سقف تسهیلات مشاغل خانگی بیشتر شد

سقف تسهیلات مشاغل خانگی بیشتر شد به گزارش كاروخدمت رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت مشاغل خانگی از عرضه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات مشاغل خانگی اطلاع داد و اظهار داشت: طی سالهای ۹۵ تا ۹۷ بیشتر از ۱۶۵ هزار نفر در حوزه مشاغل خانگی مشغول كار شده اند.



به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، مهناز امامدادی اظهار داشت: پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به شاغلان دستگاه های دولتی ممنوع می باشد ولی بازنشستگان از این قاعده مستثنی هستند و می توانند با رعایت مقررات از تسهیلات مشاغل خانگی را دریافت نمایند.

وی افزود: برپایه اطلاعات سامانه كارا، از بهمن ۱۳۹۶ تا تیر ۱۳۹۸ حدوداً به ۱۷ درصد طرح های مشاغل خانگی تسهیلات پرداخت شده كه پنج درصد تسهیلات پرداخت شده در حوزه اشتغال روستایی و عشایری مربوط به مشاغل خانگی است.

امامدادی تصریح كرد: هم اكنون طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی در ۹ استان آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، كردستان، كرمانشاه و لرستان به اجرا درآمده و ۳۲ نشان تجاری و ۵۸۱۴ شغل به وجود آمده است.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی در ادامه به عرضه گزارش ۹ ماهه از اجرای طرح مشاغل خانگی پرداخت و اظهار داشت: بر مبنای عملكرد ۹ ماهه ستاد، ۳۵ هزار نفر از متقاضیان مورد ارزیابی اولیه قرار گرفتند و ۲۰ هزار نفر بعد از توانمندسازی به بازار عرضه شدند.
امامدادی اظهار داشت: در مرحله بعد برای ۱۹ هزار نفر كار مشاوره و هدایت و برای ۱۱ هزار نفر اتصال به بازار فراهم شده است؛ همینطور ۱۰ شبكه و ۳۲ برند بوجود آمده و ۴۲۶ نفر پیشران فعال و ۵۸۱۴ نفر شغل به وجود آمده است.
وی محصولات غذایی و آشامیدنی را دارای جایگاه مهمی در مشاغل خانگی دانست و اظهار داشت: با وجود مكاتبات زیادی كه با وزارت بهداشت صورت گرفته است رشته های پیشنهادی غذایی جهت راه اندازی مشاغل خانگی از جانب این وزارت بهداشت مشخص و تعیین تكلیف نشده است بنابراین انتظار داریم كه وزارت بهداشت ظرف مهلت یك ماه نسبت به عرضه رشته های پیشنهادی مشاغل خانگی در حوزه محصولات غذایی اقدام لازم را صورت دهد.
به گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی، وزارت بهداشت مكلف است دستورالعمل مواد غذایی و آشامیدنی متناسب با مشاغل خانگی را تهیه و در جلسه بعدی ستاد عرضه كند.
امامدادی درعین حال پرداخت تسهیلات به شاغلان دستگاه های دولتی را ممنوع اعلام نمود و اظهار داشت: یكی از موانع پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان بیكار، اعطای تسهیلات اشتغال خانگی بوده و متاسفانه برخی از دستگاه های اجرایی در حالیكه قانون تكلیفی برای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به شاغلان دولتی ندارد اما به دنبال گرفتن تسهیلات مذكور هستند در صورتیكه اولویت طرح با بیكاران است.
به گفته وی ۱۳ هزار نفر از مشاغل ایجاد مورد بازرسی قرار گرفته و ۴۰۰ نمایگشاه در سطح كشور برای عرضه محصولات تولیدی تشكیل شده است.
در ادامه این نشست، محمد صادق بیجندی معاون رئیس جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان، بازتاب عملكرد وزارت كار و ستاد مشاغل خانگی در سایر وزارتخانه ها را حایز اهمیت دانست و اظهار داشت: نقش وزارت كار در بین دستگاهها بعنوان نقشی سیاستگذار، تسهیلگر و هدایتگر پذیرفته شده و جهاددانشگاهی پیاده كننده سیاستهای وزارتخانه بوده است.
وی اضافه كرد: یكی از بحثهای مهم و جدی كه جای آن در كشور به شدت خالی بود، مبحث مشاغل خانگی است و ما سعی كردیم از زمان امضای تفاهم نامه همكاری در ابتدای برج اردیبهشت تا كنون زیرساختها را آماده و مكاتبات لازم را انجام دهیم و مزیتهای ۲۰ استان كشور را شناسایی و قطعی نماییم.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان اضافه كرد: در این طرح یك ریال وام و تسهیلات نگرفتیم و تنها از منابع صندوق كارآفرینی امید استفاده كردیم وطرح را پیش بردیم.
بیجندی اظهار داشت: هم اكنون بیشتر از سه میلیون زن سرپرست خانوار داریم كه با همكاری و حمایت معاونت زنان ریاست جمهوری توانستیم برای ۶۲۰۰ نفر از این زنان در حوزه مشاغل خانگی اشتغالزایی نماییم.
معاون رئیس جهاددانشگاهی تصریح كرد: طی مذاكره با شبكه ها و برندهای ملی در حال گرفتن اطلاعات زنان سرپرست خانوار هستیم و برای آنكه طرح به مشكل نخورد با همكاری كارفرما كه معاونت زنان ریاست جمهوری است و ناظر طرح كه وزارت كار است از راه كمیته امداد، بهزیستی و سازمان زندانها اطلاعات این دسته از زنان را در اختیار گرفته ایم كه بعد از غربالگری درصورتی كه تحت پوشش حمایتی نباشند برایشان اشتغال پایدار ایجاد نماییم.
وی متذكر شد: در اجرای طرح مشاغل خانگی ۹ استان كشور را مورد ارزیابی قرار داده و به شكل پایلوت طرح را در آنها اجرا كردیم. در این راستا با شهرداری تهران تفاهم نامه ای امضا كردیم كه در مرحله نهایی است و برای ۲۰۰۰ نفر ذیل مشاغل خانگی در استان تهران اشتغالزایی خواهیم كرد. همینطور با بنیاد تعاون ناجا، سازمان بهزیستی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مذاكره كرده ایم تا این طرح را در مجتمع های مسكونی آنها به شكل بومی اجرایی نماییم و همه در ذیل این الگو قرار دارند و امیدواریم این طرح را بعنوان یك طرح ملی برای تمام كشور به شكل فراگیر گسترش دهیم.
بیجندی در انتها ایجاد و گسترش مشاغل خرد و كوچك را باعث رونق تولید و اقتصاد كشور دانست و اظهار داشت: در طرح مشاغل خانگی به دنبال اتصال به بازار، شبكه سازی و برندسازی و عرضه محصولات به بازار فروش هستیم.
مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید هم در این جلسه از پرداخت ۱، ۵۰۰ میلیارد تومان منابع این صندوق برای مشاغل خانگی اطلاع داد و اظهار داشت: الان متوسط سرانه وام برای هر شغل خانگی ۲۰ میلیون تومان است و تابحال از راه وام مشاغل خانگی برای ۱۰ هزار نفر شغل بوجود آمده است.
وی اظهار داشت: سال قبل در حوزه اشتغال روستایی ۲۳ هزار و ۵۰۰ طرح مورد حمایت قرار گرفت و ۱، ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به طرح های اشتغال پرداخت گردید و در نهایت ۶۷ هزار فرصت شغلی روستایی و عشایری به تثبیت رسید.
نوراله زاده تصریح كرد: تسهیلات مشاغل خانگی به صورت مرتب از راه GPS مورد رصد قرار می گیرد تا انحرافی در طرح مشاهده نشود و این كار از راه دستگاه های GPS قابل ردیابی و رصد است.
مدیرعامل صندوق كارآفرینی امید با اشاره به ایجاد ۹۲ هزار شغل در حوزه مشاغل خانگی اظهار داشت: از این میزان تنها ۶ درصد مشاغل تعطیل شده یا به اجرا در نیامده اند.
وی اظهار داشت: سال قبل ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به بعضی از كسب و كارهای خانگی نظیر صنایع دستی و فرش اختصاص یافت كه از این محل ۱۰ هزار نفر شاغل شدند؛ امسال هم پرداخت تسهیلات به مشاغل خانگی روستایی نظیر بوم گردی ادامه دارد تا استقبال گردشگران از فضاهای بوم گردی بیشتر شود.



1398/04/27
10:49:44
5.0 / 5
2031
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید