چرا در كشور قانون اشتغال نداریم؟
به گزارش كاروخدمت یك كارشناس حوزه كار برخی مداك تحصیلی را مانع اشتغال و به زیان محیط كار دانست و از متولیان اشتغال خواست تا برای وضع قانون اشتغال در كشور اقدام نمایند.
علی اكبر لبافی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به عدم تناسب عرضه و تقاضای نیروی كار در بازار اظهار نمود: بر مبنای آمارها حدود ۵ میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی و بیشتر از شش میلیون دانشجوی آماده ورود به بازار كار داریم این در شرایطی است كه هیچ گونه برنامه مشخصی جهت استفاده از ظرفیت این نیروها تدوین نكرده ایم.
وی با اشاره به اینكه وزارت كار متولی ایجاد شغل نیست، افزود: وزارت كار نهایتاً بتواند از راه چند كاریابی عده ای را معرفی و چند فرصت شغلی ایجاد كند ولی ابزار كار دستش نیست و باید دستگاه های متولی شغل كنار هم جمع شوند و برای ساماندهی بازار كار و اتصال فارغ التحصیلان به بازار سیاستگذاری كنند.
تاكید بر لزوم تدوین قانون اشتغال در كشور
این كارشناس حوزه كار با اشاره به اینكه در خیلی از كشورها قانونی به نام" قانون اشتغال" وجود دارد، اظهار داشت: ما در تمام بخش ها قانون داریم به جز حوزه اشتغال و هیچگاه به فكر وضع قانون اشتغال نبودیم بنابراین است كه امروز بازار كار، تولید و بنگاه ها گرفتار مشكل هستند. ما باید همانند قانون كار، قانون گمرك و قانون صادرات برای بخش اشتغال هم قانون داشته باشیم.
به گفته لبافی، اگر قانون اشتغال در كشور تدوین و تصویب شود، سیاست های اشتغال از جانب متولیان آن مشخص می شود و بازار كار به سمت انضباط پیش می رود.
برخی مدارك تحصیلی به زیان بازار كارند
وی در عین حال با اشاره به اینكه برخی مدارك تحصیلی برای محیط كار مضر است و مانع اشتغال می شود، اظهار داشت: دلیلش این است كه در فرد ایجاد توقع می كند و آمادگی انجام هر كاری را از فرد می گیرد. مثلاً كسی كه دیپلمه فنی است به راحتی آچار دستش می گیرد و در یك تعمیرگاه كار می كند ولی یك لیسانسه مهندسی مكانیك حاضر نیست چون تصور می كند تحصیلات عالیه دارد باید در یك جایگاه بالاتری مشغول كار شود و به كمتر از كارخانه خصوصی یا شركت دولتی رضایت نمی دهد. از طرفی كسی كه تحصیلات عالیه دارد اگر كنار یك دستگاه فنی مشغول كار شود مدام فكر می كند كه چرا در چنین محیطی و در كنار یك دیپلمه باید كار كند؟ چنین نگاهی بهره وری بنگاه را از بین می برد و كیفیت كار فرد را پایین می آورد چون شغل و شاغل هیچ همخوانی ندارند.
این كارشناس حوزه كار در انتها بر ضرورت كسب مهارت های بازار كار بر اساس رشته تحصیلی افراد تصریح كرد و اظهار داشت: امروز خیلی از آموزش ها متناسب با نیاز بازار كار عرضه نمی گردد و با تورم نیروی كار و تقاضا مواجه هستیم؛ بنابراین افراد حین تحصیل و پیش از ورود به بازار كار باید با مهارت های كار متناسب با رشته تحصیلی خود آشنا گردند.
به گزارش كاروخدمت به نقل از ایسنا، در حالی كه سالانه نزدیك به یك میلیون متقاضی شغل وارد بازار كار می شوند، آمارها نشان داده است ۴۰ تا ۵۰ درصد كسانی كه به قصد اشتغال وارد دوره های مهارتی می شوند در راهیابی به بازار كار موفق ترند. از نگاه كارشناسان برخی رشته های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار كار و توجه به ظرفیت پذیرش در فهرست رشته های دانشگاهی قرار می گیرند و این امر باعث می شود تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی نتوانند شغل مورد نظر خویش را پیدا كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب