۲، دبیر كمیته علمی كرونا مطرح كرد

ماجرای خاصیت آهنربایی در ناحیه تزریق واكسن كرونا

ماجرای خاصیت آهنربایی در ناحیه تزریق واكسن كرونا دبیر کمیته علمی کشوری کووید 19 ضمن اشاره به پروتکل های درمانی بیماران کم علامت کرونا و چند سفارش به این بیماران، در عین حال به مباحثی درباره خاصیت آهنربایی در ناحیه تزریق واکسنهای کرونا، پاسخ داد.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایسنا، دکتر عاطفه عابدینی در بخش دیگری از نشست خبری خود درباره مبتلایان غیر شدید به بیماری کرونا، اظهار داشت: بیماران غیر شدید علایم معمول کووید ۱۹ مانند درد بدن، حدود ۲ روز تب، سرفه غیر شدید دارند. درمانی که در ویرایش دهم پروتکل درمان در نظر گرفتیم بر طبق تجربیات خودمان و تحقیقات جهانی بود. ما برای درمان موارد غیر شدید و سرپایی فعلا درمان خاصی به جز درمان علامتی سفارش نکردیم. البته یک سری از بیماران در خطر بیشتر پیشرفت بیماری هستند و در عرض چند روز پیشرفت شدید بیماری دارند. این افراد شامل کسانی هستند که فشارخون بالا دارند، مسن هستند، دیابتی ها، افرادی که پیوند دریافت نمودند و... شاید بنابر تجویز پزشک لازم باشد در فردی که با علایم خفیف مراجعه نموده اما در معرض خطر بوده است از داروهای سرپایی خوراکی و باتوجه به بیماری زمینه ای فرد استفاده گردد.
چند سفارش به بیماران کم علامت کروناوی در این زمینه اضافه کرد: ما درمان خاصی برای موارد سرپایی سفارش نکردیم، اما به بیماران می گوییم اگر تب شما بیش از ۳ روز طول کشید، مراجعه کنید و رادیولوژی ریه بگیرید. اگر تب قطع شد و باردیگر برگشت یعنی درگیری ریه رخ داده است، اگر علایم سرفه بدتر می شود یا بی اشتهایی رخ می دهد بسیار مهمست و باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.
عابدینی با اشاره به تمهید صورت گرفته برای بستری موقت بیماران در خیز چهارم کرونا در کشور افزود: موضوع بستری موقت بسیار زیاد به بیمارانی که ممکنست از نظر روحی سختشان باشد در بیمارستان بستری شوند، کمک می کند؛ البته به شرطی که از نظر بالینی امکان این مساله وجود داشته باشد و ویزیت روزانه توسط پزشک هم صورت گیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره زمان ایمنی زایی بعد از تزریق واکسن کرونا، اشاره کرد: ما وقتی می توانیم بگوییم جامعه از واکسن سود برده است که ایمنی زایی به وجود آمده باشد و ۷۰ تا ۷۵ درصد مردم واکسینه شده باشند. برای تاثیر واکسن باید به این عدد برسیم و تامین واکسن از دغدغه های اصلی وزارت بهداشت است. واکسن ها در پلت فرم های مختلف تهیه می شود و تاثیر واکسن ها در مقابل واریانت های جدید خیلی معین نیست.
پیک پنجم در صورت وقوع، با کرونای هندی خواهد بودعابدینی اظهار داشت: پیش بینی ما این است که در صورت وقوع پیک پنجم کرونا این پیک با نوع هندی خواهد بود. این که بگوییم چون واکسن زدم پس ماسک را کنار بگذارم امکان پذیز نیست؛ چون هم ایمنی زایی جمعی با واکسن به درصد مورد نظر نرسیده است و هم از تاثیر واکسن در مقابل ویروس های جهش یافته اطلاع دقیق نداریم. سفارش فعلی ما همچنان استفاده از ماسک است.
وی درباره نتایج کلینیکال ترایال واکسن کووایران برکت، اظهار نمود: کمیته علمی در تمام این جلسات بعنوان نماینده مردم و متخصصین حضور دارد. ما هم در جلسه اعلام نتایج بودیم که به زودی اعلام خواهد شد. نظر همه این است که باید با مردم صادق بود ولی از جانب من متخصص این واکسن نتایج خیلی خوبی دارد و تصمیمات درباره زمان تزریق آن به اطلاع خواهد رسید.
تداخل داروهای رقیق کننده خون با واکسنهای کرونا؛ آری یا خیر؟عابدینی در ادامه صحبتهایش تداخلهای دارویی با واکسنهای کرونا اشاره کرد: داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین و آسپیرین هیچ تداخلی با واکسن ندارد و برمبنای دستورالعمل ترومبوز بعد از واکسن اصلا حتی اگر کسی سابقه آمبولی ریه، لخته ریه و لخته در پا داشته باشد اصلا نمی گوییم واکسن نزند و احتمال چند در میلیون بروز لخته ربطی به داروهای رقیق کننده خون و سابقه در آمبولی ندارد و احتیاج به قطع داروها نیست.
قارچ سیاه ربطی به کرونا نداردوی درباره مباحث مطرح در حوزه شیوع قارچ سیاه نیز توضیح داد: بیماری قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس بیماری جدیدی نیست که از هند آمده باشد. این بیماری همیشه وجود داشته است و ربطی به کووید۱۹ ندارد و در همه کشورها وجود دارد. بیماران گرفتار نقص ایمنی و به ویژه مبتلایان به دیابت کنترل نشده در معرض خطر قارچ سیاه هستند. این بیماری قارچی در ریه، سینوس یا چشم فرد گرفتار نقص سیستم ایمنی، کسی که مدت طولانی کورتون مصرف کرده و دیابتی های کنترل نشده توسعه می یابد. این بیماری درمان مشخص خودرا دارد و موضوع جدیدی نیست. باید بدانیم ارائه کورتون بی رویه در درمان کرونا اصلا لازم نیست و این مساله را در ویرایش دهم پروتکل درمان اصلاح کردیم و سفارش کردیم مصرف داوهایی که سیستم ایمنی را تحلیل می دهد به حداقل برسانیم.
ماجرای خاصیت آهنربایی در ناحیه تزریق واکسن کروناعابدینی همین طور در پاسخ به سوالی درباره کیلیپ هایی در فضای مجازی که نشان میدهد در محل تزریق واکسن خاصیت آهنربایی به وجود آمده است نیز اظهار داشت: این شایعه در فضای مجازی رویت می شود و توضیخات و توجیهات غیر علمی هم شنیده می شود. واقعیت این است خود ما هم درحال کار بر این مساله هستیم. این عارضه فقط در ایران رخ نداده است، این قضیه در هر برندی می توانست رخ دهد؛ حتی گروهی گذاشتیم بر این مساله کار کنند و توجیه علمی داشته باشیم. فرضیه ما این است که هیدروکسید آلومینیوم یا جیوه در این واکسن شاید توجیه این مساله باشد. برخی هم گفتند اصلا شاید این مساله ربطی به واکسن نداشته باشد. این مساله خطرناک نیست و موقت خواهد بود و مرگ و میر به دنبال نداشته است. نظریه هایی داریم اما باید صبر نماییم بررسی کامل شود. اگر بدانیم بروز خاصیت ذکر شده به خطر واکسن است شاید لازم باشد تعدیلاتی در ساختار واکسن رخ دهد اما این احتیاج به تحقیق و مستندات دارد.
وی همین طور در پاسخ به سوالی درباره واکسیناسیون زنان حامله اظهار داشت: درباره تزریق واکسن های موجود به زنان حامله فعلا سفارش ای نداریم اما باید تحقیقات کامل شود ولی در بعضی کشورها که زنان حامله واکسینه شدند بنظر می رسد خطری به وجود نیامده البته به انتشار دستورالعمل جداگانه نیاز است.
بروز دیابت در بعضی بهبودیافتگان کرونادبیر کمیته علمی ستاد کرونا با اشاره به جریان واکسن هراسی نیز اظهار داشت: این امر برای ما نگران کننده است. برخی عقیده دارند واکسن امر جدیدی است که افراد را با آن کنترل می کنند. اینکه چه واکسنی بزنیم و چه واکسنی بهتر است همیشه گفته می شود بهترین واکسن چیزی است که در اختیار شما است. عوارض کرونا بالا است و حتی بتازگی فهمیدیم برخی پس از بهبود کرونا به دیابت مبتلا شدند برای اینکه ممکنست کرونا بر سلول پانکراس اثر بگذارد و تولید انسولین مختل شود و حتی گاهی اوقات التهابات سبب سکته قلبی ومغزی می شود. پس وقتی با چنین بیماری طرف می باشیم که ابعاد ناشناخته دارد هر عقل سالمی بین عوارض کرونا و عوارض تزریق واکسن، ترجیح می دهد واکسن دریافت کند.
وی اشاره کرد: مگر می شود واکسن بدون عارضه باشد، عارضه از تب خفیف، درد بدن تا عوارض شدید غیر شایع را شامل می شود. نمی گوییم واکسن ها عارضه ندارند اما بیش از ۹۰ درصد عوارض خفیف و قابل درمان هستند. درباره عوارض شدید هم در صورت آگاهی بسیاری از آنها قابل درمان است. اگر به درصد اطمینان واکسیناسیون ۷۰ یا ۵۰ درصد جامعه نرسیم نمی توانیم برای امنیت کسانی که واکسن زدند را هم فراهم نماییم پس تزریق واکسن برای سلامت خودمان و هموطنانمان است.
عابدینی اضافه کرد: از بروز و شیوع کووید یک سال و اندی می گذرد و پیش گیری از شیوع بیماری با واکسن از نظر علمی و اجتماعی ضروری می باشد. ما باید بتوانیم مدارس و دانشگاه ها را باز نماییم، ماسک ها را برداریم و به زندگی عادی بازگردیم.
و اما عوارض احتمالی واکسنهاعابدینی درباره عوارض احتمالی واکسن ها نیز بیان کرد: عوارض برمبنای این که تکه ای از ویروس یا ویروس کشته شده به بدن تزریق شود، متفاوت می باشد. از جانب دیگر سیستم ایمنی هر فرد پیچیدگی خاص خودرا دارد و نمی توان گفت تزریق یک واکسن مشترک به دو نفر، عوارض کاملا مشترک خواهد داد. اگر کسی داروهایی مصرف می کند که سیستم ایمنی اش سرکوب شود، اساسا ما سفارش به مصرف واکسن با پلت فرم کشته شده می نماییم اما این به مدلول آن نیست که اگر سایر واکسن ها را تزریق کند اتفاق بدی برایش می افتد.
وی اضافه کرد: پلت فرم های ساخت واکسن های داخلی هم متفاوت می باشد و این موجب غرور هر ایرانی است. به همین دلیل عوارض و تاثیر واکسن های داخلی هم متفاوت می باشد. درباره تاثیر آنها بر موتاسیون ها نمی توان قاطع نظر داد، اما به هر حال هر واکسن کرونائی با هر پلتفرمی با هر برندی در مقابل مرگ ناشی از کووید۱۹ بسیار موثر است و دغدغه ما هم همین است که مرگ را کاهش دهیم. اما درباره ابتلای به بیماری ممکنست پاسخ های متفاوتی بدهند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص این که آیا وزارت بهداشت در توزیع واکسن های وارداتی تفاوتی قائل می شود یا خیر، اظهار نمود: بطور قطع ساختار واکسن ها با یکدیگر متفاوت است و سفارش ما این است که برای کسانی که گرفتار نقص ایمنی هستند و از داروهای نقص ایمنی استفاده می نمایند واکسن کشته شده استفاده گردد. اما هیچ گاه در توزیع واکسن ها به لحاظ برند، اولویت قائل نمی شویم.
عابدینی اضافه کرد: هیچ اندیکاسیونی برای واکسن نداریم که بگوییم مطلقا نباید واکسن تزریق شود مگر این که نوبت اول واکسن زدید و واکنش شدید یا لخته در بدنتان به وجود آمده است. البته در خیلی موارد احتیاط می نماییم و شاید در افراد مصرف کننده برخی داروهایی که نقص سیستم ایمنی ایجاد میکند، بگوییم دُز دارو را برای تزریق واکسن به مدت چند روز کاهش دهند. در مورد کودکان هم بتازگی در دنیا برخی برندها در قالب کلینیکال ترایال به کودکان تزریق می شود ولی با توجه به این که کرونا در اطفال خفیف تر است نیاز به حساسیت بیشتری داریم.



1400/03/12
18:23:04
5.0 / 5
510
تگهای خبر: پزشك , تخصص , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید