مهر گزارش می دهد؛

رشد۹ ۵برابری تعاونی های دانش بنیان، ظرفیت های تازه برای اشتغالزایی

رشد۹ ۵برابری تعاونی های دانش بنیان، ظرفیت های تازه برای اشتغالزایی كاروخدمت: طی هشت سال قبل تعداد تعاونی های دانش بنیان از ۱۷ تعاونی به ۱۶۲ تعاونی افزایش پیدا كرده و برای ۲ هزار و ۱۷۰ نفر اشتغال بوجود آمده است.



به گزارش كاروخدمت به نقل از مهر، بر مبنای اعلام مركز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت كار، تاسیس شركت های دانش بنیان یكی از راهكارهای پشتیبانی از ایده های عملی نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی است و از مهمترین ظرفیت ها در كشور جهت كاربردی شدن و تجاری سازی ایده ها است.
با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی بیكار، تاسیس شركت های دانش بنیان، گامی مهم در جهت تولید اشتغال پایدار برای فارغ التحصیلان خلاق و صاحب ایده خواهد بود، هرچند كه تامین منابع مالی لازم و عرضه تسهیلات و حمایت دولت در مورد بازاریابی محصولات نیازمند توجه جدی است.
قانون پشتیبانی از شركت های دانش بنیان و تجاری سازی اختراعات و نوآوری ها توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در این قانون موضوعات مهمی نظیر تشكیل صندوق نوآوری و شكوفایی و عرضه معافیت های مالیاتی و گمركی به شركت های دانش بنیان مورد تاكید قرار گرفت و آیین نامه اجرایی این قانون در سال ۱۳۹۱ ابلاغ گردید.
مطابق ماده ۳ آیین نامه، كارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شركت ها و موسسات دانش بنیان، جهت تایید صلاحیت شركت های دانش بنیان تشكیل شد.
بر اساس این گزارش، تعاونی های دانش بنیان هم از قواعد فوق مستثنی نیستند و بعد از ثبت توسط كارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شركت ها مورد ارزیابی قرار می گیرند.
سابقه فعالیت شركت های تعاونی دانش بنیان در كشور به سال ۱۳۷۳ بر می گردد و با تصویب قانون پشتیبانی از شركت های دانش بنیان در سال ۱۳۸۹، تعداد آنها افزایش یافته است.
روند تشكیل و ثبت تعاونی های دانش بنیان
بر اساس اطلاعات سامانه آمارهای ثبتی تعاون، تعداد تعاونی های دانش بنیان فعال ثبت شده تا آخر سال ۱۳۹۶، ۱۶۲ تعاونی است كه از این تعداد ۹۸ مورد در حال بهره برداری و ۶۴ مورد در حال تولید و راه اندازی است.
شرح
جمع
در حال بهره برداری
در دست اجرا
تعداد
۱۶۲
۹۸
۶۴
درصد
۱۰۰
۶۰.۵
۳۹.۵

تعداد تعاونی های دانش بنیان فعال از یك مورد در سال ۱۳۷۳ به ۱۶۲ مورد در انتها سال ۱۳۹۶ افزایش یافته است. روند تولید تعاونی های دانش بنیان تا پیش از تصویب قانون پشتیبانی از شركت ها و موسسات دانش بنیان در سال ۱۳۸۹، بسیار كند بوده است به گونه ای كه در سال ۱۳۸۸ تعداد ۱۷ تعاونی دانش بنیان فعال در كل كشور ثبت شده است اما بعد از تصویب قانون، تعداد این تعاونی ها جهش قابل توجهی داشته و در سال ۱۳۹۱ به ۹۹ تعاونی افزایش یافته است. ازاین رو طی ۸ سال قبل ۱۴۵ تعاونی دانش بنیان ثبت شده است.
تعداد تعاونی های دانش بنیان فعال در سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۹۰ افزایش ۷۷ درصدی داشته است.

تعاونی های دانش بنیان فعال بر حسب فعالیت اقتصادی
تعداد اعضای ۱۶۲ تعاونی دانش بنیان ثبت شده فعال شده تا آخر سال قبل در كل كشور ۲ هزار و ۲۹۵ نفر و میزان سرمایه گذاری حدود ۱۳۷ میلیارد ریال است كه این تعداد تعاونی برای ۲ هزار و ۱۷۰ نفر اشتغال بوجود آورده است.
بیشترین تعداد تعاونی های دانش بنیان فعال به ترتیب به بخش های صنعت، مستغلات اجاره و فعالیت های كسب و كار و كشاورزی و شكار و جنگلداری اختصاص دارد.

توزیع استانی تعاونی های دانش بنیان فعال
بیشترین تعداد تعاونی های دانش بنیان فعال مربوط به استان یزد با ۱۷ تعاونی، و كمترین تعداد مربوط به استان آذربایجان غربی با یك تعاونی است. در استان های ایلام، خراسان شمالی، قزوین، كهگیلویه و بویراحمد و مركزی هیچ تعاونی ثبت نشده است.
از منظر اشتغالزایی بیشترین و كمترین میزان اشتغالزایی تعاونی های دانش بنیان فعال به ترتیب به استان های آذربایجان شرقی با ۲۶۹ نفر و آذربایجان غربی ۴ نفر اختصاص دارد.


1397/03/13
18:57:37
5.0 / 5
2088
تگهای خبر: آمار , اشتغال , بهره برداری , تعاونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید