كار و تعاون در هفته ای كه گذشت؛

تغییرات در بازار کار

تغییرات در بازار کار کاروخدمت: پیش بینی می شود با رونمایی و راه اندازی رسمی سامانه جست و جوی شغل و ارتقا این سامانه، رصد آمار اشتغال و بیکاری با شفافیت بیشتر صورت گیرد.



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، اشتغال همیشه یکی از چالش های کشور با افزایش سطح تحصیلات بوده است. آموزش بدون ایجاد زیرساخت های لازم برای اشتغال سبب شده تا در دوره هایی با حجمی از تحصیل کرده های بیکار مواجه باشیم که تعدادی از افراد با وجود داشتن تحصیلات عالی (دکتری) ناچار در رستوران مشغول فعالیت می شدند. امروز هم پیک های موتوری و تاکسی های آنلاین یکی از محل های اشتغال برای دانشجویان و افرادی که ناچار به کار دوم هستند، شده است. فعالیت در حرفه هایی که در رابطه با تحصیلات نبوده یا افراد از سر ناچاری مجبور به کار هستند راندمان و راندمان را کم می کند. بگفته اقتصاددان ها با توجه این مساله آمار بیکاری پنهان در کشور بالاست. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بدنبال تغییراتی برای حوزه اشتغال بوده تا هر فرد در حرفه مورد علاقه خود فعالیت داشته باشد.
راه اندازی سامانه جست و جوی شغل
یکی از رویدادهای هفته جاری حوزه کار، رونمایی از سامانه «جست و جوی شغل» بود. ۱۸ تیر ۱۴۰۲ با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این سامانه بطور رسمی کار خودرا شروع کرد؛ بااینکه این سامانه حدود یک ماه قبل فعالیت آزمایشی خودرا آغاز نموده بود.
سید صولت مرتضوی با اشاره به کاهش بیکاری در ۲۴ استان عنوان نمود که بیش از ۷۲۰ هزار فرصت شغلی دائمی در دو سال اخیر (تابستان ۱۴۰۰ تا تابستان ۱۴۰۲) به وجود آمده است. بنا بر اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری به ۸.۲ درصد رسیده که در یک دهه اخیر رقم قابل قبولی است.
وزیر کار از رونمایی سامانه ای ارتقا یافته تر در آینده ای نزدیک آگاهی داد و اعلام شد، با راه اندازی سامانه «رصد اطلاعات بازار کار» نرخ بیکاری به شکل فصلی، سالانه، ماهانه و هفتگی قابل رصد خواهد بود.
گفته می شود سامانه جست و جوی شغل نیازمندی آموزش بازار کار را نیز رفع کرده و یک سلسله آموزش هایی قبل از خدمت و بخشی نیز حین خدمت ارائه خواهد شد.
استقبال کارفرمایان و کارجویان
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ثبت نام ۳۱ هزار کارجو، ۲۷۰۰ کارفرما و ۶۱ هزار فرصت شغلی طی یک ماه در سامانه جست و جو آگاهی داد و گفته شد، در یک ماه گذشته ۹ هزار و ۲۰۰ معرفی نامه بوسیله سامانه جست و جوی شغل صادر شد و ۲ هزار و ۷۳۲ نفر مشغول بکار شدند. با راه اندازی سامانه جست و جوی شغل، آمایش سرزمین بازار کار هوشمند شده و هزینه های جستجوی شغل کاهش پیدا کرده ضمن اینکه مشاغل جدید و حرفه های رو به افول نیز در این سامانه قابل شناسایی است.
سامانه جستجوی شغل با هدف اتصال کارجو به کارفرما و به اشتراک گذاری مؤثر فرصت های شغلی به آدرس اینترنتی https: //shoghl.mcls.gov.ir در دسترس عموم است.
افزایش سقف تسهیلات ۴ درصدی برای مشاغل خانگی
اشتغال خانگی یکی از بسترهایی است که زنان زیادی در کشور از این طریق کسب درآمد می کنند. آزیتا همتیان، رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اولویت های وزارت تعاون در عرصه اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی گفت و عنوان نمود، سال قبل شاهد رشد ۲۰۰ درصدی در صدور مجوزها و پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی بودیم. امسال سقف تسهیلات بالا رفته و به رقم ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به صدور ۲۱۸ هزار مجوز برای مشاغل خانگی در سال قبل اظهار کرد، بدین سان زمینه اشتغال ۱۰۳ هزار نفر در کشور برقرار شد.
گفتنی است افراد برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه با سود ۴ درصد باید به سامانه طرح ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی به آدرس https: //smkh.mcls.gov.ir مراجعه نموده و ثبت نام کنند. بعد از ارزیابی و تأیید، تسهیلات به افراد پرداخت می شود.
اهمیت نشاط کارگران برای افزایش راندمان تولید
کارگران از اقشار ضعیف جامعه محسوب شده و بسیار لطمه پذیر هستند. عموماً هزینه های زندگی این قشر با سطح درآمدشان فاصله دارد و ناچار از برخی هزینه ها مانند تفریح و ورزش می زنند. این در حالیست که برای حفظ سلامتی جسمی و روحی ورزش و تفریح لازم است. معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلان اینکه کارگران ستون فقرات تولید هستند بر سلامت و بهداشت آنها تاکید نمود. تمام مسائلی که سبب می شود تا یک کارگر را با نشاط و با انگیزه کند باید در برنامه های دیده شود. بدین جهت امسال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه های جدیدی در عرصه بهداشت و سلامت کارگران در نظر گرفته که برای موفقیت باید از طرف کارفرمایان مورد توجه قرار گیرد. از ۳ منظر تکالیف قانونی، رسالت اخلاقی و ضرورت های راندمان لازم است تا کارفرماها توجه ویژه به نیروی کار داشته باشد. اگر ادراک در این زمینه که نیرو سالم و با انگیزه چقدر می تواند مؤثر باشد به وجود آید کارفرماها حتما به سمت افزایش برنامه های فرهنگی و اجتماعی و ورزشی در کنار توجه به معیشت کارگران خود حرکت خواهند کرد.
محمد چکشیان با اعلان اینکه گفتمان عمومی تولید در جامعه کارفرمایان باید توجه به نیروی انسانی باشد، عنوان نمود که اگر در تحقق آن موفق شویم شاهد تحولی بزرگ در جامعه کارگری کشور خواهیم بود. هنگامی که از رشد تولید صحبت می شود این امر در گرو رشد راندمان است و مهم ترین عامل رشد تولید «فرهنگ کار» است.

1402/04/24
10:42:46
5.0 / 5
390
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید