامین مالی در زمان مناسب ندارند و مواد اولیه را گران تهیه کرده اند، بخشی از سودشان را از دست می دهند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار با اعلان اینکه وجود واسطه ها مانع از رشد بنگاه های خرد می شود عنوان کرد: بنگاه های خرد و کوچک برای رسیدن به بازار باید واسطه هایی را پشت سر بگذارند که در این صورت سود کمی دارند و برخی وادار به خروج از بازار می شوند.
حسینی یاداورشد: تامین مالی، دسترسی به منابع، آموزش و برندینگ راهبردی مؤثر برای پایداری اشتغال است که ما برای اتصال این دو حلقه آنرا پیگیری می نماییم.
وی ضمن اشاره به شروع مرحله اجرایی این طرح با صنعت پوشاک اضافه کرد: بنگاه های کوچک بیشتر با حضور زنان سرپرست خانوار و در مناطق کم برخوردار شکل می گیرد و از طرفی پوشاک موضوع تخصصی وزارت صمت است و ما با نگاه توسعه ای به این بنگاه ها با هدف افزایش درآمد این طرح را در راه اجرا قرارداده ایم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ضمن اشاره به لزوم مداخله حداقلی دولت در این طرح اظهار داشت: وظیفه ما ایجاد فرصت دسترسی بنگاه های کوچک به بازارهای پایدار، فراهم شدن تکنولوژی روز و سرمایه است.
حسینی با بیان مثالی از تولید انجیر سیاه در پل دختر اضافه کرد: ظرفیتهای بی نظیر این شهرستان در تولید انجیر سیاه، مورد غفلت واقع شده و این محصول استراتژیک بازهم به شکل خام و بدون فرآوری از استان خارج می شود، و کشاورزان چشم انتظار گسترش زیرساخت های صنایع تبدیلی در این عرصه هستند.
وی اضافه کرد: ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و سرمایه گذاری برای بنگاه های کوچک به صرفه تر از طریق اندازی و راه اندازی یک بنگاه از ابتداست. اما این طرح و اتصال زنجیره ای می تواند پیوند مناسبی میان این دو برقرار کرده بنگاه های بزرگ نیز می توانند از انعطاف پذیری، نوآوری و هزینه های پایین تر این واحدها بهره مند شوند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار در انتها اشاره کرد: طرح جدید وزارت کار (طرح ملی طاها) با رویکرد برنامه محوری و نظارت شورای عالی اشتغال، به دنبال پوشش این شکاف و هم افزایی میان دو بخش است.


حرف آخر اینکه حسینی عنوان کرد: دولت نباید دخالتی در این مسئله داشته باشد و باید در جای درست تسهیل گری قرار بگیرد. حسینی با بیان مثالی از تولید انجیر سیاه در پل دختر افزود: ظرفیت های بی نظیر این شهرستان در تولید انجیر سیاه، مورد غفلت واقع شده و این محصول راهبردی بازهم بشکل خام و بدون فرآوری از استان خارج می شود، و کشاورزان چشم انتظار گسترش زیرساخت های صنایع تبدیلی در این حوزه هستند. وی افزود: ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و سرمایه گذاری برای بنگاه های کوچک به صرفه تر از راه اندازی و راه اندازی یک بنگاه از ابتداست.



منبع:

1404/08/16
14:28:09
5.0 / 5
7
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , اشتغال , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب کاروخدمت
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

كاروخدمت

خدمت در محل شما ؛ کار و خدمت، همراه شما در مسیر یافتن بهترین خدمات در شهر است

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید