هزینه بازسازی غزه پنجاه میلیارد دلار برآورد شده است

هزینه بازسازی غزه پنجاه میلیارد دلار برآورد شده است کاروخدمت: کارشناسان هزینه بازسازی خرابی های نوار غزه در نتیجه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به این منطقه را تا پنجاه میلیارد دلار برآورد کردند


به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از العربی الجدید،  با توجه به خسارات هنگفت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ساختمان ها و زیرساخت های نوار غزه هزینه بازسازی آن تا ۵۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
در همین حال رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه اعلام نموده است که کشورش برای بازسازی بیمارستان ها، مدارس و زیرساخت های تخریب شده نوار غزه تلاش خواهد نمود.
علاءالدین شنکولر، پژوهشگر اهل ترکیه می گوید: هزینه های جنگ بالای ۵۰ میلیارد دلار برآورد می شود و ترکیه هم به تنهایی قادر به تقبل بازسازی آنجا نیست، بلکه جامعه بین المللی باید به کمک غزه بیاید.
وی اضافه کرد: ترکیه احتمالاً در بازسازی بیمارستان الصداقه ترکیه در غزه و شمار دیگری از تاسیسات حیاتی مشارکت کند.
این پژوهشگر ترکیه ای با اشاره به اینکه جنگ تخریب و کشتار اسرائیل هنوز متوقف نشده است، اظهار داشت: برآورد هزینه ها و حجم خسارات دشوار است.
سمیر صالحه، تحلیلگر دیگر ترکیه ای هم با بین این که توقف جنگ شرط اصلی و اولیه صحبت از بازسازی است، اظهار داشت: ماشین جنگی اسرائیل صدها مدرسه و بیمارستان را تخریب کرده و نیروگاه برق غزه و پنل های تولید انرژی خورشیدی را از کار انداخته است.  50 نهاد دولتی غزه هم توسط اسرائیل نابود شد و سه ایستگاه پمپاژ آب و شش ایستگاه تصفیه آب هم از کار افتاد تا مردم غزه در گرسنگی و تشنگی بمانند.
به گفته محمود الزغموت، پژوهشگر فلسطینی، اماکن عبادی و مراکز وابسته به نهادهای بین المللی غزه هم از حملات اسرائیل در امان نبودند  و در این زمان سه کلیسا و قریب به ۷۰ مسجد در بمباران های اسرائیل با خاک یکسان شدند.
وی ضمن اشاره به تخریب بیش از ۴۵ هزار واحد مسکونی در شمال نوار غزه اظهار داشت:  بمباران ۳۵ بیمارستان نوار غزه از طرف رژیم صهیونیستی هزینه ۱.۷ تا ۲ میلیارد دلاری به بار آورده است، اظهار داشت: خرابی جزیی یا کامل بیش از ۵۵۰ مدرسه و مرکز آموزشی هم هزینه ۲.۱ میلیارد دلاری را تحمیل کرده است.
الزغموت نیز پیش بینی نمود، با وجود این که برآورد دقیق میزان خسارات دشوار است اما بارسازی کم تر از ۴۰ میلیارد دلار هزینه نخواهد داشت و همه این خسارات ناشی از سکوت و همدستی جامعه بین المللی با رژیم اشغالگر برای نابودی غزه و کشتار مردم آن بوده است.
این پژوهشگر فلسطینی اظهار داشت: نوار غزه حتی پیش از عملیات طوفان الاقصی در محاصره و فقر به سر می برد و اقتصاد  این منطقه در نتیجه تحریم های رژیم صهیونیستی در همه بخش ها با افول مواجه بوده است.
وی اضافه کرد: تخریب کارگاه های کوچک و زمینهای کشاورزی مردم غزه در حملات رژیم صهیونیستی نیز خسارت سنگینی را به آنها وارد کرده است.
امروز پنجشنبه چهل و هشتمین روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی مقابل غزه بوده است. این در شرایطی است که از بامداد فردا ترک مخاصمه موقت در غزه برقرار می شود.  حماس و کابینه رژیم صهیونیستی در بیانیه های جداگانه از توافق برای ترک مخاصمه چهار روزه خبر دادند.  بر طبق این توافق قرار شد ۱۵۰ اسیر فلسطینی در زندان های اسرائیل در ازای رهایی ۵۰ اسیری که در عملیات طوفان الاقصی به اسارت حماس در آمدند، آزاد شوند. توقف درگیری ها و ارسال کمک های انساندوستانه از دیگر مفاد این ترک مخاصمه است.

 



منبع:

1402/09/04
09:27:58
5.0 / 5
241
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بازسازی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید