رضا سلیقه روز یكشنبه در نشست خبری كه در سالن جلسات اداره كل بهزیستی استان قم برگزار شد با گرامیداشت هفته بهزیستی از 24 تا 31 تیرماه عنوان كرد: در سال گذشته 15 میلیارد تومان جهت
اشتغال مددجویان بهزیستی قم پرداخت شد.
مدیركل بهزیستی استان قم افزود: در سال جاری نیز تا ۲۰ میلیون تومان تسهیلات خود اشتغالی بدون بهره به افراد واجد شرایط در جهت كارآفرینی و
اشتغال پرداخت شده است.
وی در مورد معلولان تحت پوشش نیز خاطرنشان كرد: در استان قم 22 هزار معلول زندگی می كنند كه در این میان 2 هزار معلول از
خدمات این مراكز استفاده می نمایند.
سلیقه بیان كرد: در این راستا در مجموع ماهیانه حداقل یك میلیارد تومان یارانه نگهداری افراد معلول توسط سازمان بهزیستی پرداخت میشود.
وی گفت:دولت یازدهم در برنامه توسعه ششم به وضعیت معلولان و حمایت از این قشر نگاه ویژه ای داشته است تا جایی كه به زودی مددجوبان بهزیستی سه برابر مستمری دریافت می نمایند.
مدیركل بهزیستی استان قم ادامه داد: ۱۰ درصد جمعیت قم معلول و سالمند هستند كه در این ارتباط باید مناسب سازی جهت رفاه این قشر مورد تاكید باشد.
وی تصریح كرد:همچنین 43 مركز شبانه روزی جهت توانبخشی معلولان در استان قم فعال است و بیش از 270 مركز به ارائه
خدمات حمایتی و فرهنگی می پردازند.
سلیقه یادآور شد:در مدیریت شهری فضای مناسبی برای تردد معلولان در نظر گرفته نشده است اگر در ساخت و سازها و مدیریت شهری استانداردها رعایت شود و مناسب سازی انجام گیرد معلولان قادر به تردد راحت تری هستند.
وی عنوان كرد:به تازگی در ساختمان های عمومی مناسب سازی مورد توجه قرار گرفته است معلولانی كه در سطح شهر در تردد دچار مشكل می شوند با ارسال پیامك به سامانه معبر 3000012322 این مشكلات را انعكاس دهند.
مدیركل بهزیستی استان قم خاطرنشان كرد:با وجود اینكه معلولان محدودیت هایی دارند دارای قابلیت های بیشماری می باشند و هم اكنون 260 معلول استان در دانشگاه ها در حال تحصیل هستند.
وی بیان كرد: بیش از ۵۰ درصد معلولان تحت پوشش در استان بر اثر مشكلات ژنتیكی از معلولیت رنج میبرند و 50 درصد بر اثر سوانح دچار معلولیت می باشند و این نشان دهنده اهمیت پیشگیری در دوران بارداری است.
وی گفت: سازمان بهزیستی سازمانی فرهنگی، اجتماعی و حمایتی می باشد و در مسیر خدمت به مردم انجام افعالیت های فرهنگی و اجتماعی در اولویت قرار دارد و در كنار آن نیز اقدامات حمایتی دنبال می شود.
سلیقه عنوان كرد: یكی از محورهای مهم بهزیستی ارائه خدمت به افرادی است كه دچار بحرانهای روحی و مشكلات اجتماعی شدهاند.
وی اظهار داشت: بیش از ۱۵۰ سرفصل و فعالیت برای سازمان بهزیستی تعریف شده است و همه افراد در همه سنین را شامل می شود و حتی خدمت رسانی از جنین تا سالمندان را در دستور كار خود قرار داریم.
مدیركل بهزیستی استان قم در مورد مستمری مددجویان بیان كرد:این مستمری ۳ برابر شده و یارانه مددجویان نیز ۷۰ درصد افزایش پیدا كرده است.
سلیقه اظهار داشت:همچنین قبلا مبالغی كه به مددجویان پرداخت میشد از ۵۳ تا ۱۲۰ هزار تومان بود كه با رشد فعلی امسال از ۱۵۰ هزار تومان تا ۴۲۰ هزار تومان رسیده است.
وی خاطرنشان كرد: در این هفته آیین كلنگ زنی مجتمع ۱۹ واحدی خانوادههای بیش از دو معلول در روستای قبادبزن برگزار می شود.
مدیركل بهزیستی استان قم تصریح كرد: 2 هزار و 100 واحد مسكونی برای مددجویان بهزیستی قم در حال ساخت است كه بیش از یك هزار و 700 واحد نیز آماده و تحویل شده است و بقیه تا پایان امسال تحویل داده می شود.
وی در ادامه در مورد جمع آوری متكریان گفت:مردم در جهت ساماندهی معضل متدكیان به آن ها كمك مالی نكنند در این زمینه مهم ترین راهكار جمع آوری متكدیان، روش های فرهنگی است و باید از طرقی فرهنگی با این معضل روبرو شد.
سلیقه در بخش دیگری خاطرنشان كرد:سازمان بهزیستی در برنامه ششم توسعه متولی كاهش آسیبهای اجتماعی معرفی شده است.
وی عنوان كرد:با توجه به اینكه طلاق یكی از آسیب های جدی است در تلاشیم تا پایان برنامه ششم ۲۰ درصد كاهش طلاق را رقم بزنیم.
مدیركل بهزیستی استان قم با اشاره به برنامه های هفته بهزیستی نیز تصریح كرد:روز سهشنبه بیست و هفتم تیرماه افتتاحیه نمایشگاه صنایع دستی مددجویان در مسجد مقدس جمكران انجام می گیرد كه این نمایشگاه تا روز جمعه دایر است.
وی بیان كرد: 11 پایگاه سلامت اجتماعی در مناطق حاشیه ای و آسیب پذیر قم فعال است و شناسنامه اجتماعی با توجه به سرشماری از وضعیت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آسیب ها، برای هر منطقه صادر شد.
سلیقه یادآور شد:در جهت جلوگیری از تحویل كودكان طلاق در روند ملاقات در كلانتری ها، محل ملاقات طفل مشترك به زودی افتتاح می شود.
وی در خصوص اورژانس اجتماعی 123 گفت:این بخش نیز آماده خدماتی از جمله ارائه مشاوره به خانواده ها و رسیدگی به وضعیت آنان در موضوع های مختلف همسرآزاری، كودك آزاری، اعتیاد، طلاق و سایر رفتارها می باشد.
مدیركل بهزیستی استان قم تصریح كرد:در سال 95 تعداد 290 كودك كار توسط مركز نگهداری ساماندهی و برای ادامه تحصیل و
خدمات آموزشی به اداره كل آموزش و پرورش معرفی شدند.
وی در مورد مهدهای كودك نیز عنوان كرد:ایجاد فضاهایی كه با نگاه درآمد باشد و مجوزی نداشته باشند مشكلاتی را ایجاد می كنند كه در این زمینه گزارش هایی را به مقامات استانی و قضائی ارائه كرده ایم.
سلیقه تصریح كرد:مهدها باید استانداردهای لازم را داشته و افراد مربی نیز در جهاد دانشگاهی دوره ها را گذرانده باشند.
وی گفت: :تعداد كودكان طلاق و علت طلاق را احصاء كردیم كه در این باره در 20 هزار مورد بررسی شد كه در بررسی ها متوجه شدیم 80 درصد از افراد شاغل دارای درامد و شغل هستند علت اصلی طلاق فقدان مهارت های لازم است.
مدیركل بهزیستی استان قم ادامه داد:همچنین 50 درصد از طلاق ها در چهار سال اول زندگی روی می دهد افرادی كه بدون مشاوره ازدواج می كنند و مهارت های لازم را ندارند زندگی آن ها به طلاق منتهی می شود.
وی تاكید كرد:طبق این تحقیق زنان شاغل كمتر از دیگران دچار طلاق می شوند به طور كلی اگر بخواهیم
آمار طلاق را پایین بیاوریم باید بر ازدواج نظارت شود.
سلیقه در مورد كودك آزاری و مراقبت از فرزندان بیان كرد:والدین در فرزند پروری شرایطی را برای آموزش به فرزندان یاد می گیرند تا از آسیب ها جلوگیری نمایند.
وی خاطرنشان كرد: از طرفی پكیج هایی برای آموزش ارائه می شود تا كودكان یاد بگیرند چگونه از خود دفاع كنند و در محیط های خطرناك و آسیب زا حاضر نشوند.
.وی بیان كرد:این آموزش ها باید به زبان كودكانه ارائه شود تا در قالب پكیج ها بتوانند آگاهی های لازم را به دست بیاورند امید است با كنترل این آسیب ها دیگر شاهد این دست اتفاقات نباشیم.