نایب رییس انبوه سازان تهران:

بعید می دانم مسكن امسال رونق بگیرد

بعید می دانم مسكن امسال رونق بگیرد كاروخدمت: نایب رییس انجمن انبوه سازان تهران معتقد است: با عنایت به محدودیت سیستم بانكی در پرداخت وام و نبود منابع دولتی برای پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات مسكن، افزایش معاملات امسال بعید به نظر می رسد.


ایرج رهبر در گفت وگو با ایسنا اظهار نمود: به نظر من خیلی نمی توان تغییر و تحولی را در بازار مسكن نسبت به گذشته انتظار داشت؛ زیرا زمینه رونق مسكن فراهم نیست. هرچقدر هم كه سود تسهیلات را كم كنند باید مابه التفاوت یارانه پرداخت شود. اگر این كار صورت نگیرد بانك هم می گوید تسهیلات نمی دهم.
وی درباره میزان اثرگذاری تسهیلات مسكن یكم (خانه اولی ها) بر بازار مسكن اظهار داشت: اوایل كه این طرح در سال ۱۳۹۴ ارائه شد بانك مركزی اعلام نمود اعتباری كه برای این طرح در نظر گرفته سالیانه ۸۲ هزار فقره بیشتر نیست. هرچقدر هم كه تعداد ثبت نام ها بالا باشد، تسهیلات پرداختی در همین محدوده خواهد بود. بنابراین این صندوق باید از راهكارهایی تقویت شود. به تازگی اعلام شده كه صندوق توسعه ملی مقرر است به بانك مسكن اعتبار بدهد كه اقدام مناسبی است.
این كارشناس بازار مسكن تصریح كرد: از نیمه دوم سال ۱۳۹۶ شاهد افزایش معاملات مسكن بودیم اما روند رشد به تدریج كاهش پیدا كرد تا این كه در فروردین ماه شاهد رشد منفی بازار مسكن شهر تهران بودیم. یكی از دلایل این اتفاق افزایش سود بانكی از ۱۵ به ۲۰ درصد بود. زمانی هم كه سود بانكی در شهریورماه به ۱۵ درصد رسیده بود، سرمایه ها از بانك بیرون آمدند اما به سمت بازار مسكن نیامدند بلكه به سمت ارز و طلا رفتند كه كه سود بیشتری دارد. همین مبحث سبب افزایش قیمت ارز شد.
رهبر ادامه داد: در ادامه سخت گیری هایی در بازار ارز صورت گرفت و به اعتقاد من سرمایه ها به سمت ساختمان های گران قیمت رفتند. ازاین رو مشخص می گردد بازار مسكن، بازاری سرمایه ای است؛ زیرا تحركاتی كه مشاهده می نماییم خصوصیات بازار سرمایه ای را دارد. افزایش ۴۱ درصدی قیمت در منطقه ۵ گواه این مساله است.
نایب رییس انجمن انبوه سازان تهران با بیان این كه راه حل خروج مسكن از ركود، تقویت بازار مسكن مصرفی است، خاطرنشان كرد: هدف سیاست های دولت این است كه تسهیلات با سود پایین به گروههای متوسط و پایین پرداخت كند كه راه حل درستی است ولی مشكل این است كه مدام در حال آزمون و خطا هستیم. دولت تلاش می كند سرمایه ها را تقویت كند اما موفقیت چندانی به دست نمی آورد. این كه رشد معاملات داشتیم و بعد دوباره توقف به وجود آمد نشان داده است در سیاست گذاری باید تجدیدنظر نماییم.
رهبر تصریح كرد: مساله دیگر به اقتصاد كلان برمی گردد. اگر نتوانیم وضعیت معیشت اقشار متوسط و پایین را تقویت نماییم قدرت خرید مردم بالا نمی رود. سال قبل رشد معاملات در بعضی مناطق خویش را نشان داد و دوباره به حالت قبل برگشت. اتنظار هم می رفت كه اتفاق بیفتد؛ زیرا اگر طرح، پشتوانه نداشته باشد دوام نمی آورد. یعنی اگر تحولی برای افزایش قدرت خرید مردم پیش نیاید معلوم است كه خرید و فروش ها مصرفی نیست و اگر از بازارهای موازی تاثیر بگیرد دچار توقف می گردد.
وی، توجه به تولید مسكن را ضروری دانست و اظهار داشت: اگر به دنبال تولید مسكن ارزان قیمت هستیم باید هزینه ها را پایین بیاوریم. این مستلزم آن است كه قانون ساماندهی مصوب سال ۱۳۸۷ را اجرا نماییم. مثلا از زمین های ارزان قیمت، زمین های دولتی و تسهیلات ارزان قیمت استفاده نماییم.
به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، در ادامه روند كاهش نرخ سود تسهیلات مسكن یكم، سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ شورای پول و اعتبار، نرخ سود وام خانه اولی ها در بافت فرسوده را به ۶ و در سایر مناطق به ۸ درصد رساند. قبلا این رقم به ترتیب ۸ و ۹.۵ درصد بود. این نرخ هم اكنون پایین ترین رقم سود تسهیلات در سیستم بانكی است.



1397/02/10
15:07:49
5.0 / 5
2373
تگهای خبر: تولید , خرید , مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید