در آیین بدرقه زائران حج گفته شد:
سیاست ایران رعایت مقررات عربستان است
کاروخدمت: اولین گروه از زوار حج ۱۴۰۴ با بدرقه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر راه و شهرسازی و سفیر عربستان در ایران راهی مدینه شدند.
به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، پروازهای رفت حج از بامداد ۱۵ اردیبهشت با اعزام اولین گروه از زائرین تهران و با بدرقه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر راه و شهرسازی، سفیر عربستان در ایران شروع شد.
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت هم از زائرانی که راهی حج می شوند خواست جایگاه همیشگی حجاج ایرانی را حفظ کنند و در ادامه تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران، رعایت قوانین و مقررات کشور میزبان است. ما در قالب آن چه کشور میزبان وضع کرده است، رعایت می نماییم و امیدواریم در فضای تعاملی با کشور میزبان بهترین خدمات را داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم سفارش هایی در رابطه با دریافت معرف و خودشناسی به زائرین داشت و یادآوری سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با توجه به ظرفیتهای حج و لزوم شناخت آن، اظهار داشت: خیلی از افراد یا استطاعت لازم را برای این سفر نداشتند یا نمی توانند مشرف شوند. ازاین رو حالا که به این سفر مشرف می شوید احتیاج به معرفت دارید.
او افزود: بعضی ها ۱۰ تا ۱۸ سال در انتظار این سفر بودند، ازاین رو این حرکت احتیاج به معرفت دارد و از معرفت آیات الهی استفاده کنید. قبل از شناخت حج، باید خودشناسی داشت. شما یک ماه آنجا حضور دارید دغدغه های مشابه ایران را ندارید و آنجا وقتتان فقط برای عبادت است.
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی هم اظهار داشت: عملیات حج بخشی از مهم ترین عملیات حمل و نقل است. با عنایت به تحریم. های ظالمانه برای این حمل و نقل باید برنامه. ریزی ویژه ای شود و تلاش ما اینست که بهترین خدمات ارائه شود
وزیر راه و شهرسازی افزود: سال جاری تلاش شد با هماهنگی دقیق بین مسؤلان و با بررسی مشکلات قبلی و هماهنگی دقیق با سازمان حج، خدماتی را به زائرین ان ارائه دهیم. ماه هاست که برنامه ریزی می نماییم و جلسات مختلف داریم و امیدواریم نتیجه بخش باشد. تأکید بر اینست که شأن و کرامت زائرین رعایت شود.
سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در آئین بدرقه زائرین حج اظهار داشت: در این سه سال سه میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از این ترمینال سفر انجام دادند و حدودا ۷۰ تا ۷۵ درصد پروازهای حج و عتبات از این ترمینال انجام شده است.
در ادامه این مراسم، زائرین بعد از ذکر لبیک، نماز جماعت را با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سفیر عربستان برپا کردند و سپس بدرقه شدند.
اولین کاروان زائرین تهرانی صبحگاه ۱۵ اردیبهشت ماه از فرودگاه بین المللی تهران راهی مدینه شد.
پروازهای رفت حج مقرر است تا ۱۱ خردادماه ادامه داشته باشد و برگشت زائرین از ۲۲ خردادماه شروع می شود و تا ۱۱ تیرماه ادامه می یابد. ۷۱ هزار زائر از جانب شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران جابجا خواهند شد و حدود ۲۰ درصد جمعت با شرکت هواپیمایی عربستان (ناس) اعزام می شوند.
سال جاری ۸۵ هزار و ۸۵۰ نفر از ایران به حج می روند که طبق داده های سازمان حج و زیارت حدود ۵ درصد آنها عوامل خدماتی محسوب می شوند.
از کاروان هایی که برای سال جاری سازماندهی شده اند ۵۷ درصد «مدینه قبل» و ۴۲ درصد «مدینه بعد» هستند.
بیشترین تعداد زائر اعزامی به حج به استان تهران (با جمعیتی بالغ بر۱۴ هزار و ۴۲۰ نفر) و کم ترین تعداد زائر به استان ایلام (با ۱۲۳نفر) تعلق داشته است. بیشتر از نیمی از زائرین حج سال جاری هم خانم هستند. کهن سال ترین زائر ۱۰۳ سال و کوچک ترین زائر سه سال دارد.
مدت زمان عملیات حج حدود ۶۰ روز و میانگین اقامت زائرین ایرانی در عربستان حدود ۳۵ روز است.
قیمت حج سال جاری از حدود ۲۳۰ تا ۲۸۸ میلیون تومان بوده است.
منبع: كاروخدمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب