گزارش كاروخدمت
وضعیت اشتغال و سرمایه در تعاونی ها
به گزارش كاروخدمت ۹۴ و ۱۹۳ تعاونی در كشور فعال می باشند كه توانسته اند در مجموع برای یك میلیون و ۷۷۱ هزار و ۷۳۳ نفر اشتغالزایی كنند؛ بیشترین سهم اشتغالزایی هم مربوط به حوزه مسكن می شود.
به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، بعد از انحلال وزارت تعاون و تشکیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توجه به بخش تعاون به حداقل ممکن رسید با وجود اینکه هیچ یک از کارشناسان و فعالان اقتصادی با احیا باردیگر وزارت تعاون موافق نیستند، اما باید معاونت تعاون را در این وزارت خانه تقویت کرد چونکه نه تنها «اقتصاد تعاونی» بعنوان اقتصاد مبتنی بر مشارکت مردمی، پس از بخش دولتی بعنوان دومین رکن اقتصاد کشور و قبل از بخش خصوصی معرفی شده بلکه بر مبنای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون برنامه ششم توسعه، سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور باید به ۲۵ درصد برسد. این در حالیست که محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمان عرضه برنامه های پیشنهادی تصدی این وزارتخانه، سهم تعاون در اقتصاد ملی را حداکثر ۵ درصد اعلام نمود.
از سویی دیگر، با توجه به این که طی سال های اخیر اعداد و ارقام گوناگونی از «سهم تعاون در اقتصاد ملی» در خصوص سهم ۶ درصدی، ۷ درصدی و حتی ۸ درصدی از جانب فعالان و مسؤلان مطرح گردیده است، نشان میدهد که این بخش با خلاء یک نظام آماری شفاف و دقیق هم مواجه می باشد به شکلی که انگار برای کسی چندان اهمیت ندارد که سهم دقیق این بخش چه میزان است.
مساله دیگر مربوط به سهم بخش تعاون در واگذاری هاست؛ مطابق با فرایندی که برای واگذاری های شرکت های دولتی هدفگذاری شده، باید تا ۳۰ درصد از منابع حاصل از فروش شرکت های دولتی به بخش تعاون اختصاص پیدا کند اما طبق گفته متولیان بخش تعاون کشور، یک ریال از این منابع به تعاونی ها نرسیده است.
همچنین مبحث دیگری که نمی توان نادیده گرفت، مسئله تاثیر بخش تعاون در اشتغال است، چونکه به قول بهمن عبدالهی رئیس اتاق تعاون ایران هزینه ایجاد هر شغل در بخش تعاون در حالی نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان برآورد می شود که این رقم در سایر بخش ها در سطح ملی حدود یک میلیارد تومان تومان است.
جزئیات وضعیت اشتغال و سرمایه در تعاونی ها
به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، بررسی وضعیت تعاونی های کشور نشان میدهد که تابحال ۹۴ و ۱۹۳ تعاونی در کشور ثبت شده است که شامل تعاونی های اعتبار، تأمین نیاز مصرف کنندگان، تأمین نیاز تولیدکنندگان، تأمین نیاز صنفی، تولیدی توزیعی، حمل و نقل، خدمات، سهام عدالت، صنعتی، عمرانی، فرش دستبافت، مسکن، معدنی و کشاورزی می شود.
بخش های خدمات و کشاورزی به ترتیب با ۲۶ هزار و ۴۰۶ و ۲۲ هزار و ۹۸۶ واحد بیشترین و بخش های سهام عدالت و اعتبار هم با ۲۴۱ و ۶۹۴ تعاونی، کمترین واحد را دارند.
بیشترین اشتغالزایی مربوط به بخش مسکن با ۳۶۴ هزار و ۸۵۷ شاغل می شود که طبق گفته عبدالهی ۱۸ درصد از ساخت و ساز کشور در این بخش انجام می شود. البته باید در حوزه مسکن تعاونی های عمرانی را هم در نظر گرفت که به این ترتیب، در کشور ۱۶۶۹ تعاونی عمرانی داریم که ۴۴ هزار و ۴۷۵ نفر در این تعاونی ها مشغول به کار هستند.
رتبه بعدی مربوط به اشتغالزایی برای حوزه خدمات است که با ۲۶ هزار و ۴۰۶ تعاونی در سرتاسر کشور توانسته است، ۳۴۶ هزار و ۷۴۴ نفر را مشغول به کار کند.
همچنین بخش کشاورزی با ۲۲ هزار و ۹۸۶ تعاونی، زمینه اشتغال ۲۳۹ هزار و ۴۶۰ نفر را فراهم نموده است که در حوزه های پسته، زعفران و شیلات بسیار فعال می باشند و آنگونه که رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران می گوید بیشتر از ۷۵ درصد تولیدات کشاورزی در اختیار تعاون است.
جزئیات وضعیت اشتغال و سرمایه ۹۴ هزار و ۱۹۳ تعاونی به شرح جدول زیر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب