وزیر كار: تصمیمات سلیقه ای ما كار دست شما داده است!
كاروخدمت: وزیر تعاون كار و رفاه اجتماعی در جمع هنرمندان بیان كرد: حق شما آن چنان كه شایسته هنر است، ادا نشده و سلایق ما كار دست شما داده و مانند یك متغیری وابسته در مقابل این سلایق بودید.
به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، آیین امضای تفاهم نامه بین سازمان تأمین اجتماعی و خانه تئاتر، خانه سینما و خانه موسیقی با حضور وزیر كار، تعاون و رفاه اجتماعی و همینطور روسای اصناف و انجمن های هنری عصر روز دوشنبه (۷ خرداد ماه) در در تالار سیف الله داد خانه سینما برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم منوچهر شاهسواری، مدیر عامل خانه سینما در سخنانی بیان كرد: پس از مدت ها گفت وگو امروز ما تفاهم نامه ای را كه مدتی است با سازمان تامین اجتماعی تهیه كرده ایم و به مرحله امضا رسانده ایم در حضور وزیر كار و سازمان تامین اجتماعی رونمایی و مبادله می نماییم. امیدوارم این جمع شهادت دهد، ما بر مبنای همه موازین حقوقی و جاری تلاش می نماییم تا مسائل و مشكلاتی را كه در این حوزه داریم، با كسب یك موقعیت اداری و حقوقی كه آن هم كمیته مشترك بین خانه سینما، خانه تیاتر و خانه موسیقی و سازمان تأمین اجتماعی است تمام مسائل را با ارامش و البته سرعت و نیات مسالمت جویانه حل و فصل نماییم.
او ادامه داد: آقای وزیر، ما نیازمند تعریف شغلی روشن و واحد در سازمان تأمین اجتماعی و وزارت كار هستیم. شما می دانید كه موسیقی، تئاتر و سینما معضل ما نیست بلكه راه حل ماست. این راه حل را برای حل و فصل خیلی از مشكلات جامعه ما دست كم نگیرید. متأسفانه یك تصویر وجود دارد و در جاهایی به آن اشاره می گردد و فكر می كنند كه حوزه هنر خودش معضل و مسأله است اما از شما توقع داریم این را در هرجایی كه امكانش هست، انكار كنید. هیچ كدام از مشكلات اجتماعی تابعی از فرهنگ و هنر نیست و هر جایی مسئولیت اجتماعی، آرامش و نگرانی برای میهن وجود دارد، اهل هنر هستند كه پای آن ایستاده اند.
شاهسواری در انتها اظهار داشت: امیدوارم كه امروز طلیعه یك رابطه دوستانه و مسئولانه فی درخلال خانه ها بعنوان نهادهای صنفی و موثر در سرنوشت كشور با تامین اجتماعی باشد كه بتواند آینده بهتری برای نسل بعدی تولید كند و امیدوارم خیرش به پیشكسوتانی كه فرصت امروز را بوجود آورده اند، برسد و یقین می دانم كه این، در حوزه مسئولیت شماست و امیدوارم در چند وقت آینده خبرهای خوبی را شاهد باشیم.
سپس این تفاهم نامه با حضور مدیر عامل خانه سینما، مدیرعامل خانه تئاتر و مدیر عامل خانه موسیقی و همینطور معاونت سازمان تامین اجتماعی رونمایی گردید و به امضا طرف های قرارداد رسید.
باید حرف یكدیگر را بشنویم
بعد از امضای این تفاهم نامه محمدحسن زدا، معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی در سخنان كوتاهی بیان كرد: تشكر می كنم از امضای این مفاهمه و دوستی كه به وجود آمده است. امیدوارم در اثر رفتار ما دوستان مقابل هم لذت ببرند. نخستین پیامی كه این مفاهمه برای هر دو طرف دارد، این است كه ما به این نتیجه رسیده ایم كه باید با شركای اجتماعی خود به گفت وگو بنشینیم و حرف همدیگر را بشنویم. افتخارم می كنم كه به این وسیله وارد این مجموعه شده ام.
سپس منوچهر محمدی از تهیه كنندگان سینمای ایران با حضور در جایگاه اظهار نمود: این ماجرا از اوایل سال ۹۶ آغاز شد كه مجموعه مشكلاتی راجع به تامین اجتماعی وجود داشت و برای آن مذاكرات و جلساتی برگزار گردید. در ابتدا برای این كه وزارت ارشاد و وزارت كار را حساس نماییم، منجر به نوشتن نامه ای شد كه بسیار هم تلخ، تند گزنده بود كه البته بنده هم كاتبش بودم اما در نهایت منجر به تشكیل كارگروهی شد كه مجموعه جلساتی در تأمین اجتماعی و خانه سینما برگزار كردیم. جلساتی تلخ و تند گاهی هم همراه با دعوا ولی امروز خستگی از تن ما رفت چون این تفاهم نامه به امضا رسید.
این تفاهم نامه گرفتار دیوان سالاری نشود
او در ادامه اظهار داشت: آقای ربیعی را همه می شناسند. او زاده جنوب شهر و كارگرزاده است و با شرایط قشر ضعیف آشناست. من خواهشی دارم. تفاهم نامه ای انجام شده و تلاش شده تمام مسائل حقوقی و قانونی رعایت و خیر و صلاح بخش های هنری در آن دیده شود. خواهشم این است كه این تفاهم نامه گرفتار دیوان سالاری نشود و همینطور گرفتار مأمور معذور هم نشود. واقعیت این است كه چه شهروند باشی چه هنرمند، وقتی به این مجموعه رجوع می كنی كه گرفتار هستی به این خدمات نیاز داری. پس در شرایط حساس كنونی بهتر است این دوستان آن را درك كنند و این مردم داری رعایت شود تا این تفاهم نامه شكل عملیاتی و اجرایی به خود پیدا كند و حاصلش را ببینیم.
در ادامه این مراسم حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی با تاكید بر این كه می خواهد صریح و شاید تلخ صحبت كند، اظهار نمود: ما از سال ۹۴ با پدیده ای مواجه شدیم. من دبیری جشنواره موسیقی فجر را از سال ۹۴ بر عهده داشتم. ما در قراردادهایمان با هر هنرمندی توافقی می كردیم و تمامشان در موسسه توسعه هنرهای معاصر انجام می شد اما از آن سال موقع پرداخت همه دیدند كه در قراردادها رقم بزرگی بابت بیمه كم شده بود و این مشكل تا امروز هم ادامه داشته است. متعاقب آن با استفاده از موسسه پیگیر شدیم كه بدانیم داستان چیست. در نهایت منجر گردید كه سال ۹۶ با خانه سینما و خانه تئاتر خدمت آقای زدا رسیدیم.
به همه گفتیم مسأله حل شد
او ادامه داد: جلسه اول به قدری همه ذوق زده بیرون آمدیم كه به همه گفتیم مسأله حل شد. مشخصا در تئاتر و موسیقی هر قراردادی داریم، ۹۰ درصدش در چارچوب توسعه هنرهای معاصر انجام می گردد. هنرمندان معدودی در بخش موسیقی تجاری قراردادهای دیگری می بندند اما عمده دیگر هنرمندان موسیقی ما مانند موسیقی نواحی و سنتی كمك بگیر هستند و با آن سرپا هستند كه اكثرش در معاونت هنری انجام می گردد. موسسه توسعه به تأمین اجتماعی هشت میلیارد تومان بدهكار است؛ آن هم بابت كمكی كه به هنرمندان كرده است. آقای زدا فرمودند كه قراردادهای انفرادی مشمول نمی گردد ولی همه مشمول شده است. خواهشم این است كه این مسأله به صورت جدی پیگیری شود زیرا برای جامعه بسیار نگران كننده و لطمه بزرگی است. این را یك موسسه دولتی نبینید بلكه موسسه ای است كه همه رزق هنرمندان دست آن است.
باید شفافیت به وجود بیاید
سپس اصغر همت، مدیرعامل خانه تئاتر در سخنانی ضمن تاكید بر شفافیت در انجام امور بیان كرد: صحبتی با آقای زدا داشتم و صورت مسأله این كار مقبول است و این كه ما صراحتا نمی توانیم چیزی را به هنرمندان هبه نماییم، چون با ۴۲ میلیون نفر مواجه می باشیم. رفاقتی چیزی پیش نمی رود. باید یك شفافیتی به وجود بیاید كه بدانیم تكلیف ما چیست. كسی كه تئاترش یك میلیون و نیم فروش داشته، ولی باید ۵۶ درصد از آن را برگرداند. درست است كه این تفاهم نامه به امضا رسید اما مشكل ما عطف به ماسبق است و در نهایت هم شفافیت مهم ترین نكته است.
در ادامه تورج منصوری، از فیلمبرداران پیشكسوت سینمایی بعنوان آخرین سخنران از سوی هنرمندان اظهار نمود: این جلسه من را یاد اوایل دهه ۷۰ انداخت. یك تفاهم نامه ای با همین نام به امضای سه نفر رسید: وزیر ارشاد، رئیس سازمان تأمین اجتماعی و مدیرعامل خانه سینما كه خودم بودم. قرار بر این شد كه اهالی خانه سینما بیمه شوند. این خبر تیتر درشت روزنامه ها شد و شادی و پایكوبی اهالی خانه سینما همراه داشت. آن روز همه موهای من مشكی بود و همه تازه نفس بودیم. سینمای امروز حاصل كار آن هاست اما متاسفانه اشكالات قانونی در تفاهم نامه وجود داشت. قرار بود از دو درصد درآمد سینماهای كشور، خانه سینما از محل بودجه هایی كه وزارت ارشاد به خانه سینما اختصاص داده بود، بخش كارفرمای بیمه را بپردازد در نتیجه به خانه سینما یك شماره كارگاه داده شد.
امیدوارم این آخرین امضا بین مدیران باشد
او اضافه كرد: این قرارداد دچار مشكلاتی در سازمان تأمین اجتماعی شد. یك عده ای در این سازمان نظارت می كردند كه می گفتند وقتی یك شماره كارگاه در خانه سینما دارید، باید كارفرما داشته باشید ولی وزارت ارشاد نمی تواند كارفرمای شما باشد. در نهایت هم در وزارت ارشاد پول بیمه را ندادند. در نتیجه این اتفاقات چون هزینه بیمه پرداخت نشده بود، بیمه افراد قطع شد. در قرارداد دیگری كه انجام شد، شماره كارگاه از خانه سینما گرفته شد و افراد از حالت درجه بندی خارج شدند و همه اعضای خانه سینما بیمه اختیاری با كف دستمزد گرفتند. امروز امیدوارم این آخرین امضا بین مدیران باشد و ۲۰ سال دیگر دوباره قرارداد دیگری نوشته نشود.
منصوری ادامه داد: ما پیر شدیم و مقرر است با چیزی حدود ۴۰ سال سابقه كار بازنشسته شویم و بنده در زمان بازنشستگی چیزی حدود یك میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق بازنشستگی خواهم گرفت. فقط نگاهمان به جوانانی كه وارد می شوند، نباشد و حواسمان به سفیران فرهنگی كشور هم باشد. خواهشم این است كه كاری برای حقوق بازنشستگی این افراد انجام دهیم.
حق یك عده كارگر معدن را به یك عده مطرب نمی دهیم
این هنرمند در انتها صحبت هایش اظهار نمود: ما در یك جلسه ای سال ها پیش در سازمان تأمین اجتماعی مشغول مذاكره بودیم و یكی از افرادی كه از سوی سازمان با ما صحبت می كرد، به ما گفت ما حق یك عده كارگر معدن را به یك عده مطرب نمی دهیم. این درحالی بود كه به او گفتم كه تو را مجبور به عذرخواهی می كنم و همین اتفاق هم افتاد. سال ها بعد او را برای مشورت گرفتن به خانه سینما دعوت كردیم. از من پرسید فلانی تو بازنشسته شده ای؟ گفتم نه و او به من پاسخ داد كه من بازنشست شده ام؛ با بیش از ۵ میلیون تومان حقوق. این در شرایطی است كه منِ منصوری اگر بازنشست شوم حقوقم حدود یك میلیون و ۲۰۰ خواهد بود. این موضوعی نیست كه به سادگی بتوان از آن گذشت.
عذرخواهی می كنم!
در بخش پایانی این مراسم علی ربیعی، وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان این كه از شما هنرمندان بابت این اتفاقات عذرخواهی می كنم، اظهار داشت: اول این كه خوشحالم كه در جمع شما هستم و دوما باید بگویم كه خجالت كشیدم. حدود چهار سال است این كه اینجا هستیم اما آرزوهایی كه روزهای اول داشتیم، نشد كه پیش برود. عذرخواهی می كنم از شما. آقای منصوری مثل یك فیلمبردار گویی تمام اتفاقات را ثبت كرده اند و به ما نشان دادند.
هیچ كس از طریق هنر نتوانسته زندگی متوسط رو به بالایی را داشته باشد
وی ادامه داد: حق شما ادا نشده است و می فهمم كه آنچه شایسته وضعیت هنر است، ادا نشده و سلایق ما كار دست شما داده است و شما مانند متغیر وابسته ای در مقابله با این سلایق بودید و می دانم هیچ كس از طریق هنر نتوانسته زندگی متوسط رو به بالایی را داشته باشد و از طریق قلم ارتزاق كند؛ حتی بزرگ ترین نویسندگان. بنا بر این ارزش كار شما را می فهمم.
او با بیان این كه هنر در شگل گیری یك نسل بسیار موثر است، اضافه كرد: بخشی از زندگی ما با سینما و تئاتر و موسیقی بوده است. من حتی بلال فروختم تا بتوانم به این مكان ها بروم. شكل گیری شخصیت ما مرتبط با هنر بوده و من معتقدم كه ما نه ادراك درست پیدا كردیم و نه نیاز ایران امروز را فهمیده ایم. من بعنوان مسئول می توانم بگویم كه دیگر علت اول اعتیاد و طلاق فقر نیست. این حرف ها عواطف خودم است.
عنوان شغلی مستقل نداریم
وزیر كار افزود: ما ۳۲ صنف و ۸۰ تخصص داریم اما عنوان شغلی مستقل نداریم. من مایلم با یك كار فشرده این مشكل برطرف شود. بازنشستگی ها معطوف می گردد به این عناوین شغلی. همه الان یك جور هستند اما سزاوار نیست كه تعدادی در حال طبقه بندی شدن هستند.
حضرت عباسی می خواهیم این مشكل را حل كنیم
ربیعی تاكید كرد: زمان انجام این كار را هم نباید طولانی نماییم و باید تا یك ماه آینده صورت گیرد. خانم طائرپور هم كه همیشه نكاتی را به ما یادآور می شوند، پیگیری كنند كه آن حتما به ثمر برسد. به قول ترك زبان ها، حضرت عباسی می خواهیم این مشكل را حل نماییم. واقعا مایلم هر راه قانونی كه وجود دارد، صورت گیرد. خود شما چارچوب های قانونی جلویتان است و هر تصمیمی كه در اختیار ما است و فكر می كنم می توانیم راهكاری برای آن انجام دهیم، صورت بگیرد تا بعدها بگویند كه یادش به خیر و تصمیمات خوبی گرفته شد. امیدوارم كه باز هم جلسه مختصرتری در هر سه حوزه داشته باشیم و یك ماه دیگر روند این كار را مرور نماییم و پیشرفت كار را ببینیم.
جامعه امروز نیاز زیادی به نشاط و امید دارد
او در انتها صحبت های خود تصریح كرد: جامعه امروز نیاز زیادی به نشاط و امید دارد و اوضاع آن خوب نیست. ما نیاز داریم كه جلوی این تهدیدهایی كه ناجوانمردانه از خارج به ما می گردد ایستادگی و جامعه را قوی نماییم. بخشی از آن بر عهده شماست و ما وظیفه داریم این ها را به صنعت تبدیل نماییم و آن را دنبال نماییم. بعنوان كشنگر اجتماعی ایرانیان بیش از پیش به هنر شما نیاز دارند تا بتوانیم جامعه قرص غیرشكننده داشته باشیم.
در این مراسم كه با حدود یك ساعت تأخیر آغاز شد، افراد و چهره هایی چون محمدمهدی حیدریان، رئیس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما، اصغر همت، مدیرعامل خانه تئاتر، همایون اسعدیان، مرتضی رزاق كریمی، تورج منصوری، عبدالحسن تهامی نژاد، سیدمحمدمهدی طباطبائی نژاد، رامین حیدری فاروقی، حسن آقاكریمی، منوچهر محمدی، محمد بانك، امیر معتمدی، علی دهكردی، بهرام بدخشانی، روانبخش صادقی، جواد طوسی، محمد شكیبانیا، محمد سریر، مریلا زارعی، مریم هژیروند، محمدرضا معینی، فرشته طائرپور، سید ضیا هاشمی، ایرج راد، كاظم هژیرآذر، فاطمه معتمدآریا، كامران قدكچیان، علی آشتیانی پور، غلامرضا موسوی و مسعود امینی تیرانی حضور داشتند.
۳۰ هزار شغل تولید خواهد شد
در حاشیه این مراسم، علی ربیعی در صحبتی با اهالی رسانه بیان كرد: بعضی از هنرمندان وضعیت حقوق بازنشستگی خوبی ندارند و در سازمان تأمین اجتماعی هم یا دوره ای بیمه نبودند و یا این بیمه استمرار نداشته است. از زمان وزارت آقای جنتی هم این كار پیگیری شده و خوشبختانه امروز پوشش بیمه ای هنرمندان به صورت كامل در حال اجرا می باشد.
او ادامه داد: بحث دیگر بر روی اصناف و تخصص ها است كه عنوان شغلی آنها یكی است. بازنشستگی هنرمندان همراه با كم درآمدی عارضه مضر و بدی است. آن چیزی كه ما تفاهم كردیم، این بود كه بتوانیم عناوین شغلی را به درستی تعریف نماییم. مشكلاتی هم در پرداخت حق بیمه وجود داشت و ما برای آن دو شعبه خاص گذاشتیم تا هنرمندان بتوانند در آن كمترین پرداخت را داشته باشند اما در دوران بازنشستگی بیشترین مقدار صورت بگیرد. ما می توانیم این ضرایب را افزایش دهیم.
وزیر تعاون كار و رفاه اجتماعی در ادامه اضافه كرد: این تفاهم نامه شكل قراردادها و خدمات بیمه ای به هنرمندان را شكل دهی، قاعده مند، شفاف و تسهیل می كند. همینطور ما در صنعت تصویر فكر می نماییم به راحتی می توان بیش از ۳۰ هزار شغل را در این حوزه تولید نماییم. حضور صنعت دیجیتال در حوزه های هنری هم سهولت در دسترسی و گستردگی هایی بوجود آورده است. مساله پایانی این است كه رقم حق بیمه، در بودجه قرار می گیرد اما بحث این است كه این رقم حداقل دستمزد است و باید بالاتر بیاید تا حقوق بازنشستگی هنرمندان هم افزایش پیدا كند. در نهایت ما باید یك ثبات در دیدگاه هایمان به هنر داشته باشیم تا هنرمندان به خاطر تصمیمات سلیقه ای مدیران و مسئولان دچار مشكلات نشوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب