تاخیر دو ساله دستگاه های اجرایی در ارائه برنامه بهره وری

تاخیر دو ساله دستگاه های اجرایی در ارائه برنامه بهره وری به گزارش كاروخدمت رئیس سازمان ملی بهره وری اظهار داشت: قرار بود دستگاه ها ۶ ماه بعد از ابلاغ برنامه ششم توسعه برنامه های بهره وری خویش را ارائه كنند، اما در انتها سال سوم برنامه توسعه هنوز این اقدام، انجام نشده است.


«فاطمه پهلوانی» امروز (سه شنبه) در اولین همایش متولیان بهره وری در استان ها در مركز همایش های سازمان مدیریت صنعتی اضافه كرد: استان ها سلول های حیاتی اجرای برنامه های ملی هستند و نقش كلیدی در اجرای آن دارند.
وی افزود: برنامه های كلانی كه در كشور تدوین و به دستگاه ها ابلاغ می شود، در واقع برنامه های بالا به پایین هستند و از آغاز امر باید نظرات بخش های مختلف دریافت شود.
رییس سازمان ملی بهره وری تصریح كرد: در برنامه ششم توسعه دستگاه های اجرایی مكلف بودند برنامه های بهره وری را ظرف ۶ ماه اعلام كنند كه تا كنون میسر نشده است و سازمان بهره وری كوشیده علل این مورد را صدمه شناسی كند تا به اهداف پیشبینی شده برسیم.
وی تصریح كرد: در صدمه شناسی ها همواره باید نگاه بومی و برش استانی مدنظر قرار گیرد و بنا داریم به صورت مستقیم با مدیریت استان ها ارتباط برقرار و الگوی كمیته بهره وری استان و دستورالعمل را ارائه نماییم و هم اكنون در مرحله رایزنی با استان ها هستیم.
پهلوانی همسویی دستگاه ها در سطح استانی و بازخورد ملی، برقراری ارتباط سازنده و مستمر استان ها با سازمان ملی بهره وری و تشكیل شبكه ملی بهره وری را همچون اهداف اولین همایش متولیان بهره وری بیان كرد.
مردانی معاون پایش و پژوهش سازمان ملی بهره وری هم در ادامه اظهار داشت: بهره وری به معنای كارایی و اثربخشی است و سرمایه گذاری منجر به ایجاد ظرفیت نمی گردد و اقتصاد كشور قادر به ایجاد سرمایه نیست.
به گفته وی اقتصاد كشور در سال ۹۸ در آستانه استهلاك سرمایه است و بهره وری نیروی كار نزولی است.
مردانی اظهار داشت: تجربه جهانی می گوید كه كشورهایی موفق هستند و توسعه اقتصادی زمانی امكان پذیر شده كه بهره وری ارتقا یافته و توان تولید آن كشور تقویت شده است.
وی تصریح كرد: سیاست نهایی سازمان ملی بهره وری، توسعه بهره وری است و امیدواریم استان ها و مدیریت و برنامه ریزی مراكز به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.
رییس مركز اسناد سازمان برنامه و بودجه هم در این مراسم اظهار داشت: با مدیریت سنتی نمی توان جامعه صنعتی را اداره كرد.
«مهدی پازوكی» افزود: پنج برنامه توسعه قبل از پیروزی انقلاب و ۶ برنامه بعد از انقلاب تدوین شده است و برنامه چهارم قبل از انقلاب و برنامه سوم توسعه بعد از انقلاب بهترین برنامه های تدوین شده در كشور بوده اند.
پازوكی توضیح داد: در برنامه چهارم قبل از انقلاب از راه نیروی تصمیم ساز كه از فارغ التحصیلان برتر دانشگاه ها بودند، توانستند نرخ رشد اقتصادی را دو برابر افزایش دادند و در برنامه سوم توسعه بعد از انقلاب هم رشد اقتصادی ۵.۴ درصد بوده است و بعد از آن برنامه چهارم توسعه هم بهترین برنامه بر روی كاغذ بود.
وی تصریح كرد: با اقتصاد بسته، رشد اقتصادی میسر نمی گردد و ضروریست كه با جهان در چارچوب ارزش های نظام تعامل داشته باشیم و بازارهای منطقه را مدنظر قرار دهیم.
این كارشناس اقتصادی خاطرنشان كرد: پایه تحولات توسعه و بهره وری، تكنولوژی است و اگر می خواهیم رشد اقتصادی مطلوبی داشته باشیم باید كسب و كارها فضای مناسب داشته باشند و لازمه آن سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.
وی تصریح كرد: برنامه های توسعه ای كه در كشور تدوین می شود باید راهبردی بوده و متضاد با هم نباشند و علاوه بر آن پتانسیل كشور هم مدنظر قرار گیرد.
این كارشناس خاطرنشان كرد: باید جهانی فكر نماییم و ملی و منطقه ای عمل نماییم و این برنامه ها از حالت جامع به برنامه های هسته ای تبدیل گردد و تصدی گری دولت كاهش پیدا كند و برخورد علمی با مشكلات اقتصادی داشته باشیم.


1398/11/01
17:25:57
5.0 / 5
2613
تگهای خبر: اقتصاد , توسعه , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید