نگاهی به وضعیت بازار مسكن در 27 ماه گذشته

نگاهی به وضعیت بازار مسكن در 27 ماه گذشته كاروخدمت: آمار گویای آن می باشد كه از شروع سال 1396 تا كنون در نیمه اول، سه بار و در نیمه دوم این سال ها یك دفعه شاهد ایجاد التهاب قیمت ماهانه در بازار مسكن بوده ایم و شروع هر سال با آرامش نسبی قیمت همراه بوده است.


به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، بررسی وضعیت بازار مسكن شهر تهران در ۲۷ ماه گذشته نشان داده است كه در ماه های اردیبهشت، خرداد، شهریور و اسفند بالاترین تورم ماهانه مسكن اتفاق افتاده و در ماه فروردین ثبات نسبی قیمت بر بازار حاكم بوده است. شهریورماه ۱۳۹۷ هیجان بازار مسكن پایتخت با ۹.۷ درصد افزایش ماهانه قیمت به نقطه اوج خود در سال قبل رسید و بعد از آن تا بهمن ماه با میانگین ۴.۳ درصد به تدریج فروكش كرده است. سپس در اسفندماه با عنایت به افزایش حجم خرید و فروش ناشی از انتظارات تورمی، رشد ماهانه قیمت به رقم ۸.۸ درصد رسیده است.
امسال نیز تا كنون ماه اردیبهشت با ۱۲.۵ درصد رشد ماهانه، بالاترین میزان افزایش قیمت را به خود اختصاص داده و البته دومین ماه از سال جاری، ركورد بالاترین میزان افزایش ماهیانه قیمت از شروع سال ۱۳۹۶ تا كنون را به خود مختص كرده است. در خردادماه قیمت مسكن شهر تهران رقم بی سابقه ۱۳.۳ میلیون تومان در هر متر مربع را لمس كرد كه تورم ۴.۹ درصد ماهانه و ۱۰۴ درصد سالانه را نشان داده است.
هرچند عمده كارشناسان معتقدند كه بازار مسكن در حال نزدیك شدن به نقطه اشباع قیمتی است، اگر روال دو سال قبل ادامه پیدا كند، امكان دارد در شهریورماه با افزایش نسبی قیمت مواجه شویم و در نیمه دوم سال به ثبات نسبی قیمت برسیم.
منحنی تورم ملكی در پایتخت نشان داده است كه اوضاع قیمت ماه های فروردین معمولاً آرام بوده است. فروردین ۱۳۹۶ قیمت مسكن شهر تهران در مقایسه با ماه پیش از آن ۴.۳ درصد كم شد. فروردین ۱۳۹۷ نیز میانگین قیمت ماهانه ۲ درصد افت كرد. فروردین ۱۳۹۸ هم با وجود قرار گرفتن در بازه تورم سه ماهه، میانگین افزایش قیمت مسكن شهر تهران نسبت به ماه پیش از آن تنها افزایش ۲.۱ درصد را نشان داد.
بازار مسكن در فاز بالانس قیمت
از شروع سال جاری بازار مسكن شهر تهران با سنگین تر شدن وزن تورم در مناطق جنوبی در راه تعادل قیمتی قرار گرفت؛ نشانه هایی نیز از رشد منفی قیمتی در دو منطقه بروز كرده است.
تحولات بازار مسكن پایتخت نشان داده است بعد از ایجاد فضای هیجانی در نیمه شمالی شهر تهران كه در سال قبل اتفاق افتاد، از اواخر سال ۱۳۹۷ افزایش قیمت به مناطق جنوبی تغییر مسیر داد. در سال قبل معمولاً در هر ماه مناطق ۵ و ۱ به ترتیب بالاترین افزایش قیمت مسكن شهر تهران را به خود اختصاص می دادند. در هفت ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ منطقه ۵ پیشتاز تورم ملكی بود، تا این كه از آبان ماه برای نخستین بار این رتبه به منطقه ۹ رسید و در ادامه به تدریج از سرعت افزایش قیمت در مناطق شمالی كاسته و به رشد مناطق جنوبی اضافه گردید.
در خردادماه امسال نیز منطقه ۱۰ با ۱۳۴ درصد افزایش نقطه به نقطه قیمت مسكن، ركورددار بالاترین میزان رشد سالانه بود و منطقه ۱ با ۸۹ درصد كمترین افزایش را به ثبت رساند. الان میانگین قیمت در منطقه ۱۰ به ۹ میلیون و ۴۲۱ هزار تومان رسیده است. خردادماه سال قبل این رقم ۴ میلیون و ۲۳ هزار تومان بود.
در شرایطی كه در خردادماه ۱۳۹۸ میانگین افزایش قیمت آپارتمان در تهران ۱۰۴ درصد به ثبت رسیده، این نرخ در مناطق ۱۰ تا ۲۰ به ترتیب ۱۳۴، ۱۲۹، ۱۰۴، ۱۱۴، ۱۰۰، ۱۰۳، ۱۰۲، ۱۰۰، ۱۰۸، ۱۰۵ و ۱۱۰ درصد افزایش را نشان داد. با این وجود در دو منطقه ۱۴ و ۱۵ تورم ماهانه، منفی شد. در منطقه ۴ نیز تنها ۰.۷ درصد افزایش قیمت ماهانه را شاهد بودیم كه می تواند پیش نشانه ای از ورود تدریجی بازار مسكن به فاز ركود تلقی شود.




منبع:

1398/04/14
17:15:23
5.0 / 5
2613
تگهای خبر: آمار , خرید , فروش , مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید