رییس سازمان غذا و دارو اعلام كرد

سنگ اندازی مافیا برای مسئولان سلامت

سنگ اندازی مافیا برای مسئولان سلامت به گزارش کاروخدمت رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح اقدامات انجام شده در جهت تولید داخلی داروهای مورد مصرف در درمان کرونا و همینطور تولید واکسن ایرانی کرونا، در عین حال به سنگ اندازی و مانع تراشی های ˮمافیاˮ برای دست اندرکاران سلامت اشاره نمود و اظهار داشت: به هر حال وقتی جلوی واردات کالاهای مشابه تولید داخل را می گیریم، به منافع عده ای برمی خورد و این افراد اقدامات جدی ضد ما، وزارت بهداشت و شخص وزیر آغاز کرده و با صرف هزینه، اخبار کذب را منتشر می کنند.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا شانه ساز در نشست خبری وزارت بهداشت که بصورت ویدیو کنفرانسی برگزار شد، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو مسئولیت پشتیبانی از تولید داخل و مدیریت ارز مورد نیاز در کشور را برعهده دارد. بطوریکه طی برنامه ریزی هایی که انجام شد، برنامه ریزی در جهت پشتیبانی از تولید داخلی بوده است. سازمان غذا و دارو متولی تامین اقلام سلامت محور بوده و وظیفه ما دسترسی سهل مردم به کالاهای سلامت محور و در عین حال مسئولیت پشتیبانی از تولید داخل و مدیریت ارز مورد نیاز در کشور را هم برعهده دارد. در سال ۹۷ برنامه ریزی در جهت پشتیبانی از تولید داخلی در قالب تشکیل قرارگاهی که مقابله با تحریم های ظالمانه را سرلوحه خود قرار داده بود، در دستور کار قرار گرفت. ما حصل اقدامات این بود که ارزبری ما در مجموع ارز نیمایی و بانکی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۷ از ۴.۲ میلیارد به ۲.۸ میلیارد کاهش پیدا کرد که عدد بسیار بزرگ و قابل توجهی است و اگر ارزبری ۵۶۰ میلیون دلاری کرونا و اقلام در رابطه با آن در سال ۱۳۹۹ نبود، رکورد بی سابقه ای به جا می ماند.
از تولید داخل حمایت کردیم۳۰ درصد ارزبری کاهش یافتشانه ساز افزود: ما بازار واردات کالاهای مشابه داخل را کوچک و از تولید داخل حمایت کردیم تا جایی که امکان داشت و فضا را برای تولید داخلی باز کردیم، اشتغالزایی بوجود آمد. ۳۰ درصد ارزبری واردات را کاهش و در مقابل ۱۰ درصد ارزبری تولید داخل را در سه حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک افزایش دادیم و این در امتداد سیاست پشتیبانی از تولید داخل بود. حدود ۲۱ درصد بازار واردکنندگان ما کوچک شد. این اقدامات نشان دهنده عزم جدی وزارت بهداشت در پشتیبانی از تولید داخلی بود.
جلوی امضاهای طلایی گرفته شدسنگ اندازی "مافیا" برای دست اندرکاران سلامترئیس سازمان غذا و دارو افزود: ماحصل این اقدامات برخورد با تخلفات و امضاهای طلایی بود. با این وجود در قالب آنچه که مردم بعنوان مافیا می شناسند، مخالفت های جدی را در این سال ها و به ویژه در روزهای پایانی کار دولت برای دست اندرکاران سیستم سلامت ایجاد کردند. در عین حال ما از اسفند ۹۸ با یک پدیده بی سابقه بین المللی و بی سابقه به نام کرونا برخورد کردیم. این که چه شد که تولید ماسک از ۱۵۰ هزار در روز ظرف کمتر از دو ماه به ۴۰ تا ۴۵ میلیون در روز ارتقا پیدا کرد و تامین ونتیلاتور، اکسیژن ساز و داروهای مورد نیاز برای مقابله با بیماری کرونا، مهمست که هر کدام از آنها افتخار بزرگی برای کشور و جامعه نخبگانی است.
ایران سومین کشور تولید کننده رمدسیویر در دنیاوی اظهار داشت: بطوریکه بمحض این که در دنیا گفتند داروی رمدسیویر در درمان کرونا موثر است؛ ما سومین کشور دنیا بودیم که این دارو و ماده اولیه آنرا در دنیا تولید کردیم. همین طور داروی اکتمرا و فاویپیراویر به تولید رسید. این افتخارات بزرگی است. طبیعی است که این سیاست ها با منافع عده ای برخورد می کند منافع تجاری که نگاهشان به سلامت بیشتر اقتصادیست. البته ما تجار بسیار پاکدستی داریم که یار سیستم سلامت طی این مدت بودند و حتی با قبول زیان ها نگذاشتند مشکلی برای کشور پیش بیاید که از آنها تشکر می نماییم. اتفاقات حاصل، سبب شد در امتداد سیاست های کلان کشور پیش رویم.
هجمه مقابل وزیر و وزارت بهداشتبا صرف هزینه اخبار کذب منتشر می کنندشانه ساز با اشاره به برخی هجمه ها مقابل وزیر و وزارت بهداشت اظهار داشت: به هر حال وقتی ما جلوی واردات کالاهای مشابه تولید داخل را می گیریم، به منافع عده ای برمی خورد و این افراد اقدامات جدی مقابل ما، وزارت بهداشت و شخص وزیر آغاز نموده و با صرف هزینه، اخبار کذب را منتشر می کنند. در فاصله تغییر ۲ دولت، خیز پنجم کرونا داشتیم و بی سابقه ترین و شدیدترین حمله ویروس به کشور و مردم مان بود و متاسفانه خیلی از مردم و همکارانمان درگیر شدند. باید توجه کرد که در این پیک مصرف رمدسیویر در ظرف ۷۲ ساعت، ۱۰ برابر افزایش یافت و مصرف سرم هم مطابق آن افزایش یافت و تولیدکنندگانی که قبلا متعهد به تامین سرم شده بودند، به سبب بار زیادی که بوجود آمد، نتوانستند به تعهد خود عمل کنند.
۷ واکسن ایرانی کرونا در مرحله مطالعه بالینی
۲ واکسن مجوز مصرف گرفتند
وی درباره بحث تولید واکسن کرونا نیز اظهار داشت: از نوروز ۹۹ برنامه ریزی در وزارت بهداشت با مدیریت دکتر نمکی برای تولید واکسن به وجود آمد و زیرساخت های فراوانی به وجود آمد و الان ۷ شرکت تولید را با پلت فرم های مختلف به مراحل مطالعات بالینی رساندند. ۲ واکسن مجوز مصرف دریافتند کردند. این اقدامات بزرگی بوده است.
بر خلاف شایعات، برای واردات واکسن تلاش کردیمصدور ۵ معرفی نامه برای شرکت مد نظر اتاق تجاری تهرانشانه ساز اظهار داشت: در عین حال ما برای واردات برخلاف شایعاتی که مطرح می شود، از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم. همین طور ما ۴۷ معرفی نامه به بخش خصوصی دادیم که ۵ معرفی نامه به شرکتی که از طرف اتاق تجاری تهران معرفه شده بود، ارائه و صادر کردیم. همه اقدامات در جهت تامین واکسن بود.
ماجرای گمرک، ادامه تحرکاتی است که مقابل وزارت بهداشت راه افتادبازدید کردیم؛ خیلی از اقلام ارتباطی به ما نداشتشانه ساز با اشاره به برخی اخبار در خصوص رسوب دارو و مواد اولیه در گمرگ، اظهار داشت: بحثی که در حوزه گمرکات طی این چند روز اخیر عنوان شد و به صورتی در ادامه تحرکاتی است که مقابل وزارت بهداشت راه افتاده بود، عمدتاً در جهت واردات کالاهای مشابه تولید داخلی است. ما از روز جمعه شب و بامدادان شنبه دو بار از انبارها به اتفاق همکارانمان بازدید داشتیم. آنچه در انبارها مشاهده شد، بغیر از این که خیلی از اقلام ارتباطی به ما نداشت و بذر یا مواد خوارکی مانند خیارشور و کشک و... بخش عمده ای هم داروها و واکسن های دامی بود، یک بخشی هم دارو بود. آنچه که دیده شد، هیچ یک از اقلام در رابطه با کرونا نبود. حتی ما در همان جا دیدیم که یک محموله ای برای مواد اولیه فاویپیراویر چند ساعت قبلش رسیده بود و فردا صبحش که ما باردیگر برای بازدید رفتیم، ترخیص شده بود. محموله ای هم شامل تعداد زیادی رمدسیویر بود که بدون مجوز سازمان غذا و دارو و از یک منبع تایید نشده، بود و نیاز به بررسی دارد. به هر حال دارو است و ما درگیر جنگ های بیولوژیک در دنیا هستیم و باید مراقب باشیم که هر دارویی وارد کشور نشود.
ذخیره سه ماهه رمدسیویر در کشورطی پنج روز سِرُم وارد کردیمشانه ساز افزود: در عین حال ما حالا برای مصرف رمدسیویر در کشور به اندازه سه ماه موجودی داریم و حتی در صورت مصرف میزان بالای این دارو ذخیره داریم. ما بررسی هایمان را انجام می دهیم. یک محموله ای هم سرم وارداتی بود که ما بمحض این که شاهد کمبود سرم بودیم، ظرف پنج روز سرم را به کشور رساندیم و به هر حال واردکنندگان ما بوسیله مرزهای زمینی و دریایی رساندند. برای اینکه از آنجا که سرم حجیم و سنگین است، هوایی آن صرفه ندارد و بسیار گران می شود که زمینی و دریایی اقدام کردیم و تا امروز سه میلیون سرم وارد کشور شده است. بنا بر این از چند روز قبل لغو موقت توزیع سرم از داروخانه های شهری را برداشتیم.
عرضه رمدسیویر در داروخانه های شهریوی اظهار داشت: همین طور برخی داروخانه های شهری هم داروی رمدسیویر می گیرند و بعد توزیع در همه داروخانه ها انجام می شود. حالا رمدسیویر در چند صد داروخانه در شهر تهران و به همین میزان در استانها عرضه می شود.
شانه ساز اظهار داشت: در حوزه سرم هم محموله ای در گمرک مانده بود که آن هم از یک منبع تایید نشده بود که همکارانمان درحال بررسی هستند. وقتی از یک منبع تایید شده واردات صورت گیرد، نیاز به آزمایشات خاص نداریم و بدون هیچ معطلی پای پرواز ترخیص می شود اما وقتی واردات از منابع تایید نشده است، باید یکسری آزمایشات و بررسی های ویژه انجام دهیم که زمان بر است.
تا ۳۰۰ میلیون واکسن کرونای فیک در دنیاوی اضافه کرد: در صورتیکه سازمان جهانی بهداشت حرف از وجود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون واکسن فیک می زند، ما باید مراقبت های خودرا داشته باشیم و نمی گردد و سهل و ساده با این مساله برخورد کرد. به هر صورت اقدامات انجام شده، بازار را به یک ثبات نسبی قابل قبولی رسانده است.
فروش نابجای رمدسیویر در پیک پنجمشانه ساز با اعلان اینکه مصرف رمدسیویر طی ۷۲ ساعت ۱۰ برابر شد، اظهار داشت: این عدد عددی نیست که هر کشوری بتواند انعطاف لازم را برای پوشش آن داشته باشد. دیدیم که چند روز تجمعاتی وجود داشت و مراجعه به داروخانه ها زیاد شده بود. یک موضوع هم بحث تقاضای القایی است و خیلی از داروهایی که تجویز می شد، مطابق دستورالعمل های علمی نبود. اگر می گوییم مصرف ۱۰ برابر شده، به این معنا نبود که بیمارانمان ۱۰ برابر شده است. به هر حال مقداری بحث های اقتصادی عنوان شد و تجویزها و فروش نابجا عنوان شد و افرادی به اسم تشکل منافع شخصی و صنفی را مطرح نمودند، در صورتیکه اولویت منافع مردم است.
شانه ساز همین طور اظهار داشت: باید توجه کرد که پروسه تولید داروها متفاوت می باشد. باید توجه کرد که برخی داروها مانند رمدسیویر فرایندی دارند که می توان به سرعت تولید آنها را به سرعت افزایش دهیم. اما برخی داروها پروسه تولیدشان بیولوژیک است و فرآیند اش زمان می برد و برای تولید 20 هزار تا از این دارو 16 تا 20 روز زمان نیاز است و حتی گاهی به دلایلی تا دو ماه هم طول می کشد. بدین سبب وقتی می گوییم تولید یک داروی بیولوژیک از 20 هزار تولید به 42 هزار تولید رسیده است، توجه داشته باشید که فرایندش بسیار زمانبر و گرانقیمت است. واقعیت این است که در دنیا این داروها را به سهولتی که در کشور ما تجویز می شود، تجویز نمی کنند. باید دراین زمینه اطلاع رسانی شود تا بیمارانی که واقعا به این دارو نیاز دارند، گرفتار مشکل نشوند. باید دقت عمل در حوزه گایدلاین نویسی و نظارت بر تجویز صورت گیرد تا شاهد هرز رفتن منابع نباشیم.
آیین نامه جدید داروخانه ها ابلاغ می شودشانه ساز درباره بحث بخشنامه تاسیس داروخانه ها نیز اظهار داشت: به هر حال پس از کشمکش های فراوانی که به دنبال شکایت برخی از متقاضیان تاسیس داروخانه به دیوان عدالت انجام شد، بخشنامه ابتدا با کمک دست اندرکاران و افراد درگیر و بعد با بررسی های کامل و مفصل حقوقی تنظیم شد. تلاش بر این بود که در تنظیم این بخشنامه به شکلی صورت گیرد تا هم خواسته های دستگاهها برآورده شود و هم سیاست های سلامت در حوزه سطح بندی مورد غفلت قرار نگیرد. حالا بخشنامه خوشبختانه تدوین شد و به امضای وزیر بهداشت رسید. طبیعی است که برخی از همکارانی که قبلا داروخانه داشتند، با تصور این که ممکنست تعداد زیادی داروخانه در اطراف آنها تاسیس شود و باتوجه به محدودیت های اقتصادی و قیمت گذاری که در زمینه دارو انجام می شود، نگرانی هایی برایشان به وجود آمد که البته مطمئنم بخش مهمی از این نگرانی ها به سبب ندانستن ابعاد دقیق مهندسی این بخشنامه است. به هر حال ضابطه بخشنامه تدوین شده و ابلاغ می شود. امیدواریم نظر دستگاه های نظارتی و قانونی تامین شده و همکارانی هم که داروخانه دارند، این نگرانی را به سرعت متوجه باشند که بجا نیست و جوی که به راه افتاده، عمدتاً جو است و واقعیت صحیح ندارد. بخشنامه تدوین شده و قابلیت اجرا دارد و به دانشگاه ها ابلاغ می شود.
تناقضی درباره واکسن "برکت" وجود نداردمی خواهند افکار عمومی را مشوش کنندوی درباره اظهارات ضد و نقیض درباره واکسن برکت نیز اظهار داشت: هیچ موضوع ضد و نقیضی وجود ندارد. کسانیکه در صنعت کار کرده اند، می دانند که وقتی خط تولید فرآورده جدیدی می خواهد راه بیفتد، هماهنگ شدن همه ابعاد تولید زمان بر است. خصوصا برای فرآورده حساس و های تکی مانند واکسن. دوستان برنامه ریزی داشتند، زیرساخت هایی به وجود آمده و نیاز به هماهنگی میان اجزای مختلف است. ما با برکت اختلاف نظری نداریم. واکسنی که تولید و تحویل می شود، دو هفته زمان می برد تا ارزیابی اش در آزمایشگاه های مرجع غذا و دارو نهایی شود. بعنوان مثال برکت اعلام می کند که تا حالا 5 میلیون تحویل داده ام، سازمان غذا و دارو میزانی را که ارزیابی کرده اعلام می کند و اجازه مصرف همان میزان را می دهد. معاونت بهداشتی هم می گوید من از این میزانی که به دستم رسیده، میزانی را تزریق کردم و مابقی در انبار دانشگاه های علوم پزشکی است. ممکنست افرادی که از بیرون این اعداد را می شنوید، تصور کنید که اعداد باهم تناقض دارد، اما تناقض نیست بلکه زنجیره ای که در حوزه تولید، تایید و مصرف واکسن وجود دارد، اعداد مختلفی دارد. جالب و نگران کننده اینجاست که کسانی این مباحث را مطرح می کنند که می دانند داستان چیست و دانسته می خواهند افکار عمومی را مشوش کنند که امیدوارم با این توضیحات نگرانی مردم برطرف شود.
ادامه دارد



منبع:

1400/05/25
13:48:23
5.0 / 5
517
تگهای خبر: اشتغال , اقتصاد , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید