در گفتگو با مهر اعلام شد؛

ماده ۱۸قانون بهبود فضای كسب وكار سه سال معطل امضای وزیر

ماده ۱۸قانون بهبود فضای كسب وكار سه سال معطل امضای وزیر كاروخدمت: رئیس انجمن كارگران ساختمانی با اشاره به معطلی ۳ساله آیین نامه اجرایی ماده۱۸قانون بهبود فضای كسب و كار برای امضای وزیر كار، از اشغال ۳۰درصد بازار كار ساختمان توسط استادكاران غیرایرانی خبرداد.



اكبر شوكت در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تدوین آیین نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار اظهار داشت: در این ماده وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی مكلف شده به منظور ارتقاء كیفیت خدمات، شفاف سازی و شكل گیری بازار كار در زیربخشهای مختلف بخش ساختمان و احداث سهولت و امنیت برای متقاضیان نیروی كار، زمینه شكل گیری تشكلهای صنفی شاغلان در بخش ساختمان را فراهم آورد.
وی افزود: برمبنای ماده مذكور، این تشكلها باید مسئولیت تعیین هویت، طبقه بندی مهارتی، كاریابی، معرفی كارجویان به كارفرمایان، معرفی كارگران و استادكاران به مراكز فنی و حرفه ای و پیگیری امور بیمه درمان، بازنشستگی و امور رفاهی شاغلان در بخش ساختمان را بر عهده بگیرند.
رئیس هیئت مدیره كانون انجمن های صنفی كارگران ساختمانی كشور اضافه كرد: آیین نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون مذكور در سال ۹۴ با دستور نهاوندیان مسئول دفتر وقت رئیسجمهور با مساعدت مرحوم نوربخش، رئیس وقت سازمان تامین اجتماعی توسط موسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی با همكاری كارشناسان وزارت كار، وزارت راه و شهرسازی، سازمان تامین اجتماعی و كانون های كارفرمایی و كارگری تدوین و به وزارت كار ارسال شد اما حالا سپس سه سال همچنان در این وزارتخانه خاك می خورد.
شوكت با تشریح مزایای آیین نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار اظهار داشت: یكی از مهمترین مشكلات در مشاغل مربوط به ساخت و ساز، فعالیت تعداد زیادی از كارگران و استادكاران غیرماهر اتباع بیگانه در این حوزه می باشد به طوریكه استادكاران غیرایرانی در صنعت ساختمان ۳۰درصد از نیروی كار را این بخش را می سازند.
وی، نبود امنیت شغلی را یكی از مهمترین معضلات كارگران ساختمانی عنوان نمود و اظهار داشت: امنیت شغلی این كارگران با اجرایی شدن این آیین نامه افزایش می یابد و قراردادهای این كارگران باز شفاف می شود. علاوه بر این نحوه به كارگیری نیرو در ساخت و ساز سیستمی می شود؛ به این نحو كه حتی رزومه گچ كار و سیمان كار در سامانه ثبت خواهد شد و كارفرمایان و استادكاران می توانند نیروهای ماهر را برای افزایش كیفیت ساختمان جذب كنند.
رئیس انجمن صنفی كارگران ساختمانی كشور، همین طور درباره پیگیری های صورت گرفته از وزارت كار برای نهایی كردن آیین نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون بهبود مستمر فضای كسب و كار افزود: پیگیری های متعددی در این حوزه صورت گرفته اما پاسخ مشخصی دریافت نكردیم. ضمن اینكه اجرایی شدن آن نیازمند دستور صریح شخص وزیر است كه از سه سال پیش همچنان معطل مانده است.
وی با اشاره به اینكه اتباع بیگانه متاسفانه به سبب ارزان بودن دستمزد نسبت به كارگران ایرانی، بیشتر مورد استقبال قرار می گیرند، اظهار داشت: این در شرایطی است كه خیلی از كارگران غیرایرانی فاقد كارت مهارت هستند.
شوكت اضافه كرد: آمار رسمی از تعداد حضور اتباع بیگانه در كشور وجود ندارد، به این علت كه برخی از آنها به صورت غیرمجاز وارد كشور می شوند؛ اتباع خارجی از زمان آغاز ساخت مسكن مهر و رونق در ساختمان سازی، از حرفه های مختلف به ساخت و ساز هجوم آوردند اما به سبب از دست دادن مشاغل قبلی خود حتی با وجود خروج از دوران رونق مسكن، در این صنعت ماندگار شدند و با نصف قیمت نسبت به كارگر ایرانی به فعالیت خود ادامه دادند.

1397/11/16
15:33:57
5.0 / 5
2336
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید