معرفی عناصر مهم پژوهش

معرفی عناصر مهم پژوهش به گزارش کاروخدمت رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینکه دو عنصر «زمان» و «ابتکار و نوآوری» عناصر مهم پژوهش هستند، اظهار داشت: پژوهش باید به زمان خود توجه داشته باشد، مسئله ای از مسائل حال را حل کند و افقی به آینده بدهد.



به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، دکتر موسی نجفی امروز، ۲۱ آذرماه در مراسم گرامی داشت هفته پژوهش که در پژوهشکده دانشنامه نگاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، با اشاره به دو تفکر مهمی که در مورد ایران وجود دارد، افزود: ما در کشورمان دو تفکر داریم که هر کدام از این دو تفکر قابل احترام هستند. تفکر اول؛ کشور را درحال انحطاط می بیند و معتقد می باشد ایران در ۵۰ سال گذشته، نه فقط جلو نرفته که بلکه عقب هم رفته است. دلایلی هم دارند که ممکنست سیاسی، اقتصادی، نظامی و... باشد. تفکر دیگر؛ برخلاف آن می گوید که کشور رو به تکامل است و استقلالی که در سال ۵۷ با انقلاب اسلامی آغاز شد، رشد خودش را کرده و به دوره تمدنی رسیده است.

نجفی اضافه کرد: اگر بخواهیم تاریخ علم ایران را بصورت یک منحنی رسم نماییم، این منحنی با منحنی تاریخ علم اروپا متفاوت می باشد. ما مانند اروپا عصر باستان، قرون وسطی و عصر جدید، نداریم. شاید محور ما، محوری پنج درجه ای شود که دارای سه اعتلا و دو انحطاط باشد. یکی از دوره های انحطاط که همان دوره مغولی است. خیلی از بزرگان ما در دوره انحطاط بودند و با ابتکارات خود، اعتلای دوره بعدی را همین فرهنگ سازان رقم زدند و نگذاشتند شیرازه جامعه از هم گسیخته شود. همان ها مغول ها را تربیت کرده و از آن قوم مهاجم، مردمان متمدن و سازنده ساختند.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با ذکر این نکته که خودرا جزو گروه فکری دوم می داند، اظهار داشت: باتوجه به تاریخ ایران در دوره مشروطه، قاجار و پهلوی، فکر می کنم که ایران از نظر استقلال به جایگاهی رسیده که این استقلال را در گذشته نداشته است.

وی با اشاره به اینکه عنصر ابتکار و نوآوری مهم ترین اصل تمدن است و همین طور یکی از عناصر پژوهش هم خلاقیت است، اشاره کرد: اگر پژوهش، خلاقیت نداشته باشد، پژوهش نیست تقلید است. اگر تعلق ما به گروه فکری دسته اول است؛ فرهنگ جای خودش را دارد و خلاقیت را برای احیای اعتلا در سالهای بعد نیاز داریم و اگر متعلق به تفکر دوم هستیم که برای پژوهش نیاز به خلاقیت داریم.

نجفی با اشاره به اهمیت نسل جوان، اشاره کرد: اگر می خواهیم نسل بعد محقق و مبتکر شوند، باید از نوجوانی برای آنها فکری نماییم. از مدارس علوم انسانی تهران جمعی را جمع نماییم و دانش آموزان دبیرستانی یک مجله علوم انسانی را تهیه کنند و به آنها امکانات بدهیم و این مجله در دبیرستان ها برای نسل جوان توزیع شود.

وی با نام بردن چندی از اساتید خود، یاد و خاطره ایشان را در هفته پژوهش گرامی داشت.





منبع:

1400/09/21
14:25:03
5.0 / 5
480
تگهای خبر: اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید