مقاومت اشتغال مازندران در مقابل كرونا

مقاومت اشتغال مازندران در مقابل كرونا كاروخدمت: طبق گزارش مركز آمار كشور، شیوع ویروس كرونا در حالی طی نیمه نخست امسال میزان اشتغال در استان مازندران را 3.2 درصد كم كرد كه میانگین كشوری اثرگذاری شیوع این ویروس بر كاهش اشتغال 5.3 درصد بوده است.


به گزارش کاروخدمت به نقل از ایرنا، بر اساس گزارش مرکز آمار، در نیمه نخست امسال در مجموع یک میلیون و ۲۲۰ هزار شغل در کشور از دست رفت که از این تعداد ۳۵ هزار و ۶۹۳ شغل مربوط به استان مازندران بود.
طبق این گزارش، تعداد اشتغال نیمه نخست سال قبل در استان مازندران یک میلیون و ۱۵۸ هزار شغل بود.
طبق گزارش مرکز آمار کشور هم اکنون مازندران ۲ میلیون و ۷۱۲ هزار و ۱۰۵ نفر جمعیت بالای ۱۵ سال دارد که از این تعداد یک کیلیون و ۲۰۴ هزار و ۱۷۵ نفر جزو جمعیت فعال استان محسوب می شوند.
همچنین ۵۰.۵ درصد اشتغال استان مازندران مربوط به بخش خدمات و ۲۱.۵ در بخش کشاورزی و ۲۸ درصد نیز مربوط به بخش صنعتی است.
اشتغال حوزه خدمات استان بواسطه گستردگی صنعت گردشگری و مشاغل خرد، ۲ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
همچنین با وجود اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در کشور ۳.۴ دهم درصد کاهش داشت، این عدد برای استان مازندران ۳.۲ درصد بود. نرخ مشارکت اقتصادی مازندران از ۴۷.۶ درصد طی نیمه نخست سال گذشته، به ۴۴.۴ درصد در ۶ ماهه اول امسال رسید.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در تحلیل آمارهای ارائه شده به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشترین میزان کاهش اشتغال در مازندران مربوط به بخش خرد و کارگری بوده است.
حسینقلی قوانلو اضافه کرد: کرونا مهم ترین عامل کاهش آمار اشتغال استان است برای اینکه تمامی بسترهای لازم برای افزایش اشتغال در استان فراهم بود و در صورت عادی بودن شرایط باید نرخ اشتغال استان روند صعودی را طی می کرد.
وی اظهار داشت: در ۶ ماهه نخست امسال بیشترین آمار کاهش اشتغال در بخش خدمات و کشاورزی بود و در این ۲ حوزه شغلی ۵۳ هزار و ۵۰۳ شغل کم شد. به عبارتی در حوزه کشاورزی کاهش ۱۱.۱ درصدی و در حوزه خدمات نیز ۴.۷ درصد کاهش داشتیم.
قوانلو درصد شاغلین بخش کشاورزی نسبت به کل اشتغال استان در ۶ ماهه نخست سال قبل را ۲۳.۱۵ درصد و در بخش خدماتی ۵۱.۲۵ درصد عنوان نمود و اظهار داشت: امسال در بخش کشاورزی ۱.۶۵ درصد و در بخش خدمات نیز ۰.۴۵ درصدکاهش را تجربه کردیم.
رییس سازمان صمت مازندران افزود: با وجود کاهش اشتغال در بخش کشاورزی و خدماتی، اما شاهد افزایش چشم گیر اشتغال در بخش صنعتی استان بودیم که شاید عمده ترین دلیل آنرا بتوان خود ویروس کرونا و همین طور تحریم های ظالمانه خارجی دانست.
قوانلو اضافه کرد: در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۱۷ هزار شغل در بخش صنعت مازندران به وجود آمد که افزایش ۶ درصدی نسبت به زمان مشابه سال قبل داشت. همین طور آمار اشتغال صنعتی استان نسبت به کل اشتغال بارشد ۲.۴ درصدی به ۲۸ درصد رسید.
وی نرخ رشد اشغال صنعتی مازندران در سال ۹۹ را سه برابر کشور عنوان نمود و اظهار داشت: اشتغال حوزه صنعت در کشور امسال فقط ۰.۸۵ درصد رشد داشت که نشان از جایگاه با اهمیت و انعطاف پذیر صنعت استان مازندران در مقابل مشکلات داخلی و خارجی دارد.
کاهش نرخ بیکاری مازندران در پیک کرونایی
گزارش مرکز آمار کشور حکایت از این دارد که استان مازندران نه فقط در حوزه اشتغال برابر ویروس کرونا ایستادگی بیشتری نسبت به سایر نقاط کشور داشته است، بلکه در کاهش نرخ بیکاری نیز از آمارهای کشور جلوتر است.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری کشور از ۱۰.۵ درصد در نیمه نخست سال قبل به ۹.۶۵ درصد امسال رسید که کاهش ۰.۸۵ درصدی را نشان می دهد، اما نرخ بیکاری استان مازندران در نیمه نخست سال قبل ۹.۲ دهم درصد بود که امسال با کاهش ۲.۲۵ درصدی به ۶.۹۵ درصد رسید.
به طور دقیق تر مازندران در نیمه نخست سال قبل ۱۱۷ هزار و ۳۰۲ بیکار داشت که در ۶ ماهه نخست امسال این رقم به ۸۳ هزار و ۶۹۰ نفر کم شد.
رییس سازمان صمت مازندران درمورد کاهش نرخ بیکاری استان با وجود کاهش ۵۰ هزار نفری اشتغال استان، اظهار داشت: این کاهش به علت کاهش نرخ مشارکت است که بر اثر خروج جمعیت جویای کار از گردونه تقاضای اشتغال رخ داده است.
وی اضافه کرد: دلیل این وضعیت کارهای اقتصادی غیررسمی جمعیت جویای کار در حوزه های مختلف و یا اضافه شدن این افراد به جمعیت بیکار است.
قوانلو همین طور در مورد شایعات افزایش بیکاری و تعطیلی برخی صنوف در نتیجه شیوع ویروس کرونا هم اظهار داشت: تغیر خاصی در حوزه مشاغل صنفی شاهد نبودیم اما بیشتر تغییرات مربوط به جابه جایی مشاغل بود.
وی اضافه کرد: به طور متوسط در طول سال ۲۰ هزار پروانه صنفی در استان صادر می شود که معمولا تنها نیمی از آنها به فعالیت اقتصادی ختم می شود.
رییس سازمان صمت مازندران ادعای تعطیلی گسترده واحدهای صنفی را حاشیه سازی فضای مجازی توصیف کرد و اظهار داشت: نمی توان گفت اقتصاد صنفی استان از شیوع ویروس کرونا خسارت ندید، اما این به مفهوم خارج شدن از گردونه اشتغال در حجم وسیع نیست و حتی کمتر از انتظار ما نیز بود.




منبع:

1399/09/11
23:05:42
5.0 / 5
1398
تگهای خبر: آمار , اشتغال , اقتصاد , بیكاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

كاروخدمت

خدمت در محل شما

karokhedmat.ir - تمام حقوق سایت كاروخدمت محفوظ است
بیمه اشتغال تولید