مدیر مركز كارآفرینی و اشتغال وزارت ورزش و جوانان:
تعداد دانش آموختگان بیكار بیشتر از دیگر بیكاران است
به گزارش كاروخدمت ایرنا- مدیر مركز كارآفرینی و اشتغال وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: تعداد دانش آموختگان بیكار بسیار فراتر از دیگر افراد بیكار است.
محمدرضا برومند روز پنجشنبه در همایش "فرصت های كسب و كارآفرینی در ورزش" در مشهد اضافه كرد: هم اكنون بزرگترین مشكل كشور بیكاری است كه بر پایه آمار رسمی بیشتر از ۱۲ درصد و برپایه آمار غیر رسمی بیشتر از ۲۵ درصد است در حالیكه تعداد بیكاران در میان دانش آموختگان دانشگاهی برپایه آمار رسمی ۲۴ درصد و در آمار غیر رسمی بیشتر از ۴۰ درصد است.
وی افزود: گرچه آماری از تعداد بیكاران دانش آموخته رشته تربیت بدنی در كشور نداریم اما این تعداد در دانشگاه شهید بهشتی تهران بیشتر از ۳۵ درصد است در حالیكه اگر حتی یك نفر دانش آموخته بیكار داشته باشیم باید نگران باشیم.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: برای آموزش هر دانشجو تا مقطع لیسانس معادل چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال هزینه می شود كه اگر نتواند مشغول كار شود و در جایی از اندوخته های وی استفاده مفید شود، فرصت سوزی و برنامه سوزی در منابع ملی است.
وی اضافه كرد: علت عدم موفقیت ما در این حوزه نداشتن برنامه بلندمدت و سیستمی است و برنامه های ما همیشه مقطعی بوده است، در اكوسیستم كارآفرینی دنیا رتبه ۸۰ و در منطقه رتبه ۱۴ را داریم.
وی افزود: وزارتخانه های ورزش، كار، بهداشت و همینطور فدراسیون ها و ۲۵ هزار باشگاه كشور برای اشتغال، كارآفرینی و جذب دانش آموختگان رشته های ورزشی با هم تعامل ندارند و این عدم همكاری و اتخاذ نكردن راهكارهای عملی منجر به یك بحران در زمینه سلامت جامعه شده است.
برمند اظهار داشت: مجوز تاسیس باشگاه های بدن سازی بدون نیازسنجی و به طور بی حد و حساب صادر می شود و آمارها نشان داده است كه ۵۰ درصد این باشگاهها پس از سه سال و ۸۰ درصد آنها پس از پنج سال تعطیل می شوند.
وی اضافه كرد: در كشورهای دیگر ورزش یك صنعت بزرگ سودآور است كه دیدگاه های آن فراملی است در حالیكه در كشور ما توسعه اشتغال در بخش ورزش متولی ندارد، در دنیا بیشتر از ۲ هزار شغل در رابطه با ورزش وجود دارد و این بخش گردش مالی فراوان دارد.
وی افزود: هم اكنون استان های تهران، مازندران و خراسان رضوی بیشترین دانش آموخته رشته های ورزشی را دارند، الان ۸۵ هزار نفر در كشور در رشته تربیت بدنی مشغول تحصیل هستند و طی ۱۰ سال قبل هم بیشتر از ۹۰ هزار نفر در مقاطع فوق دیپلم تا دكتری از این رشته دانش آموخته شده اند.
مدیر مركز كارآفرینی و اشتغال وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: دانش آموختگان این رشته ها برای ایجاد اشتغال باید تغییر دیدگاه بدهند و با استفاده از مهارت های فردی و تیمی به كار آفرینی روی بیاورند چونكه اگر فقط به فكر استخدام دولتی و پشت میزنشینی باشند با محدودیت های فراوان روبرو می شوند.
وی اضافه كرد: برپایه آمار در سال ۹۵ فقط سه درصد جامعه ورزشی با مبانی كارآفرینی آشنا بودند.
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد هم اظهار داشت: فرزندان ما از بدو ورود به سیستم آموزشی تا آخر تحصیل در مقاطع عالی با فكر استخدام در سیستم دولتی و حقوق بگیری و بدون خلاقیت تربیت می شوند در حالیكه لازمه كارآفرینی و اشتغال، خلاقیت، جسارت و جرات ریسك پذیری معقول است.
مهدی طالب پور اضافه كرد: الگوی منفی فكر ما از ابتدا در خانواده شكل می گیرد كه راه نهایی تحصیل و موفقیت در زندگی را كسب یك شغل دولتی یادآوری می كنند و تلقین این الگو تا آخر تحصیلات عالی و دانشگاهی ادامه دارد بنابراین چاره ای جز تغییر این الگو نداریم.
سامان سرابی قهرمان پیشكسوت پرورش اندام هم در این همایش خواهان ایجاد تعادل در میزان پذیرش دانشجو در رشته های تربیت بدنی با بازار كار شد و اظهار داشت: صدور بی حساب مجوز تاسیس باشگاه های بدن سازی هم فعالیت در این رشته را برای كارشناسان تحصیل كرده و آكادمیك مشكل كرده و افرادی با دوره های كوتاه مدت چند هفته ای حكم مربی گری می گیرند در حالیكه تحصلات این رشته را ندارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب