تعاون در هفته ای كه گذشت؛

از جدال انسان و کار تا مدرک و مهارت

از جدال انسان و کار تا مدرک و مهارت به گزارش کاروخدمت، بر مبنای آمار بین المللی هر ۷ ثانیه یک نفر به علت بیماری های شغلی جان خویش را از دست می دهد. بدین سان مرگ ناشی از بیماری های شغلی ۶ برابر فوت ناشی از حوادث کاری است.



به گزارش کاروخدمت به نقل از مهر، هفتم مهر روز ایمنی و آتش نشانی بود. در شروع هفته اولین همایش ملی چشم انداز «ایمنی و بهداشت شغلی» با محوریت مقاوله نامه ۱۵۵ سازمان بین المللی کار از جانب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار گردید. بر مبنای آمار جهانی هر ۷ ثانیه یک نفر به علت بیماری های شغلی جان خویش را از دست می دهد. بدین سان مرگ ناشی از بیماری های شغلی ۶ برابر فوت ناشی از حوادث کاری است. سازمان بین المللی کار گزارش کرده حدود ۴ درصد درآمد ناخالص ملی بابت خسارت بیماری های شغلی و حوادث ناشی از کار هزینه می شود. معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه حفظ صیانت از نیرو کار از وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، اظهار نمود که سال ۱۴۰۱ با کمک بازرسان کار و کمیته های حفاظت فنی آمار حوادث ۱۴ درصد و نرخ جان باختگان ۱۱ درصد کاهش داشته است.
قربانیان کار
سالانه ۳۴۰ میلیون نفر قربانی حوادث ناشی از محیط کار ناایمن شده و ۱۶۰ میلیون نفر جان خویش را به علت بیماری های شغلی از دست می دهند. همینطور قابل ذکر است سالانه ۱۲ میلیون نفر در کشورهای مشترک المنافع قربانی حوادث هستند. بدین سان باید گفت روزانه در جهان ۶ هزار و ۲۰۰ نفر قربانی حوادث ناشی از کار و بیماری های شغلی می شوند.
معاون روابط کار وزارت تعاون با اشاره به اینکه این آمار تاثیر مستقیم در اقتصاد دارد، عنوان نمود که سازمان جهانی بهداشت به کشورها نسبت به آن اخطار داده است. علی حسین رعیتی فرد تاکید کرد، در جهت اجرای مقوله نامه ۱۵۵ باید سیاست های منسجمی شکل گرفته و به شکل دوره ای اجرا و بازبینی شود.
گفتنی است، لایحه تصویب مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی ۱۹۸۱ میلادی (۱۳۶۰ خورشیدی) شماره ۱۵۵ و پروتکل ۲۰۰۲ (۱۳۸۱) مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی بوده است. اساسنامه سازمان بین المللی کار (ILO) اصلی را مطرح می کند که کارگران باید در مقابل بیماری و صدمه های ناشی از کارشان محافظت شوند.
به گفته معاون امور کار وزارت تعاون، آیین نامه مقاوله نامه در ایران به تصویب رسیده و ابلاغ گردیده و سال آینده باید اولین گزارش ها عرضه شود.
برنامه ریزی منهای تحولات جهانی
جامعه ها به لحاظ موضوعات فرهنگی و اجتماعی با هم متفاوت بوده است. اما برخی مسائل عمومی بین تمام جوامع مشترک بوده و راهکار ها می تواند یکسان باشد. امروز شاهد می باشیم که دانشگاه های نسل چهارم بر مبنای سفارش کارفرماها به تربیت نیروی انسانی می پردازند. هم اکنون یکی از گلایه های تولیدکنندگان در ایران بخصوص در قسمت صنایع اینست که کارگران و تحصیل کرده های حوزه مهندسی و دانشگاهی برای مشغول شدن در خط تولید احتیاج به آموزش چند ماهه دارند. آنها معتقدند آموزش های دانشگاهی بیشتر نظریه بوده و فارغ التحصیلان مهارت لازم را در فعالیت عملی به دست نمی آورند. هزینه کردهای چند باره از دوره آموزش های رسمی دانشگاهی تا خصوصی، زمان و سرمایه را هرز می برد ازاین رو سوالی که مطرح می شود اینست که آیا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اینباره با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهادی برای اصلاح سرفصل ها و کمک به آموزش در دانشگاه دارد؟
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتقاد دارد، ساحت دانشگاه و ساحت عمل دو بعد جدا هستند. نمی توان گفت در دانشگاه آموزش های در رابطه با رشته ها را نداشته باشیم. آموزش های رسمی باید وجود داشته باشد چون که خیلی از مباحثی که در دانشگاه ها گفته می شود در حوزه های نظری، ضروری هستند. آموزش های بخش خصوصی متفاوت از اینست که دانشجویان در ساحت دانشگاه چه مباحثی را آموزش می بینند و آیا به درد فضای کاری آنها در رشته خودشان می خورد یا خیر. آموزش نظری و عملی هر دو برای بازار کار لازم است.
محمود کریمی بیرانوند عنوان نمود که دغدغه کاربردی کردن آموزش های دانشگاهی در دولت های قبل هم وجود داشته در دولت فعلی بخصوص با تمرکز بر رفع بیکاری فارغ التحصیلان، کارهایی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شروع شده و در مجموعه دولت، این دغدغه به شکل جدی درحال پیگیری است. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال جاری اعلام نمود نزدیک به ۱۵۰۰ عنوان رشته ای که در بازار کار دیگر نیازمندی به آنها وجود ندارد حذف شده ازاین رو در معاونت علمی ریاست جمهوری هم کارهایی در ارتباط صنعت و دانشگاه شروع شده و این دغدغه دولت نسبت به معضل بیکاری فارغ التحصیلان را می رساند.
مجوز تسهیل کسب و کار
یک کارشناس حوزه اقتصاد گفت، در یک سال قبل بیشتر از ۵۵۰ هزار مجوز اقتصادی از درگاه ملی مجوزها صادر گردیده است. مجوزهایی که قبلاً ۹۰ روز زمان می برد حالا میتوان در ۳ تا ۴ روز انجام داد. پیشتر مشکلات پیش روی افراد برای کسب مجوز، سبب می شد تا ایده ها و انگیزه های افراد خلاق می شد که می توانند زمان خویش را بر روی توسعه کسب وکارشان هزینه کنند. ما امیدواریم که درگاه ملی مجوزها بتواند تمامی مجوزهای اقتصادی لازم را صادر کند.
به گفته این کارشناس، طی سالهای پیش که قانون اصل ۴۴ به معنای خصوصی سازی اجرایی شد هدف بهبود فضای کسب و کار با افزایش مشارکت مردم در اقتصاد بود اما متأسفانه این قانون در بعضی اوقات به انحراف رفت.
ستیز دانش در دو زاویه
یک کارشناس حوزه کسب و کار ضمن اشاره به مدرک و مهارت در فعالیتهای حرفه ای اظهار نمود که مدرک گرایی برای کسب و کار خوب نیست، مهم اینست که مهارت لازم کسب شود؛ باید این مورد را در نظر داشته باشیم که مهارت هایی همچون مدیریت زمان، برنامه ریزی و حفظ انگیزه درونی در راه ایجاد یک کسب و کار بسیار مهم هستند. افراد زیادی هستند انگیزه خویش را خیلی زود از دست می دهند؛ ازاین رو لازم است که در طول این مسیر همواره با حفظ انگیزه و یادآوری این که راه پر چالشی را پیش رو داریم، به کسب و کار خود پر و بال دهیم.
به گفته این کارشناس، عمل گرایی برای استمرار کسب و کار نکته مهمی است. افراد نباید برای یک شروع مطلوب دنبال فرصت باشند و این مورد را در نظر داشته باشم که در عمل خیلی امور را می آموزیم.


منبع:

1402/07/19
08:07:36
5.0 / 5
271
تگهای خبر: آمار , اشتغال , اقتصاد , بازار كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید